Phie Ambo

/F. 1973

Instruktør. Født 6/12 1973 (Anne-Sophie Ambo Nielsen). Phie Ambo er uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2003.

Ambo tilhører den poetiske og personlige dokumentartradition, og hun har beskæftiget sig med store emner som familierelationer, kærlighed, kreative processer, kunstig intelligens, bæredygtighed og bevidsthed. Et af hendes varemærker er de universelt menneskelige historier, der kommer tæt på karaktererne og giver dem plads til at udfolde sig.

Ambo har instrueret adskillige prisvindende film, blandt andet "Family" (2001), "Gambler" (2006) og "Så meget godt i vente" (2014) samt trilogien "Mechanical Love" (2007), "Free the Mind" (2012) og "Når du kigger væk" (2017) om forholdet mellem videnskab og den menneskelige eksistens.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
...Når du kigger væk 2017 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Så meget godt i vente 2014 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ekstra Bladet uden for citat 2014 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Songs From the Soil 2014 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ai Weiwei The Fake Case 2013 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Free the mind 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Flugten til Hollywood 2012 Kreativ konsulent DK/Dokumentarfilm
Kongens foged - sat på gaden 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ballroom dancer 2011 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Love addict - historier om drømme, besættelse og længsel 2011 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Hjemmefronten - fjenden bag hækken 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Fever 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mechanical love 2007 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Gambler 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 7 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Punk, håb og kærlighed 2003 Kameraoperatør DK/Dokumentarfilm
Dykkeren i min mave 2003 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Family 2001 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Grand Prix 2015 Ile de France, FIFE, Environmental Film Festival 2015 Så meget godt i vente
Nicholas School Environmental Award:
Phie Ambo
2015 Durham, Full Frame 2015 Så meget godt i vente
Audience Prize 2008 Warszawa, Against Gravity 2008 Mechanical love
Bedste Dokumentar 2003 Zanzibar Int. Film Festival 2003 Family
Dokumentarfilmpreis Des Bayerischen Rundfunks:
Sami Saif
Phie Ambo
2002 München Documentary Festival 2002 Family
Joris Ivens Pris:
Sami Saif
Phie Ambo
2001 Amsterdam, IDFA 2001 Family

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Amsterdam, IDFA 15-11-2017 ...Når du kigger væk
Reykjavik Film Festival 28-09-2017 ...Når du kigger væk
Sheffield Doc/Fest 09-06-2017 ...Når du kigger væk
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 27-04-2017 ...Når du kigger væk
CPH:DOX 16-03-2017 ...Når du kigger væk
Berlin European Film Academy Awards 12-12-2015 Så meget godt i vente
Berlin European Film Academy Awards 12-12-2015 Så meget godt i vente
Sao Paulo Int. Film Festival 22-10-2015 Så meget godt i vente
Sao Paulo Int. Film Festival 22-10-2015 Så meget godt i vente
Hamptons Film Festival 08-10-2015 Så meget godt i vente
Hamptons Film Festival 08-10-2015 Så meget godt i vente
Bergen International Film festival 23-09-2015 Så meget godt i vente
Bergen International Film festival 23-09-2015 Så meget godt i vente
Malmö Nordisk Panorama 18-09-2015 Så meget godt i vente
Malmö Nordisk Panorama 18-09-2015 Så meget godt i vente
Dokufest Prizren 08-08-2015 Så meget godt i vente
Dokufest Prizren 08-08-2015 Så meget godt i vente
Melbourne Film Festival 30-07-2015 Så meget godt i vente
Melbourne Film Festival 30-07-2015 Så meget godt i vente
Traverse City Film Festival 28-07-2015 Så meget godt i vente
Traverse City Film Festival 28-07-2015 Så meget godt i vente
Sydney Film Festival 03-06-2015 Så meget godt i vente
Sydney Film Festival 03-06-2015 Så meget godt i vente
Docsbarcelona 25-05-2015 Så meget godt i vente
Docsbarcelona 25-05-2015 Så meget godt i vente
Warszawa, Against Gravity 09-05-2015 Så meget godt i vente
Warszawa, Against Gravity 09-05-2015 Så meget godt i vente
London, UK Green Film Festival 03-05-2015 Så meget godt i vente
London, UK Green Film Festival 03-05-2015 Så meget godt i vente
Vancouver, DOXA Film and Video Festival 01-05-2015 Så meget godt i vente
Vancouver, DOXA Film and Video Festival 01-05-2015 Så meget godt i vente
Beijing International Film Festival 16-04-2015 Så meget godt i vente
Beijing International Film Festival 16-04-2015 Så meget godt i vente
Durham, Full Frame 09-04-2015 Så meget godt i vente
Durham, Full Frame 09-04-2015 Så meget godt i vente
Thessaloniki Documentary Festival 13-03-2015 Så meget godt i vente
Austin, SXSW Film Festival 13-03-2015 Så meget godt i vente
Thessaloniki Documentary Festival 13-03-2015 Så meget godt i vente
Austin, SXSW Film Festival 13-03-2015 Så meget godt i vente
Prague, One World Human Rights Film Festival 02-03-2015 Så meget godt i vente
Prague, One World Human Rights Film Festival 02-03-2015 Så meget godt i vente
Berlinale 05-02-2015 Så meget godt i vente
Berlinale 05-02-2015 Så meget godt i vente
Ile de France, FIFE, Environmental Film Festival 03-02-2015 Så meget godt i vente
Ile de France, FIFE, Environmental Film Festival 03-02-2015 Så meget godt i vente
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 27-01-2015 Så meget godt i vente
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 27-01-2015 Så meget godt i vente
Amsterdam, IDFA 19-11-2014 Så meget godt i vente
Amsterdam, IDFA 19-11-2014 Så meget godt i vente
CPH:DOX 06-11-2014 Så meget godt i vente
CPH:DOX 06-11-2014 Så meget godt i vente
Bergen International Film festival 24-09-2014 Free the mind
Toronto International Film Festival 01-10-2013 Gambler
Warszawa, Against Gravity 10-05-2013 Free the mind
Leuven, Docville 03-05-2013 Free the mind
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 25-04-2013 Free the mind
Göteborg International Film Festival 25-01-2013 Free the mind
Amsterdam, IDFA 14-11-2012 Free the mind
CPH:DOX 01-11-2012 Free the mind
Bucheon International Fantastic Film Festival 19-07-2012 Gambler
Munich International Film Festival 29-06-2012 Gambler
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 26-04-2012 Gambler
DMZ South Korea 22-09-2011 Hjemmefronten - fjenden bag hækken
San Francisco Int. Film Festival 21-04-2011 Hjemmefronten - fjenden bag hækken
ZagrebDox 06-03-2011 Hjemmefronten - fjenden bag hækken
Amsterdam, IDFA 18-11-2010 Hjemmefronten - fjenden bag hækken
CPH:DOX 04-11-2010 Hjemmefronten - fjenden bag hækken
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 29-04-2010 Family
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 29-04-2010 Family
Beijing, Nordox 14-11-2009 Mechanical love
Torino International Film Festival 13-11-2009 Gambler
Torino, Cinemambiente 08-10-2009 Mechanical love
New York BAMcinematek 30-09-2009 Gambler
Los Angeles Cinefamily 16-09-2009 Gambler
Den Europæiske Filmhøjskole Ebeltoft 31-07-2009 Mechanical love
Durham, Full Frame 02-04-2009 Mechanical love
Damascus Dox Box Festival 04-03-2009 Family
Damascus Dox Box Festival 04-03-2009 Family
New York, MoMA Documentary Fortnight Festival 11-02-2009 Mechanical love
Jogjakarta, Festival Film Dokumenter 07-12-2008 Mechanical love
Tallinn Black Nights Film Festival 28-11-2008 Mechanical love
Sarajevo Human Rights Film Festival PRAVO LJUDSKI 13-11-2008 Mechanical love
