enda

Lotte Svendsen

(1968 – )

Instruktør. Født 1/9 1968. Inden Lotte Svenden afsluttede Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1995, skrev og instruerede hun til tv. Derudover var hun i 1995 medstifter af satiregruppen Emmas Dilemma, som lavede fem shows og syv tv-programmer til DR.

Svendsens kortfilm 'Royal Blues' (1997) vandt en Grand Prix på Odense Filmfestival, en Nordisk Film Award og en Robert.

I 1999 spillefilmdebuterede hun med den sociale og politiske satire 'Bornholms stemme'. Sammen med skuespiller Mette Horn skabte Svendsen den populære børne-tv-serie 'Max' (2007), som også er blevet til biograffilmene 'Max pinlig' (2008), 'Max Pinlig 2 – sidste skrig' (2011) og 'Max Pinlig på Roskilde – nu med mor' (2012). Den første film i serien hjembragte hende en Special Mention fra Berlinalen og to priser for bedste film på børne- og ungdomsfestivalerne i henholdsvis Zlin og Antwerpen.

Blandt hendes andre spillefilm er familiefilmen "Sikke et cirkus" (2017).

Fra 2018 filmkonsulent med fokus på film for børn og unge på Det Danske Filminstitut.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sikke et cirkus 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Max Pinlig på Roskilde - nu med mor 2012 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Max Pinlig 2 - sidste skrig 2011 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Max pinlig 2008 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Max (Sæson 2) 2007 Instruktion
Max 2007 Instruktion Tv-serie
Fru Eilersen og Mehmet 2006 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Klovn 2005 Lotte Svendsen Tv-serie
Tid til forandring 2004 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Instruktion, Manuskript Tv-serie
Emmas dilemma 2001 Instruktion, Manus Tv-serie
Bornholms stemme 1999 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Royal blues 1997 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Mors dag 1996 Instruktion Tv-film
Café Hector 1996 Instruktion DK/Kort fiktion
Harmony 1995 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Kys en solsort 1995 Instruktion DK/Kort fiktion
Filmskolen 1995 Medvirkende Tv-film
Sort høst 1993 Filmskoleelev DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Hovedpris - De gyldne sutsko 2009 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009 Max pinlig
Speciel Omtale, Børn 2009 Berlinale 2009 Max pinlig
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2018-09-01 Sikke et cirkus
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Max Pinlig på Roskilde - nu med mor
Reykjavik Film Festival 2012-09-27 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2012-05-27 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Kristiansand International Children's Film Festival 2012-04-24 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Royal blues
TIFF Kids 2010-04-17 Max pinlig
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2009-10-20 Max pinlig
Amsterdam Cinekid 2009-10-18 Max pinlig
London Film Festival 2009-10-14 Max pinlig
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Max pinlig
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2009-08-24 Max pinlig
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Max pinlig
Seoul International Youth Film Festival 2009-07-09 Max pinlig
München International Film Festival 2009-06-26 Max pinlig
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009-05-31 Max pinlig
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Max pinlig
Stockholm Film Festival Junior 2009-04-20 Max pinlig
Berlinale 2009-02-05 Max pinlig
Taipei Film Festival 2007-06-22 Tid til forandring
Tallinn Black Nights Film Festival 2004-11-27 Tid til forandring
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Tid til forandring
Hamburg FilmFest GmbH 2004-09-23 Tid til forandring
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Tid til forandring
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 Royal blues
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.