Lykke-Per snart i optagelse

PRODUKTION. Public Service Puljen har givet sit største støttebeløb nogensinde til Bille August og Anders Augusts kommende miniserie baseret på Henrik Pontoppidans klassiker "Lykke-Per". Serien produceres af Nordisk Film for TV 2 og forventes klar i 2019.

Henrik Pontoppidans godt 100 år gamle roman "Lykke-Per" om præstesønnen Peter Sidenius, der søger lykken i den moderne, industrialiserede verden, regnes for et hovedværk i dansk litteratur. Nu bliver den med Bille August som instruktør til en tv-miniserie i fire afsnit á en time, som man vil kunne se på TV 2 i 2019.

Bille August og hans søn Anders August, der gennem de senere år har markeret sig som væsentlig manuskriptforfatter for både tv og spillefilm, har skrevet manuskript.

Public Service Puljen

Det Danske Filminstituts Public Service Pulje støtter udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at projektet i al væsentlighed lever op til ordningens public service-målsætninger om originalitet, betydning og kvalitet.

Læs mere

Nordisk Film producerer den 55 millioner kr. dyre satsning med støtte på 22 millioner kr. fra Public Service Puljen, som har tildelt det historiske drama sit største støttebeløb, siden puljens start i 2008.

Det har taget flere år at rejse finansiering, og med det store beløb fra Public Service Puljen kan projektet endelig gå i optagelse fra august.

Rollen som Lykke-Per spilles af Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin og for tiden kan ses i spillefilmen "Aminas breve".

Der bliver også produceret en spillefilmversion af "Lykke-Per", som vil få premiere før tv-miniserien.

Også regionalfondene FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje samt internationale parter har støttet.