enda

Meta Louise Foldager Sørensen

(1974 – )

Producer. Født 16/10 1974. Meta Louise Foldager Sørensen er uddannet cand.mag. i filmvidenskab fra Københavns Universitet i 1999. I 2010 etablerede hun sit eget selskab, Meta Film, og i 2014 skabte hun SAM Productions, med fokus på tv-produktioner, sammen med manuskriptforfatterne Søren Sveistrup og Adam Price.



Foldager Sørensen har været producer på Lars von Trier's "Antichrist" (2009) og "Melancholia" (2011), og hun var på producerholdet bag Nikolaj Arcels Oscar-nominerede "En kongelig affære" (2012). Blandt hendes andre samarbejder kan nævnes Fenar Ahmads "Ækte vare" (2014), Samanou Acheche Sahlstrøms "I dine hænder" (2014) og Kasper Barfoeds "Sommeren '92" (2015).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Gidseltagningen II 2019 Executive producer Tv-serie
Kina 2019 Executive producer DK/Kort fiktion
Til vi falder 2019 Executive producer DK/Spillefilm
Grænse 2018 Executive producer U/Spillefilm
Friheden 2018 Executive producer Tv-serie
Sankt Bernhard Syndikatet 2018 Executive producer DK/Spillefilm
Jeg er William 2017 Executive producer DK/Spillefilm
Gidseltagningen 2017 Executive producer Tv-serie
Mercur 2017 Executive producer Tv-serie
Swinger 2016 Producer DK/Spillefilm
Sorgenfri 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Sommeren '92 2015 Producer DK/Spillefilm
I dine hænder 2015 Executive producer DK/Spillefilm
Drømmen om Danmark 2015 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Ækte vare 2014 Executive producer DK/Spillefilm
Mekanikerne 2014 Executive producer DK/Kort fiktion
Europamestrene 2013 Producer Tv-serie
En kongelig affære 2012 Producer DK/Spillefilm
Melancholia 2011 Producer DK/Spillefilm
Frit fald 2011 Producer DK/Spillefilm
The house inside her 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Kill 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Rupture 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Regnbueaber 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Smukke mennesker 2010 Producer DK/Spillefilm
Sandheden om mænd 2010 Producer DK/Spillefilm
Antichrist 2009 Producer DK/Spillefilm
Velsignelsen 2009 Producer DK/Spillefilm
Gå med fred Jamil 2008 Producer DK/Spillefilm
Dansen 2008 Producer DK/Spillefilm
Mikkel og guldkortet 2008 Producer Tv-serie
Fighter 2007 Udviklingsproducer DK/Spillefilm
De fortabte sjæles ø 2007 Producer DK/Spillefilm
AFR 2007 Producer DK/Spillefilm
Frederikke 2007 Producer DK/Kort fiktion
Occupations 2007 Producer DK/Kort fiktion
Liv 2006 Producer DK/Kort fiktion
Ynglinge 2006 Producer DK/Kort fiktion
Partus 2006 Producer DK/Kort fiktion
Direktøren for det hele 2006 Producer DK/Spillefilm
Nordkraft 2005 Producer DK/Spillefilm
Kongekabale 2004 Producer DK/Spillefilm
Niceland 2004 Co-producer U/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Producer DK/Kort fiktion
Regel nr. 1 2003 Sygeplejerske II, Associate producer DK/Spillefilm
Klatretøsen 2002 Producerassistent DK/Spillefilm
D-Dag 2001 Produktionsassistent Tv-film
Vildfarelser 1997 Producer DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.