enda

Alphaville Pictures Copenhagen

Selskabet blev dannet af instruktøren Christoffer Boe og producer Tine Grew Pfeiffer i 2003 og er opkaldt efter Jean-Luc Godards film "Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution" (1965). Alphaville har først og fremmest stået bag Christoffer Boes egne film. Boe er en af de få danske instruktører, der bevidst laver film i den klassiske europæiske Art-Cinema tradition. Leg med fortællestrukturer og eksperimenteren er det gennemgående i Boes film "Allegro" (2005), "Offscreen" (2006), "Alting bliver godt igen" (2010) og "Beast" (2011).


Med filmen "Spies og Glistrup" (2013), om venskabet mellem rejsekongen Simon Spies og advokaten og politikeren Mogens Glistrup, fik Alphaville og Boe deres første store publikumssucces.


Alphaville producerer også andre instruktørers film, heriblandt Birgitte Stærmoses dokumentar "Ønskebørn" (2009) og hendes debutspillefilm "Værelse 304" (2011) samt unge talenter som Malou Reymanns kortfilm "Seksten en halv time" (2013) og Jonas Arnbys meget roste spillefilmdebut "Når dyrene drømmer" (2014).

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Når dyrene drømmer 2014 Production company DK/Spillefilm
Seksten en halv time 2013 Production company DK/Kort fiktion
Spies og Glistrup 2013 Production company DK/Spillefilm
Patienten 2013 Production company DK/Kort fiktion
Afterparty 2013 Production company DK/Kort fiktion
Et blad falder til Himlen 2012 Production company DK/Dokumentarfilm
Værelse 304 2011 Production company DK/Spillefilm
Beast 2011 Production company DK/Spillefilm
Alting bliver godt igen 2010 Production company DK/Spillefilm
Manipulation 2010 Production company DK/Kort fiktion
Ønskebørn 2009 Production company DK/Dokumentarfilm
Offscreen 2006 Production company DK/Spillefilm
Hawaii 2006 Production company DK/Kort fiktion
Allegro 2005 Production company DK/Spillefilm

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Best Director 2014 Athens International Film Festival 2014 Når dyrene drømmer
Best Director 2013 Aubagne International Film Festival 2013 Værelse 304
Bedste Instruktør 2012 Geneva International Film Festival 2012 Beast
Bedste kvindelige skuespiller 2012 Montreal Fantasia Int Film Festival 2012 Beast
Juryens Special Pris 2012 Gerardmer International Fantasy FF 2012 Beast
Special Jury Mention 2011 Pristina Int. Film Festival 2011 Værelse 304
1. Pris, Bedste Instruktør 2011 Batumi International Arthouse Film Festival 2011 Værelse 304
Special Mention 2011 Karlovy Vary International Film Festival 2011 Værelse 304
Silver Horseshoe 2011 Aster Fest Makedonien 2011 Ønskebørn
Bedste Kort Dokumentar Film 2010 Tirana International Film Festival 2010 Ønskebørn
Nomineret til Bedste europæiske kortiflm 2010 Berlin European Film Academy Awards 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Plus Camerimage Torun 2010 Ønskebørn
Best Short Fiction 2010 Stockholm International Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Melbourne Film Festival 2010 Ønskebørn
Prix de la jeunes 2010 Festival du cinema de Brive 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Berlinale 2010 Ønskebørn
Nomineret til European Film Awards 2010 Rotterdam, International Film Festival 2010 Ønskebørn
Fantastic Jury Award 2007 Austin Fantastic Fest 2007 Offscreen
Bodil, Bedste Mandlige Hovedrolle 2007 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2007 Offscreen
Robert, Bedste Filmklipper 2007 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2007 Offscreen
Altre Visioni Prisen 2006 Venice Days 2006 Offscreen
Prix du JURYJEUNES long-métrage 2006 Mamers en Mars FF 2006 Allegro
Bedste Filmfotograf 2006 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2006 Allegro
Bedste Filmfotograf 2006 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2006 Allegro
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.