Kommende kort- og dokumentarfilm

Premierekalender

TRANSNISTRA / BIO 16.maj

Foto Virginie Surdej

Instruktør Anna Eborn  Producer David Herdies, Michael Krotkkiewski, Katja Adomeit

 

 

WESTERN ARABS / BIO 4. APRIL

Dokumentaren er et intimt portræt, en dokumentar-hybrid, som over en periode på 12 år følger en dansk-arabisk familie på godt og ondt. Faren er palæstinensisk, moren er dansk, og de tre sønner bliver et resultat af det kulturelle møde, der opstod, da de første immigranter ankom til Danmark i 60'erne og 70'erne.

Instruktør Omar Shargawi  Producer Eva Jakobsen, Katrin Pors, Mikkel Jersin

SKATERPIGERNE - DON'T GIVE A FOX / DR3 / 8. APRIL

WORLD PREMIERE - Dont give a fox A documentary about the rad girls from Roskilde! In the outskirts of Copenhagen, the girl skate crew Don't Give A Fox is skating their way through life. They party hard and enjoy hanging out with each other as an escape from the everyday challenges they face. World premiere the 23th of March in Copenhagen 🔥 Event: Don't Give A Fox: Verdenspremiere + Fest Dont give a fox X CPH:DOX X Dansk Film Institut Good Company Pictures X Girls Are Awesome

Slået op af Girls Are Awesome i Torsdag den 7. marts 2019

En gruppe piger har dannet et unikt fælleskab i skatecrewet, Don’t Give A Fox, der sprudler af kreativitet og fandenivoldsk livsglæde. De har vidt forskellige baggrunde, men har fundet hinanden gennem deres interesse for skateboarding. Skatingen er blevet et fristed, hvor de kan glemme hverdagens udfordringer. Men da gruppens leder, Sofie, brækker sin fod, kan hun ikke skate i flere måneder. For ikke at undvære pigerne arrangerer hun en roadtrip gennem Danmark. Der er meget på spil og på deres rejse kæmper de for at finde ud af, hvor de kommer fra, og hvem de ønsker at blive. Don’t Give A Fox er en fortælling om deres unikke venskab, som udforsker udfordringerne ved at være ung og sårbar.

Instruktør Kaspar Astrup Schröder  Producer Patricia Drati

Q’S BARBERSHOP / DR3 / 10. april

Foto: Anders Nydam

I hjertet af Vollsmose Torv ligger Q´s Barbershop. Et populært hænge-ud sted for bydelens unge somaliere. For Qasim, som bare bliver kaldt Q, sørger for at de alle har den fedeste frisure og stil. For en flad hundredkroneseddel kan du for eksempel få en Flat Top, en Will Smith, en Usher eller blot en Houseparty med high eller low fade i siden. Men du kan også få hjælp til både store og mindre spørgsmål i livet, som kærlighed, uddannelse, fodlænker, eller gode råd hvis du vil investere i en ny bil. For Q er ikke den tørre pædagogtype fra kommunen, men en 'no bullshitter'. Og langt de fleste af Q´s kunder forlader da også stedet med fornyet mod på dagens gøremål og livet i sig selv.

Instruktør Emil Langballe Producer Heidi Kim Andersen

Kongernes Fald / Biografen / 6. juni

I 1970´erne hedder kongen af dansk speedway Ole Olsen. Men de to kronprinser Hans Nielsen og Erik Gundersen ånder ham i nakken. Begge vil være den næste til at stå øverst på sejrsskamlen. Fortællingen om dansk speedways overrumplende storhedstid handler om et nært bånd mellem tre mænd, som skiftede fra venskab til splid. Filmen tager os med på en dramatisk rejse, drevet af de tre mænds ambition om at være den bedste, og skildrer med lune og kærlighed deres jyske ungdomsår, rivaliseringerne på alverdens speedwaybaner og mødet med international berømmelse.

Instruktør Mads Kamp Thulstrup Producer Vibeke Vogel

Premierelisten indeholder danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  22. marts 2019.

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk