Kommende kort- og dokumentarfilm

Aktuelle kort- og dokumentarfilm

BØRNENE PÅ BLÅGÅRDSPLADS (ULVELAND) / DR 2 OG DR TV / 19. september

Et personligt og poetisk portræt af instruktørens eget kvarter, det multikulturelle og berygtede område ved Blågårds Plads i København. Gennem tre års optagelser er det lykkes hende at få unik adgang til børn og unge omkring pladsen og indfange livet, som det ser ud gennem deres øjne. Opvokset i Sverige med polske forældre og nu bosat i Danmark er instruktøren optaget af, hvad det vil sige at vokse op med flere kulturer – som børnene gør det ved Blågårds Plads. Gennem temaer som kulturforskelle, død, krop og identitet dykker hun i denne dokumentar ned i barndommen – som en tilstand, et sted og en periode. Det er en film om barndom og om overgangen til voksenlivet, om at skubbe grænser, finde ud af hvem man er, hvem man gerne vil være, og hvor man hører til i verden.

Instruktør Olivia Chamby-Rus  Producer Malene Flindt Pedersen

KRIGSFOTOGRAFEN / BIO / 19. SEPTEMBER

Jan  Grarup lever sit liv i undtagelsesland: ude i verden er han som krigsfotograf i evig krydsild, hjemme i København er han far til fire - og står pludselig alene med forældreansvaret, da hans ekskone bliver alvorlig syg af kræft. 
Arbejdet i den urbane krigszone Mosul, hvor Grarup er embedded med de irakiske styrker, skal balanceres med livet som far og alene-forsørger, og han skal genopbygge tillid og intimitet med sine børn efter mange års flygtig tilstedeværelse. Grarup ønsker fortsat at være verdens bedste krigsfotograf. Men hvordan hænger vejsidebomber og snigskytter sammen med at have ansvar for fire børn?

Instruktør Boris Bertram  Producer Kathrine A. Sahlstrøm

MIN LILLE HUND MESTER / DR RAMASJANG OG DR TV / 30. SEPTEMBER

Thomas lever et fredsommeligt liv på landet. En dag flytter den nysgerrige lille hund Mester ind og vender op og ned på Thomas' liv. Mester kan nemlig snakke, og han har en hunde-mening om mange ting. Thomas prøver at få Mester til at opføre sig som en rigtig hund, men det er ikke let, for Mester kan godt lide at bestemme, og han vil ha' plads i sofaen, frikadeller ved bordet og svar på livets store og små spørgsmål!

Instruktør Maria Mac Dalland  Producer Maria Stevnbak Westergren, Morten Kaufmann

Fat Front / 10. oktober

Der er en revolution i gang i Skandinavien, hvor en række kvinder har fået nok af selvhad og skam og stolt kalder sig tykke. De kræver respekt og ligeværd i et sygt, slanke-fikseret samfund, mens de kæmper med et helt livs lavt selvværd. I alt for mange år har de sat deres liv på pause. Ventet med at købe tøj, tage ud at danse, få en kæreste - til de en dag ville blive tynde. Det skete aldrig. I stedet fandt de hinanden og den kropspositive bevægelse. Nu slipper de deres deller og blævrende lår fri og bruger deres tykke kroppe aktivistisk. Med feminismens provokerende tone og et kunstnerisk blik på kroppens naturlige skønhed vil filmen ændre vores blik på kroppen.

Instruktør Louise Detlefsen, Louise Unmack Kjeldsen Producent Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn Genre Dokumentar

 

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  18. september 2019

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk