2,1 mio. kr. til danske kunstbiografer

BIOGRAFER. Filminstituttet har støttet 10 danske kunstbiografer med i alt 2,1 mio. kr. To biografer er nye på listen over støttemodtagere.

Filminstituttet kan yde støtte til drift af danske kunstbiografer, hvis repertoire overvejende består af arthousefilm. I år har 10 biografer modtaget støtte fra Filminstituttet. Det er to mere end sidste år. Som noget nyt modtager Parkteatret i Frederikssund og Den Lille Biograf i Esbjerg kunstbiografstøtte i 2018. Begge biografer er relativt nyåbnede. Med de to nye biografer er der nu fem støttede kunstbiografer på Sjælland, en på Fyn og fire i Jylland.

For mere information

Flemming Kaspersen
Redaktør
Tlf. +45 3374 3429
flemmingk@dfi.dk

Den samlede støtte til de 10 biografer er på 2,1 mio. kr. 

”Kunstbiografstøtten er fundamental for at sikre alternativer til det kommercielle biograftilbud. Alle 10 kunstbiografer, der har fået støtte i år, drives af personer, der brænder for de kunstneriske film, som ofte er for smalle til at være en rigtig god forretning. Som noget nyt kan man nu også i Esbjerg og Frederikssund glæde sig over at have en kunstbiograf,” fortæller redaktør Flemming Kaspersen. 

Et af kriterierne for at kunne modtage kunstbiografstøtte er, at mindst 2/3 af biografens repertoire og 50 % af det samlede antal solgte billetter eller den samlede indtjening fra billetsalget kommer fra arthouse-film.

Arthouse-film

Arthouse-film defineres i denne sammenhæng som film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, der vurderes ikke at kunne klare sig på almindelige markedsmæssige vilkår. 

  • Ikke-amerikanske spillefilm. Dog anses amerikanske independent-film, som vurderes ikke at kunne klare sig på normale markedsmæssige vilkår, som arthouse-film. 
  • Danske spillefilm, der er støttet under Filminstituttets konsulentordning eller talentudviklingsordning New Danish Screen. Dog normalt undtaget film, der indgår i Biografklub Danmarks program. 
  • Dokumentarfilm i spillefilmslængde.
  • Film, som har modtaget støtte fra Filminstituttets støtteordning Lancering og distribution af udenlandske arthousefilm.