Dansk mafiadrama på vej med Sidse Babett Knudsen

I PRODUKTION. Sidse Babett Knudsen indtager rollen som mafiamatriark i ’Kød og blod’, som netop er gået i optagelse på Nordfyn. Dramaet om kærlighed og vold i en kriminel familie er instruktør Jeanette Nordahls spillefilmdebut.

Netop i disse dage er produktionen af Jeanette Nordahls spillefilmdebut gået i gang i området omkring Søndersø på Nordfyn. Historien, der er skrevet af Ingeborg Topsøe, beskrives som et nådesløst blik på kærlighed og vold i en kriminel familie i provinsen. Optagelserne varer indtil 18. juni.

I filmen omkommer Idas mor i en bilulykke, og den kun 17-årige pige placeres hos sin tante og voksne fætre. Idas nye hjem er fyldt med kærlighed, men i kraft af familiens kriminelle levevej bliver det efterhånden sværere og sværere for Ida at adskille vold og kærlighed. Snart indser hun, hvad hendes mor forsøgte at flygte fra.

I rollen som Ida har Sandra Guldberg Kampp sin første større filmrolle. Sidse Babett Knudsen spiller tante Bodil, og Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri medvirker i rollerne som Idas kriminelle fætre.

Instruktør Jeanette Nordahl er uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2012. ’Kød og blod’ er skrevet af Ingeborg Topsøe, hvis første spillefilm ’Charmøren’, skrevet med instruktør Milad Alami, får dansk biografpremiere den 17. maj. Dagen efter modtager hun Danske Dramatikeres Talentpris.

Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin producerer for Snowglobe med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals. 

Der er forventet biografpremiere 1. august 2019.