Aktuelle kort- og dokumentarfilm

PULS (sæson 1) / TV2 PLAY / 19. JULI

I ungdomsserien 'Puls' følger vi en gruppe venner, der alle gemmer på hemmeligheder. Forhold slutter, søskende svigtes, og venskaber går i stykker, når alle pludselig har noget på hinanden, og sandhederne ser dagens lys. Bastian spiller basketball på det lokale basketballhold med Erik, Samir og sin storebror, Adam. Samir er holdets store stjerne og pigernes drøm. Da holdet for første gang får chancen for at rykke op i ligaen, er det også Samir, der scorer det afgørende mål. Men midt i euforien lurer jalousi og splittelse. Erik er hemmelig forelsket i Samirs kæreste, Tenna, og rivalens succes får jalousien til at vokse i ham. Da Erik opdager, at Samir gemmer på en stor hemmelighed, ser han sit snit til at indtage en ny position i gruppen og afslører den for hele venneflokken. Bastian, Samir, Anna, Tenna, Sophia, Erik og Adams stærke venskaber trues af total splittelse, da det hurtigt viser sig, at Samir på ingen måde er den eneste, der har hemmeligheder.

Instruktør Mette Føns  Producer Maria Stevnbak Westergren

HOTEL PARADIS / EKKOFILM.DK / Online nu

Asger er på vej til et møde på en ø ud for Jyllands vestkyst.
Han er i midten af 20erne og blev for et par år siden uddannet fra kunstakademiet, hvor han meget overraskende blev den hurtigst sælgende maler. Den pludselige succes og de mange penge steg Asger til hovedet. Hans alkoholforbrug eskalerede, og hans skaberlyst aftog løbende. Derouten blev total; han kan ikke male mere og pengene er pisset væk på druk og stoffer.
På nulpunktet dumpede et brev ind af postkassen; han kendte ikke sin far, men nu er han død og har efterladt et hengemt badehotel, og Asger ser en mulighed for at score nogle hurtige penge; det kunne give ham det break, han har så hårdt brug for.

Instruktør Kasper Rune Larsen  Producer Henrik Underbjerg 

The Kingmaker / DRTV / Frem til 16. september

Centreret om Imelda Marcos’ ukuelige karakter, undersøger filmen, med intim adgang, Marcos-familiens usandsynlige tilbagevenden til magten i Filippinerne. Filmen udforsker den foruroligende arv fra Marcos-regimet og Imeldas nutidige skub for at hjælpe sin søn, Bongbong, med at vinde pladsen som vicepræsident. Med henblik herpå omskriver Imelda fortroligt sin families korruptions-historie, og erstatter den med en fortælling om en matriarks ekstravagante kærlighed til sit land. I en tid, hvor falske nyheder manipulerer valg, fungerer Imeldas comeback-historie som en advarsel.

Instruktør: Lauren Greenfield. Producer: Frank Evers og Lauren Greenfield

KÆRLIGHEDSBARNET / DRTV / Frem til 5. apr 2021

Leila og Sahand flygter fra Iran til Tyrkiet med deres 4-årige søn. I Iran har de overtrådt alle regler, for de har haft en hemmelig affære og fået et barn, mens de begge var gift. De har ikke kunnet fortælle sandheden til deres søn, fordi utroskab straffes med døden i Iran. Nu søger den lille familie et fælles håb for fremtiden i Vesten, men samtidig med deres ankomst til Tyrkiet bryder FN's flygtningesystem sammen.

Instruktør Eva Mulvad  Producer  Sigrid Johnsson Dyekjær

REJSEN TIL UTOPIA / BIOGRAFER / 3. september

Familien Mo bor med deres tre børn på en idyllisk slægtsgård i de norske fjelde - eneste ulempe er, at de er nødt til at pendle på arbejde i fly. Så forældrene lider af en nagende klimasamvittighed og et stigende behov for at handle for at redde planeten og deres børns fremtid. Efter mange overvejelser beslutter de at flytte til Karise Permatopia, et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ i Danmark. Men det viser sig at være betydelig lettere at have de rigtige meninger, end at udleve dem. Sammenstødet mellem idealisme og virkelighed, individuel frihed og ansvar over for fællesskabet, sætter hverdagen på spidsen – ikke mindst i en familie, der består af fem stædige individualister og mindst lige så mange drømme.

Instruktør Erlend E. Mo Producer Lise Lense-Møller

I WALK / Biografer / TBA

"Livet er et mysterium, en form for labyrint eller gåde, der skal løses. Denne film er mit testamente – en rejse, hvorpå jeg vil lære at forstå mit liv, de beslutninger jeg har taget, og hvilke konsekvenser de har haft. Den er min søgen efter kærlighed og tilgivelse, som måske bliver forgæves." Filmkunstner, sportsjournalist og digter Jørgen Leth overlevede et jordskælv i Haiti, men han har ikke været i stand til at gå ordentligt siden. Filmen er en personlig dokumentar om at håndtere alderdommen, når sulten efter livet endnu ikke er stillet.

Instruktør Jørgen Leth Producer Sigrid Jonsson Dyekjær

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  25. juni 2020

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk

Kort og dokumentarfilm på vej