Danske film på vej i biografen

FILM PÅ VEJ. Klimakrise, terror, køn, kærlighed og familierelationer. Tirsdag den 4. februar præsenterede Filminstituttet sammen med branchen de film, der det næste halve år skal møde publikum i biograferne.

Unge debutanter og erfarne kræfter, instruktører, skuespillere og producere – repræsentanter fra den danske filmbranche præsenterede tirsdag den 4. februar det kommende halvårs film på vej i biograferne. I alt 9 spillefilm og 3 dokumentarfilm.

Hvert halve år inviterer Filminstituttet sammen med branchen pressen til FILM PÅ VEJ i Cinemateket, hvor kommende film bliver introduceret med klip og en lille Q&A med kreative kræfter bag filmene.

Stemningsbilleder fra Cinemateket

Film på vej

En helt almindelig familie / 20. februar

Emma på 11 er vokset op i en helt “almindelig” familie. Men da det viser sig at Emmas far, Thomas, er transkønnet vender det op og ned på alting. Både far og datter kæmper for at holde fast i alt det, de havde sammen, mens de samtidig må acceptere, at alting er anderledes nu. For kan Thomas, der nu hedder Agnete, stadig lide fodbold? Og kan man overhovedet være far, når man er en kvinde?

Instruktør Malou Reymann Manuskript Malou Reymann Producent Nordisk Film Genre Drama

Krudttønden / 5. Marts

I det isnende kolde Europa er folk ved at komme videre efter det chokerende terrorangreb på Charlie Hebdo tidligere på vinteren, men i København har den prøveløsladte Omar sine egne planer. Filmmanden Finn, den jødiske vagt Dan, den nedslidte betjent fra Politiets Aktionsstyrke Rico lever deres forskellige liv uden at vide, at de inden længe vil krydse Omars spor i en fatal og skelsættende nat.

Instruktør Ole Christian Madsen Manuskript Ole Christian Madsen, Lars K. Andersen Producent Creative Alliance Genre Drama

Kød & blod / 28. maj

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den 17-årige pige hos sin tante og sine voksne fætre. Idas nye hjem er fyldt med kærlighed, men i kraft af familiens kriminelle levevej bliver det efterhånden sværere og sværere for Ida at adskille vold og kærlighed. Snart indser hun, hvad hendes mor forsøgte at flygte fra.

Instruktør Jeanette Nordahl Manus Ingeborg Topsøe Producer Snowglobe Genre Drama

Børnehjemmet / 15. april

Filmen foregår i Kabul i slutningen af 1980’erne. Den 15-årige Qodrat bor på gaden og sælger billetter til Bollywood film på det sorte marked. Han er kæmpe Bollywood fan, og dagdrømmer sig vej ind i sine yndlingsfilm. En dag fanger politiet ham imidlertid og anbringer ham på det sovjetiske børnehjem. Børnene bliver af sovjet inviteret på sommerlejr i Moskva, hvor de besøger Lenins mummie. Tilbage i Kabul ændrer den politiske situation sig i mellemtiden. Sovjet bliver presset ud, og rebellerne dominerer gaderne i Kabul. Da en armeret gruppe rebeller når til børnehjemmet bruger Qodrat sine dagdrømme til at forestille sig, at børnehjemmet forsvarer dem selv og deres hjem.

Instruktør Shahrbanoo Sadat Manuskript Shahrbanoo Sadat Producent Adomeit Film

I WALK / Biografer / 22. oktober

"Livet er et mysterium, en form for labyrint eller gåde, der skal løses. Denne film er mit testamente – en rejse, hvorpå jeg vil lære at forstå mit liv, de beslutninger jeg har taget, og hvilke konsekvenser de har haft. Den er min søgen efter kærlighed og tilgivelse, som måske bliver forgæves." Filmkunstner, sportsjournalist og digter Jørgen Leth overlevede et jordskælv i Haiti, men han har ikke været i stand til at gå ordentligt siden. Filmen er  en personlig dokumentar om at håndtere alderdommen, når sulten efter livet endnu ikke er stillet.

Instruktør Jørgen Leth Producer Sigrid Jonsson Dyekjær

Undtagelsen / 2. juli

Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

Instruktør Jesper W. Nielsen Manuskript Christian Torpe Producent Fridthjof Film Genre Drama

The Kindness of Strangers / 18. juni

 

En forfalden, tidligere glamourøs restaurant i hjertet af New York danner rammen om ensembledramaet. Her flettes karaktererne ind og ud af hinandens liv, mens de lidt efter lidt opdager, at deres håb og redning kan ligge i mødet med nye medmennesker.

Instruktør Lone Scherfig Manuskript Lone Scherfig Producent Creative Alliances Genre Drama

Vores mand i Amerika / 13. august

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

Instruktør Christina Rosendahl Manuskript Kristian Bang Foss, Dunja Gry Jensen, Christina Rosendahl Producent Nimbus Film Genre Drama 

THE RISE AND CURSE OF LUCAS GRAHAM / BIOGRAFER / TBA

Filmen følger, over 7 år, sangeren Lukas Forchhammers vej til succes, hans indre dæmoner og splittelsen bag facaden. Det enorme internationale hit 7 YEARS er skrevet om den ubærlige smerte som følger med det pludselige tab af Lukas’ far. Hittet fører til en succes og berømmelse, der på én og samme tid er Lukas’ største drøm og værste mareridt. Lukas har altid følt sig som en superstjerne, men med succesen fra 7 YEARS følger en enorm fanskare og offentlig interesse, som konstant minder ham om hans eget tab, sorg og smerte. Mens karrieren er på sit højeste, forsøger Lukas sig med at starte en familie og nye uventede udfordringer opstår.

Instruktør René Sascha Johannsen Producer Sara Stockmann

Blokhavn / 25. juni

Ali og hans fem bedste venner bor i ghettoområdet Blokhavn og går i 8. klasse på den lokale Skole, der er udråbt til den værste skole i Danmark. Ali hader alt ved skolen på nær tre ting: sine venner, Yasmina fra parallelklassen og lærerinden Gertrud. Da det en dag bliver gjort officielt at skolen skal lukke, går det op for Ali, at han som følge af lukningen vil blive adskilt fra sine venner og Yasmina. Ali bestemmer sig derfor for at prøve at redde skolen og får overtalt sine venner til at hjælpe ham: De begiver sig ud på en umulig redningsaktion, der kun kan give drengene endnu større problemer.

Instruktør Troels Unneland, Sorena Sanjari, Malthe Emil Kibsgaard, Daniel Sanjari, Adrian Hosseinpour Producent Hyæne Film

Erna i krig / 29. oktober

Året er 1918. Første verdenskrig hærger ude i Europa, og Tyskland er tvunget til at indkalde alle våbenføre mænd og unge drenge til krigstjeneste. Heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri. Hjemme hos Erna i Bramstrup vækker det stor bekymring, da hendes enfoldige søn Kalle bliver indkaldt til den preussiske krigsmaskine. Trods Ernas forsøg på at få sønnen kasseret, indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes  fra den sikre død i skyttegraven, må hun selv følge  med. Forklædt som ’menig Julius Rasmussen’ drager Erna i krig.

Instruktør Henrik Ruben Genz Manuskript Bo hr. Hansen Producent Nimbus Film Genre Drama