enda

Obel Film

Biografejer og filmimportør Gunnar Obel (1927-2002) begyndte i 1971 at producere film, deriblandt Ole Eges "Pornografi" (1971) og Blicherfilmatiseringen "Præsten i Vejlby" (1972). Obel erhvervede rettighederne til forfatteren Leif Panduros bøger, som blev omsat til "Rend mig i traditionerne" (1979), "Den ubetænksomme elsker" (1982) og "De uanstændige" (1983), der blev nogle af de meste sete film de år, de fik premiere. Obel Film fik også stor succes med filmatiseringen af Klaus Rifbjergs roman "Den kroniske uskyld" (1985).
Sideløbende med disse litterære klassikere har Obel Film stået bag mere eksperimenterende instruktører og deres film, eksempelvis Jon Bang Carlsens spillefilmsdebut "Næste stop - Paradis" (1980) og "Time Out" (1988). Obel støttede også Lars von Triers low-budget film "Epidemic" (1987) økonomisk og blev efterfølgende medproducent på von Triers "Europa" (1991).


Gunnar Obels søn Michael Obel (f. 1960) har fra 1991 virket som selvstændig producent med selskabet Obel Film/Thura Film, der blandt andet har produceret film af instruktører som Ole Bornedal, Bille August og den populære serie af familiefilm om 'Min søsters børn' (2001- ).

