Aktuelle kort- og dokumentarfilm

BAG SKYERNE / DR2 / 26. JANUAR

Filmen fanger smukt de dagligdags, hjerteskærende og af og til sjove øjeblikke i livet for flere mindre børn, der for nylig har mistet en eller begge forældre. På Good Grief i New Jersey mødes børn der har mistet en tæt relation. Her kan de lege med andre børn der kender smerten, give efter for raseri i ’vulkanrummet' og sige farvel til en døende bamse-patient i 'hospitalstuen'. I løbet af et år kommer vi tæt på Kimmy, Nicky, Peter, Nora, Nolan og Mikayla og deres konstante ledsager: sorgen.

Instruktør Katrine Philp  Producer  Katrine A. Sahlstrøm 

DE PÅRØRENDE / TV2 / 12. JANUAR

Der er en ekstrem usikkerhed ved at leve tæt på og elske et psykisk sygt menneske, som kan svinge i sit sygdomsforløb og for eksempel blive selvskadende eller udadreagerende. Og det overbelastede system kan have mere eller mindre plads til at hjælpe. Psykisk sygdom er blevet Danmarks nye folkesygdom nummer et, men alligevel er den fortsat forbundet med tabu. Denne film er blevet til i det ellers helt tavshedsbelagte terapirum, hvor fem forældre til psykisk syge voksne børn mødes for at lære at leve med deres vilkår. Børnenes diagnoser er forskellige, men den belastning, som deres forældre lever med, er den samme: De er bundet til børnene i kærlighed og sygdommen er langvarig, måske kronisk.

Instruktør Vibe Morgensen  Producer Vibeke Vogel 

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  5. januar 2021

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk