Premiere på Trækfugle

KOPRODUKTION. Den colombiansk-danske spillefilm ’Trækfugle’ får dansk biografpremiere den 21. februar. Filmen er et historisk drama om et colombiansk narkokartel styret af kvinder.

Danske Snowglobe har i samarbejde med Colombia og Mexico koproduceret spillefilmen ’Trækfugle’, der både er et gangster- og familiedrama. Colombiaske Ciro Guerra, der i 2015 vandt Directors' Fortnight-prisen i Cannes med ’Slangens favntag’, har sammen med Cristina Gallego instrueret, mens danske Katrin Pors har produceret.

’Trækfugle’, der havde premiere på Cannes i maj 2018 som åbningsfilm på Directors’ Fortnight, blev velmodtaget af de internationale anmeldere og har siden spillet på en lang række festivaler blandt andet i Telluride, Locarno, Sundance og Toronto.

’Trækfugle’ graver ned i myten om den colombianske narkotikahandels oprindelse. Ciro Guerra og Cristina Gallego giver stemme til historien om Wayuu-stammen, som bliver involveret i den blomstrende forretning i salget af marijuana til den amerikanske ungdom i 1970’erne. Da grådighed, lidenskab og ære kolliderer, udbryder en broderkrig, der sætter deres liv, kultur og deres nedarvede traditioner på spil.

Katrin Pors er uddannet i blandt andet Cuba og Spanien og har gennem sin karriere produceret film i både Europa og Latinamerika. For hende og det øvrige filmhold var historien om Wayuu-folket en vigtig brik i historien om det colombianske samfund:

"Der er lavet mange fortællinger om narkotrafik fra Colombia både fra sydamerikansk, amerikansk og europæisk side. Men den dybere fortælling bag er aldrig blevet fortalt. Vi ville gerne fortælle om de rigtige mennesker, og hvordan det narkotikasalg, der senere er blevet den største tragedie i det colombianske samfund, startede." 

Ud over Katrin Pors består den danske del af holdet af producerne Eva Jakobsen og Mikkel Jersin fra Snowglobe, herboende Carlos Garcia samt Claus Lynge på lyd, Sandra Klass står bag colorgrading, mens de visuelle effekter er lavet af Nordisk Film Short Cut. Filmen er blevet til med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Om Snowglobe

Snowglobe blev etableret i 2015 af producerne Katrin Pors, Eva Jakobsen og Mikkel Jersin. Deres første film, den bulgarsk-danske koproduktion Godless af Ralitza Petrova, vandt hovedprisen på CPH PIX i 2016.

Selskabet har desuden koproduceret Amat Escalantes The Untamed og Joachim Triers Thelma.

Flere danskproducerede film er på vej, heriblandt Martin Skovbjerg Jensens Brakland og Josefine Kirkeskovs Lifeboat, begge spillefilmdebuter.

STØTTE TIL MINOR KOPRODUKTIONER

Det Danske Filminstitut støtter internationale koproduktioner for at styrke samarbejdet på tværs af grænser og dermed inspirere til kompetenceudvikling i den danske filmbranche.