Kommende kort- og dokumentarfilm

Premierelisten indeholder danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Klik på linket under den enkelte titel for yderligere information om filmen.

Opdateret 17. oktober 2018. Kommentarer og spørgsmål til Louise Haugstrup Jensen / louisehj@dfi.dk

GINA JAQUELINE / DR3 4. NOVEMBER

Gina Jaqueline er 26 år, da hun siger ja til at medvirke i en dokumentar-serie til DR3 ”Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling”. Filmen følger Gina før, under og efter tv-serien og handler om en ung kvindes møde med en kærlighed, hun aldrig før har oplevet.

Instruktion Sofie Lange Jørgensen Producent Ole Rahbek 

REKONSTRUKTION UTØYA / BIOGRAFPREMIERE 29. NOVEMBER

Dokumentarfilmen 'Rekonstruktion Utøya' følger Rakel, Mohammed, Jenny og Torje, der overlevede det brutale terrorangreb på den norske ø Utøya.
De mødes i et tomt filmstudie i Nordnorge, hvor de over to uger – i selskab med 12 andre unge – skal rejse tilbage til den 22. juli 2011.
Sammen genskaber de minderne fra dagen, både for at komme videre - for at dele med os - og for at ingen nogensinde skal glemme.

Instruktion Carl Javér Producent Helle Faber