Danske spil nomineret til et væld af priser

SPIL. Der er danske vinderchancer på en række internationale spilfestivaler i den kommende tid. Spillene 'What the Golf?' og 'Tick Tock: A Tale for Two' kæmper om britiske BAFTA Games Awards. 'Mutazione' er nomineret til fire priser, herunder hovedprisen, på Independent Games Festival i San Francisco og deltager desuden, sammen med 'Ynglet', på A MAZE i Berlin.

BAFTA Games Awards

For tre år siden vakte det danske spil 'INSIDE' stor opsigt ved at vinde hele fire priser ved den britiske BAFTA prisuddeling. I år er to danske spil nomineret på samme festival, der finder sted den 2. april.

Det gælder firmaet Tribands golfspil for folk, der hader golf, What the Golf?, der kæmper om prisen for Mobile Game of the Year (en pris som afgøres ved publikumsafstemning her), og Other Tales Interactives narrative samarbejdsspil Tick Tock: A Tale for Two, der er nomineret til Best Mulitplayer Game. I Multiplayer-kategorien er de i imponerende selskab med store spilproduktioner som blandt andet 'Call of Duty: Modern Warfare' og 'Borderlands 3'.

Se alle nominerede til BAFTA Games Awards.

Independent Games Festival

Allerede den 18. marts afholdes Independent Games Festival (IGF) – oprindeligt som en del af den store spilkonference GDC i San Francisco, der desværre er blevet aflyst på grund af risiko for COVID-19.

IGF bliver dog formentlig livestreamet via Twitch i stedet, og så er der god grund til at kigge med. De danske spiludviklere Die Gute Fabrik fører nemlig feltet og er nomineret i hele fire kategorier for deres adventurespil og mutant-sæbeopera Mutazione: for Excellence in Visual Art, Excellence in Audio, Excellence in Narrative og ikke mindst for hovedprisen Seumas McNally Grand Prize.

Med på IGF er også to danske spil udviklet af studerende på henholdsvis IT-Universitetet og Kunstakademiet, nemlig Forgotten og BORE DOME, der begge er nomineret i kategorien Best Student Game.

Se alle nominerede til IGF.

A MAZE

Mutazione er også udtaget til spilfestivalen A MAZE i Berlin, der finder sted den 24. april. Her får det selskab af det eksperimenterende platformspil Ynglet udviklet af danske Triple Topping Games. Hvilke kategorier de to spil dyster i, afsløres først den 23. april.

Se alle nominerede til A MAZE.