enda

Uri Kranot

Instruktør, animator. Født 1975. Uddannet fra Bezalel Academy of Art and Design i Jerusalem. Fik sin Master of Fine Arts fra Moholy-Nagy University of Art and Design i Budapest.

Kranot står bag en række prisvindende korte animationsfilm og VR-projekter, som han har skabt med sin ægtefælle, kunstneren Michelle Kranot. Af prominente titler kan nævnes 'Hollow Land' (2013), som var på Oscar-shortlisten for bedste animerede kortfilm, og 'How Long, Not Long' (2016), som modtog FIPRESCI-prisen ved Annecy. Michelle og Uri Kranot står også bag VR-projekterne 'Nothing Happens' (2017) og 'The Hangman at Home' (2020), der begge var udtaget til Venedig Filmfestival. Sidstnævnte vandt hovedprisen for bedste VR-projekt.

Kranot-parret har desuden ledet ANIDOX-programmet, en platform for animerede dokumentarfilm, ved The Animation Workshop i Viborg.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
The Hangman at Home 2020 Instruktion, Compositing, Komponist DK/Eksperimentalfilm
Nothing Happens 2017 Instruktion, Musik, Compositor Interaktive projekter
Black Tape 2014 Instruktion, Producer, Manuskript DK/Kort fiktion
Interview 2014 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Out of Bounds 2014 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Unimagined Friends 2014 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Once Upon a Candle 2014 Klippesupervisor DK/Kort fiktion
Borislav 2014 Animationssupervisor DK/Kort fiktion
Hollow Land 2013 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Memoria 2013 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
The Reward 2013 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Under the Fold 2013 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Out of the Ordinary 2013 Lyd DK/Kort fiktion
Slug invasion 2012 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Wing 2012 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Ride of Passage 2012 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Space Stallions 2012 Animationssupervisor DK/Kort fiktion
Væsen 2012 Animationssupervisor DK/Kort fiktion
Salma 2011 Animationssupervisor DK/Kort fiktion
Captain Awesome 2011 Animationssupervisor DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Festival Connexion Award 2017 Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2017 Nothing Happens
André-Martin Award 2017 Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2017 Nothing Happens
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Venice International Film Festival 2017-08-30 Nothing Happens
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2017-06-12 Nothing Happens
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.