Weekenden i biografen uge 21

BILLETSALG. Weekendens premierefilm bød på ’Downton Abbey: En ny æra’ til det modne publikum og ny dansk thriller, ’Intet’, til de unge.

Weekendens mest sete film var fortsættelsen om de gode folk fra ’Downton Abbey’ med undertitlen ’En ny æra’. Filmen bygger videre på den meget succesfulde serie, der har kørt over seks sæsoner fra 2010-2015, i Danmark vist på DR og siden også på stream (Netflix). Serien blev fulgt op af nu to spillefilm, hvor den første havde premiere i biograferne i 2019.  Den blev dengang set af knap 300.000 publikummer i biograferne og efterfølgende af hele 835.000 på tværs af platforme.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Vores publikumsmålinger viser, at serien har sit største publikum blandt veluddannede, kvinder (62%), og med bedst repræsentation i den modne del af publikum – knap halvdelen af publikum var over 60 år.

Weekenden bød også premiere på en ny dansk ungdomsfilm i udvalgte biografer. ’Intet’ af Trine Piil og Seamus Macnally er baseret på en roman af ’Janne Teller’ af samme navn, som vandt Kulturministeriets børnebogpris i 2001. Filmen blev set af 1.144 i premiereweekenden, og kom dermed lige akkurat ikke med på top-ti listen herunder. 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.