Bratislava, One World International Film Festival 12-11-2008 Mechanical love
Budapest, Verzio Documentary Film Festival 04-11-2008 Mechanical love
Maribor, DokMa 02-11-2008 Mechanical love
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 15-10-2008 Mechanical love
Morelia International Film Festival 04-10-2008 Mechanical love
Malmö Nordisk Panorama 26-09-2008 Mechanical love
Halifax Atlantic Film Festival 11-09-2008 Mechanical love
Wellington - New Zealand Film Festival 17-07-2008 Mechanical love
Jerusalem Int. Film Festival 10-07-2008 Mechanical love
München International Film Festival 20-06-2008 Mechanical love
Los Angeles Film Festival 19-06-2008 Mechanical love
Edinburgh International Film Festival 18-06-2008 Mechanical love
SilverDocs AFI Documentary Festival 16-06-2008 Mechanical love
Krakow Film Festival 30-05-2008 Mechanical love
Warszawa, Against Gravity 09-05-2008 Mechanical love
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 17-04-2008 Mechanical love
Kiev, Contact Int. Documentary Film Festival 13-04-2008 Mechanical love
Vilnius International Film Festival 03-04-2008 Mechanical love
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 27-03-2008 Mechanical love
Thessaloniki Documentary Festival 16-03-2008 Mechanical love
Prague, One World Human Rights Film Festival 05-03-2008 Mechanical love
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 23-01-2008 Mechanical love
Amsterdam, IDFA 22-11-2007 Mechanical love
CPH:DOX 09-11-2007 Mechanical love
Lisbon Int. Documentary Film Festival 18-10-2007 Family
Lisbon Int. Documentary Film Festival 18-10-2007 Family
Valencia Cinema Jove 16-06-2007 Gambler
Grimstad, Norwegian Short and Documentary Film Festival 01-06-2007 Family
Grimstad, Norwegian Short and Documentary Film Festival 01-06-2007 Family
Istanbul Festival of Independent Films 15-02-2007 Gambler
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 24-01-2007 Family
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 24-01-2007 Family
Newcastle Northern Lights Film Festival 16-11-2006 Gambler
Taipei Golden Horse Film Festival 10-11-2006 Gambler
Sheffield Doc/Fest 30-10-2006 Gambler
New York Scandinavian House 21-10-2006 Family
New York Scandinavian House 21-10-2006 Family
Warsaw International Film Festival 06-10-2006 Gambler
Helsinki Film Festival 14-09-2006 Gambler
Odense Internationale Film Festival 15-08-2006 Gambler
Melbourne Film Festival 26-07-2006 Gambler
Cambridge Film Festival 06-07-2006 Gambler
Sydney Film Festival 09-06-2006 Gambler
Seattle International Film Festival 25-05-2006 Gambler
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 11-04-2006 Gambler
Frankfurt Deutsches Filmmuseum 10-04-2006 Family
Frankfurt Deutsches Filmmuseum 10-04-2006 Family
Göteborg International Film Festival 27-01-2006 Gambler
Rotterdam, International Film Festival 25-01-2006 Gambler
Cinevita Film Company aps 11-01-2006 Family
Cinevita Film Company aps 11-01-2006 Family
South Film Festival, Sderot Cinematheque 30-05-2005 Family
South Film Festival, Sderot Cinematheque 30-05-2005 Family
ZagrebDox 22-02-2005 Family
ZagrebDox 22-02-2005 Family
EDN seminar Calcutta 01-04-2004 Family
EDN seminar Calcutta 01-04-2004 Family
Bratislava, One World International Film Festival 05-11-2003 Family
Bratislava, One World International Film Festival 05-11-2003 Family
Zanzibar Int. Film Festival 28-06-2003 Family
Zanzibar Int. Film Festival 28-06-2003 Family
Reykjavik Shorts&Docs 30-04-2003 Family
Volda The Norwegian Documentary Festival 30-04-2003 Family
Reykjavik Shorts&Docs 30-04-2003 Family
Volda The Norwegian Documentary Festival 30-04-2003 Family
Jeonju International Film Festival 25-04-2003 Family
Jeonju International Film Festival 25-04-2003 Family
