Kommende kort- og dokumentarfilm

Premierelisten indeholder danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Klik på linket under den enkelte titel for yderligere information om filmen.

Opdateret 11. juni 2018. Kommentarer og spørgsmål til Morten Udsen, mortenu@dfi.dk

*1 = mest for børn og unge
*2 = kort fiktion

De Originale / 21. juni, TV 2

En forfatter, en anarkist og en billedkunstner - kreative, følsomme og intelligente sjæle forenet i et venskab, der er fundamentet i deres liv. På hver deres måde er de ude af sync med tiden og det omgivende samfund og arbejdsmarked – en gang imellem også med hinanden. Instruktør Stig Guldberg har på tæt hold fulgt Lars Morell (58), Anders Gantriis (57) og Jens Jørgen Boje (56) siden 2010.

Filmen er en rå og livsbekræftende historie, fortalt solidarisk og med humor – en venskabshistorie om outsiderlivet på godt og ondt. Om hvad et broderskab mellem voksne mænd tilbyder, og hvor både rigt, sjovt og rædsomt livet kan være, når man lever det mod strømmen.

Stig Guldberg / Klassefilm / Dokumentar