Deep Rock Galactic sælger stort

SPIL. Det kører for Ghost Ship Games. Foruden et hav af gode anmeldelser af deres første udgivelse Deep Rock Galactic kan det unge spilfirma nu også bryste sig af et salg, der nærmer sig de 300.000 eksemplarer.

”Ghost Ship-holdet har allerede sammensat en fantastisk og tilfredsstillende oplevelse, som kan sidestilles med de bedste kooperative spil derude.”

Sådan lyder det fra spilsitet GameWatcher, der med den positive dom erklærer sig enig med langt størstedelen af brugerne på spilportalen Steam, hvoraf knapt 90 % har give Deep Rock Galactic bedømmelsen ”Meget tilfredse”. 

Det betyder, at vi ikke behøver at koncentrere os så meget om penge. I stedet kan vi fokusere fuldt ud på at udvikle os som firma og videreudvikle spillet, så det kan blive endnu bedre

- Søren Lundgaard, CEO og medstifter af Ghost Ship Games

Oven i de fine anmeldelser kan spilfirmaet bag Ghost Ship Games nu også fremvise et salgstal på omtrent de 290.000, hvilket de naturligvis er glade for. 

"Det betyder, at vi ikke behøver at koncentrere os så meget om penge. I stedet kan vi fokusere fuldt ud på at udvikle os som firma og videreudvikle spillet, så det kan blive endnu bedre," siger Søren Lundgaard, CEO og medstifter af Ghost Ship Games.

Spillet, der har modtaget projektstøtte fra Det Danske Filminstituts spilordning, handler om en flok dværge, som på en gravjagt efter guld og ædelstene i rummet bliver angrebet af en række krigeriske rumvæsener. Det blev udgivet den 28. februar i år som en såkaldt ”early release”, hvilket betyder, at det endnu ikke er helt færdigudviklet. Og der er god grund til denne tidlige udgivelse ifølge Søren Lundgaard: 

”Det var en måde at tjene penge på, så vi ikke skulle bruge tid på at indhente penge på anden vis. Men det er også en måde at lade vores brugere og spillere komme med input og inspiration. Det er selvfølgelig os, der bestemmer, hvordan spillet skal udvikle sig, men nogle gange kommer der idéer fra spillerne, som vi ikke selv havde tænkt på, og det er godt for spillet.”

Har man lyst til at deltage i denne udviklingsdiskussion, kan man købe spillet på store.steampowered.com, hvor der lige nu er udsalg på alle spil.