Weekenden i biografen uge 33

TOP-10. 'Alle for fire' dominerede et biografmarked tydeligt mærket af hedebølgen over Danmark.

Velkommen tilbage fra en forhåbentlig velgørende sommerferie. Weekenden i biografen er i hvert fald retur og klar til at se på, hvad der rør sig i biograferne derude. Vi kommer denne gang både rundt om den aktuelle weekend, men tager også et kort tilbageblik på sommeren, der gik.

I torsdags havde Rasmus Heides fjerde film i 'Alle for én, to, tre ...'-serien premiere. 'Alle for fire' solgte 43.000 billetter hen over weekenden, hvilket er knap 8 gange mere end weekendens nummer 2 og svarer til at knap hver anden solgte billet i alle biograferne i weekenden gik til den. Medregner man publikumstallet fra snigpremierer har mere end 57.000 allerede set 'Alle for fire'.

Umiddelbart en ganske flot start – særligt i lyset af at biograferne generelt var hårdt ramt af hedebølgen, hvor publikum i det store hele prioriterede andre aktiviteter end at gå i de ellers svale airconditionerede biografsale. Samlet set var besøgstallene i biograferne over weekenden således det næst-laveste i år, kun undergået af åbningsweekenden i januar efter corona nedlukningen.

Historisk set er 'Alle for én'-serien da også meget populær blandt publikum (i mindre grad hos anmelderstaben), og har i altså formået at ramme folkestemningen. De tre tidligere film er til sammen set af mere end 1,1 mio. alene i biografen. Løfter man blikket til udbredelsen på tværs af "vinduerne", altså både biografen, på digitalt køb/leje, stream og tv, har fx hele 1,8 mio. danskere set alene den første film i serien.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Filminstituttest profilværktøj "Hvem ser film?" viser, at 'Alle for én'-filmene i biografregi er særligt populære blandt de unge på 15-29 år, og har bedre fat i mænd end danske film gennemsnitligt set. Filmene er altså kraftigt medvirkende til udbredelsen af danske film i målgrupper, som danske film normalt ikke har så godt tag i.

Vi lovede også lige at kaste et blik bagud på sommeren, der gik. Her kan man nøgternt konstatere, at det samlede billetsalg begynder at nærme sig et "normalt" niveau, dvs. som det så ud i årene inden corona vendte op og ned på verden. Man kan dog konstatere, at der har været en vis grad af polarisering af billetsalget, hvor få film er blevet meget store – det gælder især for 'Top Gun: Maverick' og 'Minions 2: Historien om Gru', som har trukket mange i biograferne. Af dansk islæt har der været tre premierer, hhv. Frelle Petersens roste 'Resten af livet', gyseren 'Natten har øjne' samt familiefilmen 'Lille Allan – Den menneskelige antenne', hvoraf 'Resten af livet' er den mest sete med nu knap 88.000 solgte billetter.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.