Weekenden i biografen uge 17

TOP-10. ’De forbandede år 2’ strøg direkte ind på weekendens førsteplads i biograferne.

Anden del af Anders Refns dilogi om familien Skov under besættelsestiden, ’De forbandede år 2’, blev weekendens mest sete film og er samlet set af 28.000 efter premiereweekenden. Den første film i serien er siden premieren i 2020 set af 1 mio. danskere, heraf 363.000 i biografen (se udbredelsestal). 

Vores profilmåling viser, at filmen har en ligelig fordeling på tværs af køn, med en moden aldersprofil og geografisk spejler fordelingen af befolkningen som et hele. Filmen er med andre ord nået godt ud blandt publikum i hele landet (se profilen).

Filmen er samtidig den anden danske film i biograferne inden for relativt kort tid, der indholdsmæssigt fokuserer på de svære år under 2. verdenskrig. ’Hvidstengruppen II’ har ligget på toplisten siden premieren for syv uger siden, og har for nyligt rundet 208.000 solgte billetter. Krigen er altså i høj grad et emne, der fortsat optager danskerne både blandt de kreative og publikum. 

Fem af de ti film på toplisten er danske, og generelt fylder danske film fortsat godt blandt de mest sete film i biograferne. Samlet set er der år til dato solgt 1,1 mio. billetter til danske film, som dermed har stået for mere end hver tredje solgte billet.

Men det betyder jo omvendt, at de udenlandske film står for knap 2/3 dele af markedet p.t., og lige nu er det fortsat tredje film i ’Fantastiske skabninger’-serien, der trækker flest publikummer. ’Dumbledores hemmeligheder’ var weekendens næstmest sete film, og har rundet 221.000 efter sin tredje weekend.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk