enda

Alphaville Pictures Copenhagen

Selskabet blev dannet af instruktøren Christoffer Boe og producer Tine Grew Pfeiffer i 2003 og er opkaldt efter Jean-Luc Godards film "Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution" (1965). Alphaville har først og fremmest stået bag Christoffer Boes egne film. Boe er en af de få danske instruktører, der bevidst laver film i den klassiske europæiske Art-Cinema tradition. Leg med fortællestrukturer og eksperimenteren er det gennemgående i Boes film "Allegro" (2005), "Offscreen" (2006), "Alting bliver godt igen" (2010) og "Beast" (2011).


Med filmen "Spies og Glistrup" (2013), om venskabet mellem rejsekongen Simon Spies og advokaten og politikeren Mogens Glistrup, fik Alphaville og Boe deres første store publikumssucces.


Alphaville producerer også andre instruktørers film, heriblandt Birgitte Stærmoses dokumentar "Ønskebørn" (2009) og hendes debutspillefilm "Værelse 304" (2011) samt unge talenter som Malou Reymanns kortfilm "Seksten en halv time" (2013) og Jonas Arnbys meget roste spillefilmdebut "Når dyrene drømmer" (2014).

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Når dyrene drømmer 2014 Production company DK/Spillefilm
Seksten en halv time 2013 Production company DK/Kort fiktion
Spies og Glistrup 2013 Production company DK/Spillefilm
Patienten 2013 Production company DK/Kort fiktion
Afterparty 2013 Production company DK/Kort fiktion
Et blad falder til Himlen 2012 Production company DK/Dokumentarfilm
Værelse 304 2011 Production company DK/Spillefilm
Beast 2011 Production company DK/Spillefilm
Alting bliver godt igen 2010 Production company DK/Spillefilm
Manipulation 2010 Production company DK/Kort fiktion
Ønskebørn 2009 Production company DK/Dokumentarfilm
Offscreen 2006 Production company DK/Spillefilm
Hawaii 2006 Production company DK/Kort fiktion
Allegro 2005 Production company DK/Spillefilm

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Bedste kvindelige skuespiller 2012 Montreal Fantasia Int Film Festival 2012 Beast
Special Mention 2011 Karlovy Vary International Film Festival 2011 Værelse 304
Best Short Fiction 2010 Stockholm International Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Melbourne Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Berlinale 2010 Ønskebørn
Nomineret til European Film Awards 2010 Rotterdam, International Film Festival 2010 Ønskebørn
Fantastic Jury Award 2007 Austin Fantastic Fest 2007 Offscreen
Altre Visioni Prisen 2006 Venice Days 2006 Offscreen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.