Rumle Hammerich

/F. 1954

Instruktør, født 1954. Uddannet som henholdsvis instruktør og manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole.

Siden sit store gennembrud med 'Otto er et næsehorn' (1983) har Rumle skrevet og instrueret en lang række film og tv-serier i både Danmark og Sverige. Han er særligt kendt for 'Klatretyven' (1991), "Kan du vissla Johanna?" (1994), 'Taxa' (1997), 'Rejseholdet' (2000) og 'Unge Andersen' (2005).

Rumle har modtaget en lang række af hædersbevisninger og priser for såvel sine spillefilm som sine tv-serier. I 2005 modtog han priser for Bedste Instruktør ved Shanghai og Warsaw festivalerne for 'Unge Andersen', som desuden i tv-versionen indbragte ham en Emmy.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
QEDA 2017 Instruktørkonsulent DK/Spillefilm
Pebbles at Your Door 2015 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Broen 3 2015 Instruktion Tv-serie
Borgen 1 2010 Instruktion Tv-serie
Headhunter 2009 Instruktion DK/Spillefilm
De smås krig 2007 Produktionskonsulent DK/Dokumentarfilm
Klinteskoven 2007 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 6 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Unge Andersen 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Strings 2004 Kreativ producer DK/Spillefilm
Ørnen 2004 Instruktion Tv-serie
Lykkevej 2003 Executive producer DK/Spillefilm
En som Hodder 2003 Executive producer DK/Spillefilm
Reconstruction 2003 Executive producer DK/Spillefilm
Jan Guillous Ondskab 2003 Co-producer U/Spillefilm
Forsvar 2003 Executive producer Tv-serie
At kende sandheden 2002 Executive producer DK/Spillefilm
Suxxess 2002 Co-producer U/Spillefilm
Tsatsiki - Venner for altid 2001 Co-producer U/Spillefilm
Hånden på hjertet 2000 Executive producer U/Spillefilm
Rejseholdet 2000 Manuskript Tv-serie
TAXA 1997 Instruktion Tv-serie
Cirkus Ildebrand 1995 Sangtekster DK/Spillefilm
Kan du fløjte, Johanna? 1994 Instruktion U/Kort fiktion
Lærerværelset 1994 Instruktion Tv-serie
Søndag eftermiddag, Østerbro 1993 Instruktion DK/Kort fiktion
Sort lucia 1992 Instruktion U/Spillefilm
Klatretyven 1991 Instruktion Tv-serie
Hunden der smilede 1989 Instruktion U/Kort fiktion
Skyggen af Emma 1988 Manusassistance DK/Spillefilm
Notater fra Kina 1987 Klip DK/Dokumentarfilm
Når bare han kan tælle køerne 1985 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Min farmors hus 1984 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kalk 1984 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Stationer 1984 Instruktion DK/Kort fiktion
Varm mad - et folkekøkken 1984 Klip DK/Dokumentarfilm
Otto er et næsehorn 1983 Instruktion DK/Spillefilm
Rocking Silver 1983 Supervisor DK/Spillefilm
Thorvald og Linda 1982 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Når jeg bliver stor 1982 Manus DK/Kort fiktion
Cirkus Casablanca 1981 Manus DK/Spillefilm
Den sidste detalje 1981 Manus DK/Kort fiktion
Arbejde mod frihed 1980 Klip DK/Dokumentarfilm
Charly og Steffen 1979 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kloden rokker 1978 Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Alt på et bræt 1977 Læsende mand på toilet DK/Spillefilm
Familien Gyldenkål sprænger banken 1976 Instruktørassistent DK/Spillefilm
I løvens tegn 1976 Belysningsassistent DK/Spillefilm
Spøgelsestoget 1976 Belysningsassistent DK/Spillefilm
Familien Gyldenkål 1975 Belysningsassistent DK/Spillefilm
En lykkelig skilsmisse 1975 Belysningsassistent DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Bedste Kostumier 2006 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2006 Unge Andersen
Bedste Instruktør:
Rumle Hammerich
2005 Shanghai International Film Festival 2005 Unge Andersen
Bedste Instruktør 2005 Warsaw Multimedia Audiovisual Film Festival for Teens and Kids 2005 Unge Andersen
Bedste Mandlige Skuespiller 2005 Warsaw Multimedia Audiovisual Film Festival for Teens and Kids 2005 Unge Andersen

