Aarhus får ny seriefestival

SERIER. Fra den 30. oktober åbner Aarhus Seriefestival dørene for publikum for allerførste gang. Filmby Aarhus og M2 vil med festivalen gøre Aarhus til nordisk seriehovedstad.

Temaet for festivalen er 'serier, vi ser sammen', og der vil være fokus på nye og innovative serier, som kan fungere som kulturelle bindeled – ikke mindst, når vi ser dem sammen, snarere end hver for sig.

Serier er imidlertid noget, vi oftest ser derhjemme, og dermed går vi glip af den kollektive oplevelse, som en tur i biografen tilbyder. Det Aarhus Seriefestival lave om på.

Festivalen skal stimulere vores behov for at have fælles oplevelser, og målet med festivalen er at demonstrere, hvordan serier bør betragtes og formidles som kulturelle events, der er med til at sikre sammenhængskraften i vores samfund.

Festivalens program og samarbejdspartnere – herunder både danske og internationale streamingtjenester og tv-stationer, vil blive offentliggjort i de kommende måneder.

Udspringer af branchefestivalen this.

​Aarhus Seriefestival udspringer af branchefestivalen this., som Filmby Aarhus og M2 står bag.

I år afvikles this. for tredje gang. Det sker fra den 29. til 31. oktober, delvist overlappende med Aarhus Seriefestival, og hovedtemaet for this.2020 er The Future of Digital Storytelling & Audience Engagement.

this. har siden begyndelsen i 2018 været støttet af Det Danske Filminstitut.

Fakta

Festivalen afholdes for første gang den 30. oktober til 1. november 2020.01.28

Serier vil danne omdrejningspunkt for en række fællesoplevelser for publikum.

Der vil være visninger i Øst for Paradis og Filmby Aarhus’ studier.

Ud over visninger vil der være snigpremierer, talks og besøg af instruktører, skuespillere og andre brancheaktører.

Flere af Aarhus’ kulturinstitutioner vil blive en del af festivalen.

Læs mere