Kommende kort- og dokumentarfilm

AMY'S VILJE / TV2 / 24. JANUAR 2019

Med optagelser fra mere end tre år følger vi den etiopiske pige Amy i en afgørende tid af hendes liv, fra hun er 14 til hun er 18 år. Filmen følger Amy da hun beslutter for at ændre sin skæbne ved aktivt at gå imod de danske myndigheder og få genskabt de familiebånd, der blev brudt da hun blev bortadopteret som 9-årig.

Instruktør Katrine W. Kjær Producer Sara Stockmann

Cold Case Hammarskjöld / Biografen / 7. marts

Foto: Tore Vollan

Det er midnat og fuldmåne. Rhodesias jungle er klædt i en dampende, stinkende sort. En propel høres i det fjerne. Mange år senere vil jungletrommerne stadig fortælle om belgiske lejesoldater, der sneg sig rundt nede i mørket. Farvepaletten er blå og sort, sort og blå. Sådan en nat i hjertet af det centrale Afrika i måneskin ligner en hvid Albertina, det propeldrevne fly, der flyver direkte over vores hoveder, en stor fed glinsende albatros. Det føles, som om flyet er lige til at flå ud af himlen, hvis det er det, man vil. Oppe i flyet ser du FN's generalsekretær Dag Hammarskjöld og hans følge af femten personer, og om et øjeblik vil de ikke eksistere længere. Fra dette punkt, hvis du fryser billedet, kan du trække en stiplet linje til den congolesiske borgerkrig, Mobutus regime, udnyttelsen af Afrika og det samlede postkoloniale mareridt, som vi kender det i dag. Alt dette på grund af den ene hændelse, som finder sted nu.

Instruktør Mads Brügger Producer Peter Engel

Kongernes Fald / Biografen / 6. juni

I 1970´erne hedder kongen af dansk speedway Ole Olsen. Men de to kronprinser Hans Nielsen og Erik Gundersen ånder ham i nakken. Begge vil være den næste til at stå øverst på sejrsskamlen. Fortællingen om dansk speedways overrumplende storhedstid handler om et nært bånd mellem tre mænd, som skiftede fra venskab til splid. Filmen tager os med på en dramatisk rejse, drevet af de tre mænds ambition om at være den bedste, og skildrer med lune og kærlighed deres jyske ungdomsår, rivaliseringerne på alverdens speedwaybaner og mødet med international berømmelse.

Instruktør Mads Kamp Thulstrup Producer Vibeke Vogel

Premierelisten indeholder danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Klik på linket under den enkelte titel for yderligere information om filmen.

Opdateret  18. januar 2019.

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk