Danske premierer uge 21-22

PREMIERE. I denne uge er der biografpremiere på Søren Kragh-Jacobsens psykologiske thriller "I lossens time", "Max Pinlig på Roskilde – nu med mor" udkommer på dvd, og Filmstriben viser animationsfilm om Will-Bot.

 


Biograf

 


 

 

23. maj: I lossens time

 

 

Præsten Helen bliver kontaktet af forskeren Lisbeth, der har desperat brug for hjælp. Lisbeth leder et eksperiment på en lukket institution, hvor traumatiserede og voldelige indsatte får ansvar for et kæledyr. Eksperimentet ender uhyggeligt, da en ung patient forsøger at tage livet af sig med den begrundelse, at det er Guds plan. I en kamp mod tiden må de to kvinder arbejde sammen for at forstå drengen og redde hans sårede sjæl.

Sofie Gråbøl spiller præsten Helen med sin første hovedrolle i en spillefilm i en årrække. Blandt de øvrige medvirkende ses Frederik Johansen, Signe Egholm Olsen og Søren Malling.

"I lossens time" er instrueret af Søren Kragh-Jacobsen og produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Søren Kragh-Jacobsen "Humanismen er den røde tråd".

Trailer

 


Dvd

 


 

 

28. maj: Max Pinlig på Roskilde – nu med mor

max_pinlig_3

 

 

Max er fyldt 16 år og på vej til at blive voksen. Hans nyfundne følelse af og insisteren på frihed, skal afprøves med debut på Roskilde festivalen, men hans mor siger klart nej. Max flytter over til sin far, trodser alles formaninger og kaster sig hovedkulds ud i festival-livet med sin nye kærlighed, Gry, ved armen. Men da mor opdager, at han er taget afsted, beslutter hun sig for at tage med og holde øje med Max.

I filmen medvirker bl.a. Samuel Heller-Seiffert, Mette Agnete Horn, Anders Nyborg og Lars Bom.

"Max Pinlig på Roskilde – nu med mor" er instrueret af Lotte Svendsen og produceret af Per Holst og Michael Bille Frandsen for Asta Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Filmstriben

 


 

 

Will-Bot – Ven eller fjende?

 

 

will-bot

Will-Bot er en lille robot, som er bange for alt – også selv om der slet ingenting sker på hans lille planet. Han patruljerer hver dag og holder sine overvågningskameraer funktionsdygtige. En dag lander et mørkt rumskib, og en farligt udseende kæmpe robot inviterer Will-Bot til et møde på et udvalgt sted.

Den 6-minutter lange animationsfilm er instrueret af Kim Hagen og produceret af Thomas Borch Nielsen for Nice Ninja.

Se "Will-Bot – Ven eller fjende?" på Filmstriben.

Trailer

ilossenstime_plakat