Kommende kort- og dokumentarfilm

Premierelisten indeholder danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Klik på linket under den enkelte titel for yderligere information om filmen.

Opdateret 22. maj 2018. Kommentarer og spørgsmål til Morten Udsen, mortenu@dfi.dk

*1 = mest for børn og unge
*2 = kort fiktion

Skjold & Isabel / 24. maj, Biografpremiere


SKJOLD & ISABEL er en ny dansk ungdomsfilm om to teenageres brud med hinanden og den første store kærlighed. Filmen er et nedslag midt i et break-up, der fragmentarisk fører publikum helt tæt ind på livet af to unge mennesker, helt ind i deres intime rum af komplicerede følelser, skænderier og relationer i konstant udvikling.

Emil Næsby Hansen / Wergeland Film / Dokumentar

Fædre og Sønner / 6. juni, DOX BIO

Michael og hans far, den gamle hofmarskal Søren Haslund-Christensen er på loftet for at finde skjulte skatte fra fortiden. Bedstefar Henning var berømt opdagelsesrejsende og kulturarvs indsamler blandt mongolske stammer og Michael har hørt rygter om, at Henning levede et hemmeligt dobbelt liv som britisk agent og våbensmugler. Nu vil han finde ud af, om det er sandt. Han vil også gerne have tid sammen med sin far, for Sørens helbred skranter og tiden er knap. Han får lokket sin far med på eventyr - som de har været så mange gange tidligere i deres liv - på en rejse i farfarens fodspor tilbage i tiden til en historie om kærlighed og afsavn og et storslået spionkomplot, der involverer både farfar Henning og mægtige imperiers kamp om verdensherredømmet.

En eventyrlig familiekrønike om heste, kvinder, spioner, konger og kunsten at vrikke med ørerne.

Andreas Dalsgaard / Haslund Film / Dokumentar