Kommende kort- og dokumentarfilm

Aktuelle kort- og dokumentarfilm

SIGTET FOR AT REDDE LIV / DR2 & DR TV / 18. JUNI

Da flygtningekrisen rammer Europa, rejser den unge dansker Salam til Grækenland for at hjælpe. At redde flygtninge fra det Ægæiske Havs bølger bliver hans kald. Men en nat, hvor han leder efter en familie, der er forsvundet på havet, bliver Salam arresteret og anklaget for menneskesmugling. Hvis han bliver dømt risikerer han at tilbringe resten af sit liv bag tremmerne i et græsk fængsel. I de demokratiske værdiers fødeland skal Salams sag nu sætte kursen for den europæiske medmenneskeligheds fremtid. Domstolens afgørelse vil bestemme: Er det ulovligt at redde liv i Europa?

Instruktør Jonas Bruun  Producer Malene Flindt Pedersen

PATRIMONIUM / DR K & DR TV / 19. JUNI

Patrimonium er en film om den danske landadel, der konstant bevæger sig i grænselandet mellem historie og modernitet. Gennem sceniske tableauer og et skarpt øje for detaljer, undersøger filmen denne relation - og dermed tiden selv. Vi iagttager mennesket og dets bestræbelser på at finde sin plads i en verden af tradition og perfektion.

Instruktør Carl Olsson  Producer Anne Köhncke

TRANSINISTRA / 20. JUNI / BIO

Den unge Tanya bevæger sig gennem hverdagen omgivet af en gruppe jævnaldrene drenge, der alle virker til at være forelskede i hende på hver deres mere eller mindre åbenlyse måde. Ingen af dem har afsluttet skolen, og kan ikke finde arbejde, så de bruger dagene på at udforske forladte bygninger og tage os med som de skruppelløst klatrer på de stejle bygninger. Videre herfra følger vi dem gennem landskabet, hvor de ofte hænger ved søen og i græsset herom. De deler deres drømme og håb for fremtiden, men disse ses i lyset af et hårdt miljø i den tidligere sovjetiske stat, hvor fremtiden ikke altid er lige lys.

Instruktør Anna Eborn  Producer David Herdies

REKONSTRUKTION UTØYA / DR K / 22. JUNI

Rakel, Mohammed, Jenny og Torje overlevede et af vor tids mest brutale terrorangreb. De mødes i et tomt filmstudie i Nordnorge, hvor de over to uger – i selskab med 12 andre unge – skal rejse tilbage til 22. juli 2011. Dagen da et fascistisk korstog mod det åbne, flerkulturelle demokrati kostede 69 liv. De fire genskaber de angstladede, traumatiske minder fra dagen, som de genopfører for hinanden i studiet. For at komme videre. For at dele med os. Og for at ingen nogensinde skal glemme.

Instruktør Carl Javér  Producer Fredrik Lange, Helle Faber

KIRSEBÆREVENTYRET / TV2 OG TV2 PLAY / 15. OG 22. JULI

Tre danske iværksættere satser stort, da de beslutter sig for at producere en kvalitetskirsebærvin, på Frederiksdal Gods på Lolland. Den intense, mørke vin får fine anmeldelser og begejstrede købere over hele verden. Filmen følger de tre ildsjæle og det utraditionelle erhvervseventyr til Frankrig og til Shanghai, hvor rige kinesiske købmænd forsøger at sælge vinen som en adelig ”kærlighedsvin”. Men tilbage på Lolland trækker tunge økonomiske skyer sammen over det nordiske vinslot.

Instruktør Eva Mulvad  Producer Sigrid Jonsson Dyekjær

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  17. juni 2019.

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk