8 danske film til BUFF

FESTIVAL. Otte danske film er på plakaten i Malmø, når den Internationale Børne- og Ungdomsfilmfestival BUFF åbner dørene for publikum den 9. marts.

Jannik Hastrup og Flemming Quist Møllers animationsfilm "Cykelmyggen og Minibillen" er nomineret i konkurrencen om bedste børnefilm, mens filmen om den unge superhelt "Antboy: Den røde furies hævn" af Ask Hasselbalch konkurrerer om at blive den bedste ungdomsfilm. Begge film var i år også udtaget til Berlinalens program for børnefilm, Generation Kplus.

Ny Nordisk Film og danske kortfilm

"Antboy: Den røde furies hævn" konkurrerer ikke blot om priser, men er også repræsenteret i kategorien Ny Nordisk Film.

Årets kortfilmprogram byder på to danske produktioner: "En eftermiddag" af Søren Green og "Baby" af Camilla Ramonn. Derudover indgår Tor Fruergaards animationskortfilm "Vokseværk" og Kira Richards Hansens "Rodløs" i en særlig temapakke, der bærer titlen "At vokse op".

Gys for de unge

Festivalen har sammensat en kategori med tre ungdomsgyserfilm, hvoraf to af pakkens film er danske. Martin Barnewitzs "Dannys dommedag" og "Når dyrene drømmer" af Jonas Alexander Arnby bliver vist på festivalens uhyggeligste dato: fredag 13. 

BUFF anses for at være en af de førende filmfestivaler for børn og unge i Norden.

Den Internationale Børne- og Ungdomsfilmfestival BUFF afholdes fra 9. til 14. marts.