Kommende kort- og dokumentarfilm

Premierelisten indeholder danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Klik på linket under den enkelte titel for yderligere information om filmen.

Opdateret 20. september 2018. Kommentarer og spørgsmål til Louise Haugstrup Jensen / louisehj@dfi.dk

*1 = mest for børn og unge
*2 = kort fiktion

Hjertelandet / Biografpremiere 20. september

I det vindblæste Nordjylland bor Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya. Hun kom til Thy for 25 år siden for at gifte sig med Niels, og lige siden har hun hjulpet kvinder fra sin landsby i Thailand til ægteskab med danske mænd. Nu gælder det niecen, Kae. Sommai og Niels sætter en kontaktannonce i avisen, og inden længe melder en bejler sig. Imens i Thailand forsøger en anden ung kvinde, Saeng, at finde en dansk mand, men Sommai kan ikke hjælpe hende, og hun må i stedet forsørge sin søn via sexbarerne i Pattaya. Ti år senere møder vi dem alle igen og ser de konsekvenser, deres livsvalg har haft for dem selv, deres børn og de to små samfund på hver sin side af kloden. Intimt og nærværende væves skæbner og drømme sammen til en eksistentiel livsrejse.

Instruktør Janus Metz, Sine Plambech Producent Magic Hour Films 

Se København / forpremiere 6. september / biografpremiere 4. oktober

En visuel hyldest til byen København – til rum, former, teksturer, lys og skygger og til absurditeter og dagligliv. I gultonede billeder, uden ord og med en original lydside skabt af blandt andre Brian Eno, ser kameraet byen, når den er stille, skøn, storslået og grim. Det ser steder, vi dagligt passerer i ubemærkethed og steder, vi ikke vidste, byen indeholdt. Kameraet registrerer tilfældigheder, som strejfer byen et kort sekund og uophørligt forvandler billedet. ’SE København’ er et moderne storbyportræt med indbygget hyldest til ikoniske storby-film-symfonier fra 1920’erne.

Instruktion og manus Palle Vedel Producent Manden med Kameraet