Prague, One World Human Rights Film Festival 08-04-2003 Family
Prague, One World Human Rights Film Festival 08-04-2003 Family
Portland Nordic Film Festival 05-04-2003 Family
Portland Nordic Film Festival 05-04-2003 Family
Seattle Nordic Film Festival 28-03-2003 Family
Rom, Filmstudio 80 28-03-2003 Family
Seattle Nordic Film Festival 28-03-2003 Family
Rom, Filmstudio 80 28-03-2003 Family
Creteil, Festival Films De Femmes 21-03-2003 Family
Creteil, Festival Films De Femmes 21-03-2003 Family
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 12-03-2003 Family
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 12-03-2003 Family
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 31-01-2003 Family
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 31-01-2003 Family
Sheffield Documentary Tour 10-01-2003 Family
Sheffield Documentary Tour 10-01-2003 Family
Taipei Taiwan Int. Documentary Film Festival 06-12-2002 Family
Taipei Taiwan Int. Documentary Film Festival 06-12-2002 Family
Edinburgh Modern Vikings 29-11-2002 Family
Edinburgh Modern Vikings 29-11-2002 Family
Palm Springs Festival of Festivals 21-11-2002 Family
Palm Springs Festival of Festivals 21-11-2002 Family
Montréal Rencontres Int. Du Documentaire 15-11-2002 Family
Montréal Rencontres Int. Du Documentaire 15-11-2002 Family
Los Angeles, AFI Int. Festival 07-11-2002 Family
Los Angeles, AFI Int. Festival 07-11-2002 Family
Mexico Centro de Capacitacion Cinematografica 29-10-2002 Family
Mexico Centro de Capacitacion Cinematografica 29-10-2002 Family
Sheffield Doc/Fest 21-10-2002 Family
Sheffield Doc/Fest 21-10-2002 Family
Bergen International Film festival 17-10-2002 Family
Bergen International Film festival 17-10-2002 Family
Berlin Prix Europa Festival 12-10-2002 Family
Berlin Prix Europa Festival 12-10-2002 Family
Tempo Dokumentärfestival 11-10-2002 Family
Tempo Dokumentärfestival 11-10-2002 Family
Vancouver International Film Festival 26-09-2002 Family
Vancouver International Film Festival 26-09-2002 Family
Oulu Nordisk Panorama 24-09-2002 Family
Oulu Nordisk Panorama 24-09-2002 Family
Oslo Input, NRK Kompetenseavdelingen 16-09-2002 Family
Oslo Input, NRK Kompetenseavdelingen 16-09-2002 Family
Toronto International Film Festival 06-09-2002 Family
Toronto International Film Festival 06-09-2002 Family
Rønne Balticum Film & TV Festival 21-08-2002 Family
Rønne Balticum Film & TV Festival 21-08-2002 Family
Baastad Lilla Filmfestivalen 01-08-2002 Family
Baastad Lilla Filmfestivalen 01-08-2002 Family
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 21-07-2002 Family
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 21-07-2002 Family
New Zealand Film Festival 12-07-2002 Family
New Zealand Film Festival 12-07-2002 Family
Paris Cinéma d'aujourd'hui 02-07-2002 Family
Paris Cinéma d'aujourd'hui 02-07-2002 Family
Grimstad, Norwegian Short and Documentary Film Festival 13-06-2002 Family
Grimstad, Norwegian Short and Documentary Film Festival 13-06-2002 Family
Lisbon Int. Documentary Film Festival 01-06-2002 Family
Lisbon Int. Documentary Film Festival 01-06-2002 Family
Rotterdam Input 2002 19-05-2002 Family
Rotterdam Input 2002 19-05-2002 Family
Beijing International TV Festival 09-05-2002 Family
Beijing International TV Festival 09-05-2002 Family
München Documentary Festival 27-04-2002 Family
München Documentary Festival 27-04-2002 Family
Nyon, Visions du Réel 22-04-2002 Family
Nyon, Visions du Réel 22-04-2002 Family
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 17-04-2002 Family
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 17-04-2002 Family
Göteborg International Film Festival 25-01-2002 Family
Göteborg International Film Festival 25-01-2002 Family
Amsterdam, IDFA 22-11-2001 Family
Amsterdam, IDFA 22-11-2001 Family
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412