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Min søsters børn og guldgraverne 2015 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Min søsters børn i Afrika 2013 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Min søsters børn alene hjemme 2012 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Hjerteafdelingen 2002 Produktionsselskab Tv-serie
California girls 1999 Distributionsselskab U/Spillefilm
Europa 1991 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Høfeber 1991 Produktionsselskab DK/Spillefilm
17 op 1989 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Time out 1988 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Opbrud 1988 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Bulletproof 1987 Distributionsselskab U/Spillefilm
Kniven på struben 1987 Distributionsselskab U/Spillefilm
China girl 1987 Distributionsselskab U/Spillefilm
Jagten på drømmepigen 1987 Distributionsselskab U/Spillefilm
Hamburger Hill 1987 Distributionsselskab U/Spillefilm
Light of day - vild med rock 1987 Distributionsselskab U/Spillefilm
Den ukendte soldat 1986 Distributionsselskab U/Spillefilm
Den store kamp 1986 Distributionsselskab U/Spillefilm
Når vinden blæser 1986 Distributionsselskab U/Spillefilm
S.O.S. Kilimanjaro 1986 Distributionsselskab U/Spillefilm
Farlig hævn 1986 Distributionsselskab U/Spillefilm
Mænd 1985 Distributionsselskab U/Spillefilm
Computerbanden 1985 Distributionsselskab U/Spillefilm
Piger på flugt 1985 Distributionsselskab U/Spillefilm
Den ukendte Mozart 1985 Distributionsselskab U/Spillefilm
De frygtløse 1985 Distributionsselskab U/Spillefilm
Den kroniske uskyld 1985 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Gwendoline - jagten på den skjulte by 1984 Distributionsselskab U/Spillefilm
Bandekrig år 3000 1984 Distributionsselskab U/Spillefilm
Strømeren skyder med skarpt 1984 Distributionsselskab U/Spillefilm
De uanstændige 1983 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Purung og vild med sex 1983 Distributionsselskab U/Spillefilm
Sexglade pigers elskovsdrømme 1983 Distributionsselskab U/Spillefilm
Nena gi'r den gas 1983 Distributionsselskab U/Spillefilm
Caligula - elsker og tyran! 1983 Distributionsselskab U/Spillefilm
Sexede piger i frækt undertøj 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Kvinder bag gitter 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Op på dupperne, drenge 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Varm på dig! 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Jaget af fortiden 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Privattimer 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Varme piger og frække drenge 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Junglens skøre gutter 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Den ubetænksomme elsker 1982 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Har du set Alice? 1981 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Amerikansk begær 1981 Distributionsselskab U/Spillefilm
Sejled' op ad åen 1981 Distributionsselskab U/Spillefilm
Kærlighedens ø 1981 Distributionsselskab U/Spillefilm
Jaget af kannibaler 1981 Distributionsselskab U/Spillefilm
Langturschauffør 1981 Distributionsselskab DK/Spillefilm
De sexhungrende pigers klub 1981 Distributionsselskab U/Spillefilm
Drengestreger efter skoletid 1980 Distributionsselskab U/Spillefilm
3 frække piger i St. Pauli. 1980 Distributionsselskab U/Spillefilm
Kvindesind 1980 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Næste stop - Paradis 1980 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Hotel Paradis - et berygtet kvindefængsel 1980 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex på banegården 1979 Distributionsselskab U/Spillefilm
Tykke i trøjen 1979 Distributionsselskab U/Spillefilm
Syndige elskerinder 1979 Distributionsselskab U/Spillefilm
Byens værste rødder 1979 Distributionsselskab U/Spillefilm
Min elskede er call-girl 1979 Distributionsselskab U/Spillefilm
Klassens frækkeste pige forfører sin lærer 1979 Distributionsselskab U/Spillefilm
Er du gal mand? 1979 Distributionsselskab U/Spillefilm
Rend mig i traditionerne 1979 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Feriesex med svenske piger 1978 Distributionsselskab U/Spillefilm
Piger, piger, piger 1978 Distributionsselskab U/Spillefilm
Horehuset i Amsterdam 1978 Distributionsselskab U/Spillefilm
Lige i stødet 1978 Distributionsselskab U/Spillefilm
Honning måne 1978 Distributionsselskab DK/Spillefilm
De sexglades kro 1977 Distributionsselskab U/Spillefilm
En fisker i Hanstholm 1977 Distributionsselskab DK/Dokumentarfilm
Djævelen fra Gestapo 1977 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex uden trusser 1977 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex i timevis 1976 Distributionsselskab U/Spillefilm
Deporteret af SS 1976 Distributionsselskab U/Spillefilm
La' os være 1975 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Klassens frækkeste pige 1975 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex med kryds og bolle 1975 Distributionsselskab U/Spillefilm
Flame 1975 Distributionsselskab U/Spillefilm
Yoga - en vej til lykke 1975 Distributionsselskab DK/Dokumentarfilm
En klovns ansigt 1975 Distributionsselskab U/Spillefilm
Ilse - hunulven fra SS 1975 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex i ferielejren 1974 Distributionsselskab U/Spillefilm
Vor grusomme verden 1974 Distributionsselskab U/Dokumentarfilm
Skolepigers lystige sextur 1974 Distributionsselskab U/Spillefilm
Da overlægen smed bukserne 1974 Distributionsselskab U/Spillefilm
Rapportpigen 1974 Distributionsselskab DK/Spillefilm
De sexglade apotekerdøtre 1973 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex og frække drenge 1973 Distributionsselskab U/Spillefilm
Sex i nonneklosteret 1973 Distributionsselskab U/Spillefilm
Don Juan eller hvis Don Juan var en kvinde 1973 Distributionsselskab U/Spillefilm
Hitler Jugend's sidste dage 1973 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex for fuldt knald 1973 Distributionsselskab U/Spillefilm
Lars Ole, 5c 1973 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Smid trusserne - luk øjnene 1973 Distributionsselskab U/Spillefilm
Præsten i Vejlby 1972 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Hva' 1972 Distributionsselskab U/Spillefilm
Millioner helliger midlet 1972 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex for viderekomne 1972 Distributionsselskab U/Spillefilm
Farlige kys 1972 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Skæve dage i Thy 1971 Distributionsselskab DK/Dokumentarfilm
Christa 1971 Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex 1971 Distributionsselskab U/Spillefilm
Pornografi 1971 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Jeg, en groupie 1970 Distributionsselskab U/Spillefilm
Havet og menneskene 1970 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Seksløber-specialisten 1969 Distributionsselskab U/Spillefilm
En drøm om frihed 1969 Distributionsselskab U/Spillefilm
Norman gi'r den gas 1969 Distributionsselskab U/Spillefilm
Porno baby 1969 Distributionsselskab U/Spillefilm
Hærens skøre gutter 1968 Distributionsselskab U/Spillefilm
I ho'det på en gammel dreng 1968 Distributionsselskab U/Spillefilm
Sexede Susannes søde synder 1967 Distributionsselskab U/Spillefilm
Troldungen på Krageøen 1965 Distributionsselskab U/Spillefilm
Julietta og ånderne 1965 Distributionsselskab U/Spillefilm
Den røde ørken 1964 Distributionsselskab U/Spillefilm
Politistation St. Pauli 1964 Distributionsselskab U/Spillefilm
Hospitalets skræk 1963 Distributionsselskab U/Spillefilm
Politiets skræk 1962 Distributionsselskab U/Spillefilm
Flådens skræk 1960 Distributionsselskab U/Spillefilm
Kvægtyvenes overmand 1950 Distributionsselskab U/Spillefilm
Fuzzy og grænsefolket 1949 Distributionsselskab U/Spillefilm
Menneskers rige 1949 Distributionsselskab U/Spillefilm
Den lovløse sherif 1949 Distributionsselskab U/Spillefilm
Jorden drager 1948 Distributionsselskab U/Spillefilm
Panik i cirkus 1933 Distributionsselskab U/Kort fiktion
De tavse vidner Distributionsselskab U/Spillefilm
Skolepigesex med kærlig hilsen Distributionsselskab U/Spillefilm
Brand i dejlige piger Distributionsselskab U/Spillefilm
Emanuelle i kvindefængslet Distributionsselskab U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.