Christina Rosendahl

/F. 1971

Instruktør. Født 5/1 1971.

Har studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københavns Universitet og været forbi Den Europæiske Filmhøjskole og New York Film Academy, inden hun færdiggjorde uddannelsen på den alternative filmskole Super16 i 2002.

Samme år, i 2002, fik hun sit gennembrud med "Stjernekigger", en dokumentarfilm om bandet Swan Lee med lillesøster Pernille Rosendahl i front.

Rosendahls hjerte har banket for børn og unge i adskillige kortfilm og ikke mindst i spillefilmdebuten "Supervoksen" (2006), som sikrede hende en Robert for bedste børne- og familiefilm i 2007. Hendes anden spillefilm "Idealisten" (2015), en politisk spændingsfilm om den virkelige journalist Poul Brinks efterforskning af Thule-sagen i 1980'erne, indbragte blandt andet Rosendahl prisen for bedste instruktør på Beijing Filmfestival i 2016.

Siden sin debut med "Stjernekigger" har hun stået bag flere dokumentarfilm, blandt andet "Magten over kærligheden" (2004) og "Vold i kærlighedens navn" (2017).

Rosendahl indtrådte som formand for Danske Filminstruktører i 2014 og er en aktiv debattør, ikke mindst i ligestillingsdebatten i dansk film.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Vold i kærlighedens navn 2017 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Idealisten 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Dronning for en dag 2013 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Dicte 2012 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Døde blomster 2011 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Lysvågen 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
Lulu & Leon 2009 Instruktion Tv-serie
Pusling 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Too young to die 2007 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Supervoksen 2006 Instruktion DK/Spillefilm
Fucking 14 2005 Instruktion DK/Kort fiktion
Lauges kat 2004 Instruktion DK/Kort fiktion
Magten over kærligheden 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Buddhas barn 2003 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Stjernekigger 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
En streg 2001 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Best Director:
Christina Rosendahl
2016 Beijing International Film Festival 2016 Idealisten
Bedste Kortfilm 2008 Frankfurt Lucas International Children's Film Festival 2008 Pusling
Bedste Kort Fiktionsfilm 2008 Victoria Film Festival 2008 Pusling
2. Bedste Film 2008 Giffoni Film Festival 2008 Pusling
Robert, Bedste børne- og familiefilm 2007 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2007 Supervoksen
Ungdomsjuryens pris for bedste spillefilm 2007 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2007 Supervoksen
Special Pris 2007 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2007 Supervoksen
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 20-04-2016 Idealisten
Moscow - Royal Danish Embassy 20-04-2016 Idealisten
Beijing International Film Festival 08-04-2016 Idealisten
Beijing International Film Festival 08-04-2016 Idealisten
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 09-01-2016 Idealisten
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 09-01-2016 Idealisten
Torino International Film Festival 20-11-2015 Idealisten
Torino International Film Festival 20-11-2015 Idealisten
Leeds Int. Film Festival 04-11-2015 Idealisten
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2015 Idealisten
Leeds Int. Film Festival 04-11-2015 Idealisten
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2015 Idealisten
Sao Paulo Int. Film Festival 22-10-2015 Idealisten
Sao Paulo Int. Film Festival 22-10-2015 Idealisten
Mill Valley Film Festival, Film Inst. California 08-10-2015 Idealisten
Mill Valley Film Festival, Film Inst. California 08-10-2015 Idealisten
Odense Internationale Film Festival 23-08-2010 Pusling
Salento Finibus Terrae 11-07-2009 Pusling
Seoul International Youth Film Festival 09-07-2009 Pusling
Big Sur, Henry Miller Memorial Library 11-06-2009 Pusling
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 24-04-2009 Pusling
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 21-04-2009 Pusling
Toronto Rendezvous With Madness Film Festival 06-11-2008 Pusling
Warsaw International Film Festival 10-10-2008 Pusling
Malmö Nordisk Panorama 26-09-2008 Pusling
BUSTER 19-09-2008 Pusling
Frankfurt Lucas International Children's Film Festival 07-09-2008 Pusling
Giffoni Film Festival 18-07-2008 Pusling
Kristiansand International Children's Film Festival 22-04-2008 Pusling
Malmö, BUFF 11-03-2008 Pusling
Victoria Film Festival 01-02-2008 Pusling
Lithuania Scanorama Film Forum 08-11-2007 Supervoksen
Melbourne Film Festival 25-07-2007 Supervoksen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 27-05-2007 Supervoksen
Kristiansand International Children's Film Festival 24-04-2007 Supervoksen
Trondheim Kosmorama International Film Festival 19-04-2007 Supervoksen
Leeds International Film Festival For Children And Young People 29-03-2007 Supervoksen
Malmö, BUFF 13-03-2007 Supervoksen
Antwerpen European Youth FF of Flanders 15-02-2007 Supervoksen
Tallinn Black Nights Film Festival 23-11-2006 Supervoksen
Lübeck, Nordische Filmtage 01-11-2006 Supervoksen
Rome International Film Festival 13-10-2006 Supervoksen
BUSTER 08-09-2006 Supervoksen
Hyderabad Int. Film Fest. For Children 14-11-2005 Lauges kat
Aarhus Filmfestival 27-10-2004 Lauges kat
Toronto Harbourfront Super Danish 01-10-2004 Lauges kat
Hong Kong, International Children's Film Carnival 17-07-2004 Lauges kat
Hamburg Kinderfilmfestival 01-06-2004 Lauges kat
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 14-05-2004 Lauges kat
Kristiansand International Children's Film Festival 27-04-2004 Lauges kat
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 20-04-2004 Lauges kat
Berlinale 05-02-2004 Lauges kat
Odense Internationale Film Festival 11-08-2003 Lauges kat
Malmö, BUFF 12-03-2003 Stjernekigger
Oulu Nordisk Panorama 24-09-2002 Stjernekigger
Odense Internationale Film Festival 12-08-2002 Stjernekigger
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412