Tammi Øst

Skuespiller. Født 1/10 1958.

Uddannet på Statens Teaterskole 1979-82. Ansat på Det kgl. Teater indtil 1986 og igen i perioden 1990-97. Derudover engagementer ved skiftende teatre.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Hun gik direkte fra Statens Teaterskole over i rollen som "Det kgl. Teaters yndlingsdatter, præmiebarn og UG-pige" (Jens Kistrup i Berlingske Tidende, 1994). Og siden har hun befæstet sin position som en af dansk teaters førende skuespillerinder i kraftig kunstnerisk vækst.

På film har hun været knap så iøjnefaldende og i en lang årrække hæmmet af noget strømliniet artigt ved sin blonde milde ungpige-apparition. Indtil hun i Linda Wendels generationsportræt "Mimmi & Madammerne" (1998) smider pænheden overbord og leverer et ætsende prortæt af en moderne medie- og egotripper, den frække, ambitiøse talk show-værtinde Mimi. Tammi Øst giver figuren for fuld udblæsningen, råt for usødet - en dristig, kompromisløs og glimtvis bevægende præstation.

Blegere står hendes præstationer fra 1980'erne. Hun er den drømmesøde barneplejerske Frøken Hvide i Soya-filmen "Min farmors hus" (1984) og en regulær engel i den fade komedie "Når engle elsker" (1985). Hendes lærerinde i Erik Clausens baggårds-komedie "Tarzan Mama Mia" (1989) er heller ikke meget af en rolle. Til gengæld står hun kønt i hovedrollen som den følelsesblufærdige Katinka i Max von Sydows Herman Bang-film "Ved vejen" (1988), selv om filmens lidt for nydelige stil-anonymitet smitter af på den kompetente præstation.

I tv-serien "Taxa" (1997-99) spiller hun igen - med præcision og nuancerigdom - en moderne kvinde, den ulykkeligt gifte læge Mette, der har en affære med Peter Myginds unge chauffør Andreas. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Skytten 2013 Statsminister før valg DK/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Birgit Eggert Tv-serie
Far til fire - tilbage til naturen 2011 Annika DK/Spillefilm
Peter Plys - nye eventyr i Hundredemeterskoven 2011 Stemme U/Spillefilm
Kvinden der drømte om en mand 2010 Marie DK/Spillefilm
Med lukkede øjne 2010 Anna DK/Spillefilm
Alvin og de frække jordegern 2008 Stemme U/Spillefilm
Space chimps 2008 Stemme U/Spillefilm
Mig & Che 2007 Allans mor DK/Kort fiktion
Rene hjerter 2006 Susanne DK/Spillefilm
Anna Pihl 2006 Eva Fabricius Tv-serie
Peter Plys og Hafferlaffen 2005 Stemme U/Spillefilm
Stor ståhaj 2004 Stemme U/Spillefilm
Ørnen 2004 Elin Frandsen Tv-serie
H.C. Andersens eventyr 2004 Stemme Tv-serie
Sinbad - Legenden fra de syv have 2003 Stemme U/Spillefilm
Grislings store eventyr 2003 Stemme U/Spillefilm
Timm & Gordon 2003 Boligmagasinvært Tv-film
Debutanten 2002 Hofperson DK/Kort fiktion
Send mere slik 2001 Angelicas og Lones mor DK/Spillefilm
En kort en lang 2001 Anja DK/Spillefilm
Halleluja 2001 Medvirkende DK/Kort fiktion
Tigerdyrets familiefest 2000 Stemme U/Spillefilm
Den blinde maler 2000 Joy Tv-film
H.C. Andersen og den skæve skygge 1998 Stemme DK/Spillefilm
Mimi og madammerne 1998 Mimi DK/Spillefilm
Prinsen af Egypten 1998 Stemme U/Spillefilm
TAXA 1997 Mette Tv-serie
Hænderne op! 1997 Mor DK/Kort fiktion
At ha' eller ikke 1994 Medvirkende Tv-film
En kærlig omstigning 1994 Sussi Tv-film
Tarzan Mama Mia 1989 Charlotte, lærerinde DK/Spillefilm
Ved vejen 1988 Katinka DK/Spillefilm
Når engle elsker 1985 Engel DK/Spillefilm
Min farmors hus 1984 Vide DK/Spillefilm
Suzanne og Leonard 1984 Nannah, Suzannes søster DK/Spillefilm
Vis alle

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412