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Buenos Aires Danish Film Festival 16-11-2010 Headhunter
Damascus Int. Film Festival 07-11-2010 Headhunter
Mumbai Film Festival 21-10-2010 Headhunter
Galway International Film Festival, Film Fleadh 06-07-2010 Headhunter
Cleveland International Film Festival 18-03-2010 Headhunter
Göteborg International Film Festival 29-01-2010 Headhunter
Cairo International Film Festival 10-11-2009 Headhunter
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2009 Headhunter
London Film Festival 14-10-2009 Headhunter
Torun, Camerimage 25-11-2006 Unge Andersen
Torun, Camerimage 25-11-2006 Unge Andersen
Belfast Cinemagic 17-11-2006 Unge Andersen
Belfast Cinemagic 17-11-2006 Unge Andersen
Chicago Int. Children's Film Festival 01-10-2006 Unge Andersen
Chicago Int. Children's Film Festival 01-10-2006 Unge Andersen
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 25-05-2006 Unge Andersen
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 25-05-2006 Unge Andersen
Giffoni-Hollywood Festival 26-04-2006 Unge Andersen
Giffoni-Hollywood Festival 26-04-2006 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 01-04-2006 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 01-04-2006 Unge Andersen
New York Scandinavian House 24-03-2006 Unge Andersen
New York Scandinavian House 24-03-2006 Unge Andersen
Tallinn Black Nights Film Festival 24-11-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 24-11-2005 Unge Andersen
Tallinn Black Nights Film Festival 24-11-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 24-11-2005 Unge Andersen
Lithuania Scanorama Film Forum 11-11-2005 Unge Andersen
Lithuania Scanorama Film Forum 11-11-2005 Unge Andersen
Warsaw Multimedia Audiovisual Film Festival for Teens and Kids 02-11-2005 Unge Andersen
Warsaw Multimedia Audiovisual Film Festival for Teens and Kids 02-11-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 24-10-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 24-10-2005 Unge Andersen
Sao Paulo Int. Film Festival 21-10-2005 Unge Andersen
Sao Paulo Int. Film Festival 21-10-2005 Unge Andersen
Bergen International Film festival 20-10-2005 Unge Andersen
Bergen International Film festival 20-10-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 01-10-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 01-10-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 16-09-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 16-09-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 01-09-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 01-09-2005 Unge Andersen
Odense Internationale Film Festival 11-08-2005 Unge Andersen
Odense Internationale Film Festival 11-08-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 07-07-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 07-07-2005 Unge Andersen
Moscow Int. Film Festival 17-06-2005 Unge Andersen
Moscow Int. Film Festival 17-06-2005 Unge Andersen
Shanghai International Film Festival 11-06-2005 Unge Andersen
Shanghai International Film Festival 11-06-2005 Unge Andersen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 29-05-2005 Unge Andersen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 29-05-2005 Unge Andersen
Troia Int. Film Festival (Setúbal) 28-05-2005 Unge Andersen
Troia Int. Film Festival (Setúbal) 28-05-2005 Unge Andersen
Rome Int. Children's Film Festival 23-05-2005 Unge Andersen
Rome Int. Children's Film Festival 23-05-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 16-04-2005 Unge Andersen
H. C. Andersen Anniversary Year 16-04-2005 Unge Andersen
Göteborg International Film Festival 28-01-2005 Unge Andersen
Göteborg International Film Festival 28-01-2005 Unge Andersen
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412