'København findes ikke' går i optagelse

I PRODUKTION. Martin Skovbjerg, som debuterede med 'Brakland' i 2018, begynder nu optagelserne på sin anden spillefilm, 'København findes ikke'. Filmen er skrevet af Eskil Vogt, produceres af Snowglobe og har forventet premiere i 2022.

I filmen forsvinder den unge kvinde Ida sporløst. I en tom lejlighed i København lader hendes kæreste Sander sig frivilligt låse inde for at blive afhørt af to mænd: Idas far og bror. Det viser sig, at Ida, længe inden hun blev væk, havde afbrudt kontakten med familie og venner for at leve et tilbagetrukket liv med Sander, isoleret fra samfundet – midt i byen. Men Sander fortæller ikke hele sandheden.

I hovedrollerne ses Angela Bundalovic og Jonas Holst Schmidt. På rollelisten er også Zlatko Burić, Christopher Læssø og Vilmer Trier Brøgger.

Martin Skovbjerg står bag serierne 'Anton 90' og 'Fastland' og debuterede som spillefilminstruktør med 'Brakland' i 2018. Manuskriptet til 'København findes ikke' er skrevet af Eskil Vogt baseret på den norske roman 'Sander' af Terje Holtet. Vogt har sammen med Joachim Trier skrevet 'Oslo 31', 'August', 'Louder Than Bombs', og 'Verdens værste menneske'.

'København findes ikke' produceres af Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og Katrin Pors for Snowglobe i koproduktion med Oslo Pictures, Zentropa Sweden og Don’t Look Now. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Det Norske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV fond og Eurimages.

Der er forventet premiere i 2022.