Ny film om EM92

PRODUKTION. Ulrich Thomsen skal spille landstræner Richard Møller Nielsen i Kasper Barfoeds spillefilm "Sommeren '92".

Ulrich

Ulrich Thomsen (her i Tom Tykwers "The International") skal spille landstræner Richard Møller Nielsen.

Kasper Barfoed begynder optagelse til en film om de danske EM helte i efteråret. Ulrich Thomsen er bekræftet i rollen som landstræner Richard Møller Nielsen.

"Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere – både med spillerne, pressen og ledelsen – og blev derfor ofte misforstået. Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille, og jeg glæder mig til at fylde rollen ud", siger Ulrich Thomsen.

Kasper Barfoed debuterede som spillefilminstruktør i 2004 med familiefilmen "Min søsters børn i Ægypten" og har siden instrueret tre film, blandt andet den store internationale produktion "The Numbers Station" med John Cusack og Malin Akerman, der havde premiere i 2013.

"Filmen om EM i ’92 er et drømmeprojekt for mig. Som dreng så jeg mange landskampe med min far, og vi var også i Göteborg og se Richards drenge vinde finalen over Tyskland. Det var en vanvittig kamp og en vanvittig sommer, der bragte danskerne sammen om én fælles drøm. Jeg glæder mig utrolig meget til at genskabe den kamp og den sommer, hvor vi danskere kunne det hele og turde det hele," fortæller instruktør Kasper Barfoed.

Anders Frithiof August og Kasper Barfoed har skrevet manuskript til "Sommeren '92". Filmen er en koproduktion mellem Meta Film ved Meta Louise Foldager og engelske PeaPie Films ved producer Kris Thykier.

Filmen har modtaget 6,5 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut via Markedsordningen.

"Sommeren '92" forventes at få dansk biografpremiere i efteråret 2015.

Markedsordningen

Markedsordningen retter sig mod film med særligt vægt på populærkulturelle kvaliteter.

Læs mere om Markedsordningen.

Kontakt

Marianne Moritzen
Afdelingschef, Fiktion
Tlf. +45 4046 3757
mariannem@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412