enda

Anders Frithiof August

(1978 - )

Manuskriptforfatter. Født 15/6 1978. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2007. Har skrevet manuskripter til både tv-serier, spille-, kort- og dokumentarfilm.

August har skrevet manuskript til kortfilmen 'Grisen' (2008), som var nomineret til en Oscar for bedste kortfilm, samt blandt andet spillefilmene 'Superclásico' (2011), 'Dirch' (2011) og 'Sommeren '92' (2015).

Til tv har August skrevet manuskript til serier som 'Lærkevej' (2009), 'Arvingerne' (2014) og 'Bedrag' (2016).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Lykke-Per 2018 Manus DK/Spillefilm
Alle for tre 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Aminas breve 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Bedrag 1 2016 Manuskript Tv-serie
Bedrag 2 2016 Manuskript Tv-serie
Flaskepost fra P 2016 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
The Model 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Nøgle hus spejl 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Sommeren '92 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Et hjem i verden 2015 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
Guldkysten 2015 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Arvingerne 1 2014 Manusforfatter Tv-serie
Fuglejagten 2012 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Dirch 2011 Manuskript DK/Spillefilm
Superclásico 2011 Manuskript DK/Spillefilm
Camping 2009 Manus DK/Spillefilm
The Devilles 2009 Manus DK/Dokumentarfilm
Lulu & Leon 2009 Manus Tv-serie
Lærkevej 2009 Manus Tv-serie
Applaus 2009 Manuskript DK/Spillefilm
Grisen 2008 Manus DK/Kort fiktion
Comeback 2008 Dramaturg DK/Spillefilm
Der er ingen ende på Vejle 2007 Manus DK/Kort fiktion
Store planer 2005 Clapper/loader, 2. unit DK/Spillefilm
At kende sandheden 2002 Clapper, 2. unit DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.