FLUGT / 17.JUNI / BIOGRAFER

Amin er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit karrierejob. Alt kører. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Ingen kender nemlig hele sandheden om Amins fortid. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et endeligt opgør med dén hemmelighed, han som barn fik ordre om aldrig at afsløre. En hemmelighed han har båret på i mere end 20 år. Opgøret med fortiden sender Amin tilbage til en lykkelig barndom i 80’ernes Kabul i Afghanistan, hvor a-ha brager igennem hans walkman, og hvor Jean Claude Van Damme hænger på drengeværelset i familiens hus. Men han sendes også tilbage til den nådesløse borgerkrig, der forvandler den trygge og kærlige hverdag til en krigszone og splitter hans familie til atomer. En krig, der sender 11-årige Amin på en farefuld flugt, som først slutter fem år senere, da han ankommer helt alene til Danmark.

Instruktør Jonas Poher Rasmussen  Producer  Monica Hellström, Signe Byrge Sørensen, Charlotte de la Gournerie

REJSEN TIL UTOPIA / 27.MAJ / TV2

 Familien Mo bor med deres tre børn på en idyllisk slægtsgård i de norske fjelde – den eneste ulempe er, at de er nødt til at pendle på arbejde i fly. Så forældrene lider af en nagende klimasamvittighed og et stigende behov for at handle for at redde planeten og deres børns fremtid. Efter mange overvejelser beslutter de at flytte til Karise Permatopia, et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ i Danmark. Men det viser sig at være betydelig lettere at have de rigtige meninger end at udleve dem. Sammenstødet mellem idealisme og virkelighed, individuel frihed og ansvar over for fællesskabet, sætter hverdagen på spidsen – ikke mindst i en familie, der består af fem stædige individualister og mindst lige så mange drømme.

Instruktør Erlend E. Mo  Producer Lise Lense-Møller

DET SORTE BÆLTE / 17. MAJ / DR ULTRA

Maude er 13 år. Hun vil gerne have det sorte bælte i karate – som den yngste pige i sin karateklub nogensinde. Hun træner med de voksne, presser på sin fysik, på sin udholdenhed og sin dedikation. Hendes forældre er støttende, men er også bekymrede da hun kommer bagud med træningen på grund af en skade i foden. Samtidig presser den intensiverede karatetræning hende til at opgive et nyetableret fællesskab med venindegruppen. Mens Maude prøver at få styr de hundredvis af stillinger fra karaten må hun kæmpe med følelsen af at gå glip af det hele. Kan man godt være en karate kriger, der elsker Tiktok-dans, candyfloss og neglelak i regnbuens farver?

Instruktør Troels Hansen  Producer Patricia Drati

SLAGET OM FREDENS HAVN / 8. APRIL / TV2 og TV 2 PLAY

En fortælling om en flok hjemløse, der har bosat sig midt i Københavns havn. Vi følger fakiren Stork og bådebyggeren Esben i deres op- og nedture. De prøver at appellere til naboer og politikere, der vil fjerne deres hjem. Kan man dele plads, øl og hash, og samtidig få folk til at bidrage og ikke bare nasse på fællesskabet? Skal man demonstrere mod Christiansborg og de vrede naboer, eller vise god opførsel, og prøve at forvandle den truende rydning til en oprydning af den natur, som de alle elsker? Det er sammenstødet mellem to forskellige klasser i Danmark - de hjemløse og deres velstående omgivelser. Men vil det lykkes Esben og Storken at bevare Fredens Havn?

Instruktør Lars Borking  Producer Jesper Jack

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  22.april 2021

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk

Kort og dokumentarfilm på vej