Festivalhits og andre nyere film på Filmstriben

Den danske kortfilm "Abu Adnan" vandt publikumsprisen på OFF - Odense Film Festival - i 2017.
LAV ET ARRANGEMENT. Publikum på bibliotekerne kan nu se nogle af de seneste års danske festival-succeser. Vis dem på Filmstriben på biblioteket sammen med andre af de nyeste kort- og dokumentarfilm.

Blandt de nyeste danske kort- og dokumentarfilm der er publiceret på Filmstiben på biblioteket, er der nogle af de seneste års store festival-succeser i ind- og udland. Nu er de klar til at blive vist for publikum på Filmstriben på biblioteket.

Der er to fiktionsfilm i dette lille udsnit af nyere film. Begge er personbårne historier om at være flygtet til et fremmed land. En mand drukner handler om en ung mand på kanten af livet, og den har vakt stor international opsigt og anerkendelse, heriblandt en nominerering i konkurrencen om bedste korte fiktionstilm i Cannes 2017. Abu Adnan om den syriske flygtning og hans søn, der skal finde sig til rette i Danmark, vandt publikumsprisen på OFF – Odense International Filmfestival – i 2017.

False Confessions er en dansk dokumentar om amerikanske retssager, hvor politiet lyver over for de sigtede, for at fremtvinge en falsk tilståelse. Filmen vandt publikumsprisen på Cph:Dox 2018, og har den meget omtalte sag om den pædofilianklagede danske pædagogmedhjælper Malthe Thomsen blandt eksemplerne.

I 2016 vandt The man who saved the world både Robert og Bodil-prisen for bedste dokumentar. En fantastisk, virkelig historie om den sovjetiske oberst, der forhindrede en verdensomspændende atomkrig og endte som en helt, der mistede alt.

Dreaming Murakami har allerede haft god succes ved visninger på biblioteker sidste år i Cph:Dox-initiativet Dox:Direkte, og nu er der rig mulighed for alle til at lave nye arrangementer om f.eks. Murakami, oversættelse, sprog og japansk kultur.

Gadens børn – et år med håb handler om et projekt i Filippinerne, der skal hjælpe hjemløse drenge. Det er en gribende beretning om de barske forhold i Manila, men også et interessant indblik i, hvordan man kan arbejde med at bryde mønstre og kæmpe for et nyt liv. En lærerig film for danske børn og voksne. Se undervisningsmaterialet til filmen

Max Kestner har som sædvanlig et humoristisk glimt i øjet i sin nyeste dokumentar Slette omstændigheder – en dokumentarisk thriller der forsøger at afdække sandheden om den mytiske Danmark-ekspedition i Grønland 1906-1908.   

Se også separate artikler med event-forslag til:

Væbnet med ord & vinger – en film om Michael Strunge og hans tid.

Hjerter dame.

Læs mere om filmene og find still-billeder m.v. i Filmdatabasen: