Undervisning

Vitello graver et hul (Dorte Bengtson, 2015)
At opleve, forstå og skabe film. Det er kodeordene bag Det Danske Filminstituts tilbud til skoler og gymnasier i hele landet.

Se spændende og tankevækkende film i biografen eller online. Bliv klogere på filmene ved at arbejde med undervisningsmaterialer i klassen. Prøv kræfter med selv at lave film. Filmpædagogik og medieforståelse er kerneområder for Det Danske Filminstitut (DFI). Ambitionen er, at alle danske børn skal have mulighed for at opleve, forstå og skabe film. Derfor har DFI en række tilbud til elever og lærere:

  • Filmcentralen / Undervisning er et streamingsite, der rummer film, gratis undervisningsmaterialer, et gratis filmleksikon og andre ressourcer. Man skal bruge UNI-login for at se filmene. Ca. 90% af landets skoler og gymnasier har abonnement.
     
  • Med Skolen i Biografen er DFI’s skolebioordning, der dækker 80 % af kommuner og biografer i hele landet. Der er gratis undervisningsmaterialer til filmene.
     
  • FILM-X tilbyder filmproduktion for elever i alle aldre. FILM-X ’s interaktive filmstudier ligger i Cinemateket i København. Børn og unge i hele landet kan lave film med FILM-X Animation, som er et gratis, online animationsværktøj.
     
  • Medierådet For Børn og Unge fokuserer på bl.a. online adfærd og trivsel og tilbyder en række informationsmaterialer.