Aktuelle kort- og dokumentarfilm

RAINBOW / TV2 PLAY / 15. AUGUST

På Mollys 18 års fødselsdag går hun sammen med sin ven Tobias ned på fertilitetsklinikken, for at finde ud af hvem hendes far er. Men hendes mor har løjet, for klinikken kender ikke noget til Molly. Molly er født ind i en regnbuefamilie med to mødre, og en fortælling om at hun er lavet på fertilitetsklinik. Da den historie brister starter det et kaos i Molly og familien, og en søgen efter hvor Molly så kommer fra begynder. Molly og Tobias tager ud for at besøge fem forskellige mænd, som alle kan være Mollys far.

Instruktør Johannes Pico Geerdsen  Producer Jenny Mattesen

BOKSEDRENGEN FRA BLOKKEN / DR ULTRA / 16. august

 

Med udgangspunkt i bokseklubben Vollsmose Boxing, følger serien den talentfulde boksedreng Rida på 11 år og hans ven Omar 12 år. Rida og Omar elsker deres bydel og er kede af, at det virker som, at alle andre der ikke bor der, synes at det er det værste sted i verden. Det synes de to drenge bestemt ikke. De føler sig hjemme og trygge, synes der er masser sjove ting at lave, at der er et stort fælleskab, og så elsker de deres bokseklub og træneren Shahbaz - også selvom han er streng, stiller krav og kan blive virkelig sur.

Instruktør  Andrea Storm Henriksen  Producer Heidi Kim Andersen

DRØMMEPRINS / BIOEVENTS 16. AUGUST / TVOD 20. AUGUST

Når Erik kigger på billeder af sig selv som barn, så er det som at se en tvillingesøster. En søster som er forsvundet, og Erik har taget hendes plads. Fortiden mindes, og angsten er konstant håndgribelig. Hvordan kan sjælen læges, når kroppens minder gør så ondt? Erik begiver sig ud på en pilgrimsvandring. En vandring for at læge krop og sjæl, hvor han kan efterlade det, som han har været igennem og finde meningen med sit liv. Filmen er optaget over 10 år.

Instruktør Jessica Nesselbladt  Producer Vibeke Vogel & Jessica Nesselbladt

KANDIS FOR LIVET / BIO / 23. SEPTEMBER

 

Kandis for livet er en livsbekræftende film om en gruppe danskere spredt ud over landet, der gennem deres unikke forhold til deres idol, dansk-topsangeren, Kandis-Johnny, finder trøst og mening med livet. Det er et hudløst ærligt indblik bag facaden hos Kandis-Johnny selv og ikke mindst hans fans, som hver især har et meget personligt forhold til Skandinaviens største underholdningsorkester og har gjort ham til deres egen Personal Jesus. Filmen inviterer os indenfor i almenmenneskelige fortællinger om ulykkelig kærlighed, ensomhed, at tage afsked med dem man elsker og at finde kærligheden igen. I dette særlige portræt står det klart, at ingen kan rejse sig alene.

instruktør Jesper Dalgaard Producer Maria Møller Christoffersen

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  2. juli 2021

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk

Kort og dokumentarfilm på vej