Stort tv-publikum til dansk dokumentar i 2018

DOKUMENTARFILM. I gennemsnit så 870.000 tv-seere med på hvert af de fire afsnit af 'En fremmed flytter ind', som topper listen over de 20 mest sete DFI-støttede dokumentarer på tv, der samlet blev set af 8,4 mio. personer. Det er næsten en tredobling i forhold til de 20 mest sete i 2017.

Medievanerne er i forandring, men danske dokumentarfilm og -serier er populært indhold på de danske tv-kanaler. En oversigt over de 20 mest sete dokumentarfilm og serieafsnit støttet af Filminstituttet viser en markant fremgang i forhold til tidligere år.

Louise Haugstrup Jensen
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137
louisehj@dfi.dk

Nicole N. Horanyis 'En fremmed flytter ind' fortæller i fire afsnit historien om Amanda, der forelsker sig i storsvindleren Casper, som udgiver sig for at være en anden, end han er. Serien ligger øverst på listen over de mest sete programmer, og hvert afsnit er i gennemsnit set af 870.000 seere på TV 2.

De 20 mest sete film og serieafsnit i 2018 er samlet set af 8,4 mio. tv-seere. Til sammenligning, blev de 20 mest populære året inden set af 2,9 mio. tv-seere, mens tallet i 2016 lå på 5,4 mio. tv-seere.

"Når vi oplever en stigende popularitet på tv til de DFI-støttede dokumentarer i en tid med øget konkurrence om seernes opmærksomhed, er det fordi, dansk dokumentar er af virkelig høj kvalitet. De tilbyder relevante, vedkommende og velfortalte historier om vores samtid, samfund og os selv", siger lanceringskonsulent på Det Danske Filminstitut Louise Haugstrup Jensen.

I forhold til tidligere år er oversigten markant præget af serier, der har fået støtte af Filminstituttet, som i takt med, at markedet har ændret sig, også støtter flere dokumentarserier. I 2018 indgår en serie for børn sendt på DR Ramasjang, ’På tur med far’, for første gang på top 20.

Fakta

Oversigten rummer dokumentarfilm og -serier, der har modtaget produktionsstøtte (konsulentordningen, minorordningen og New Danish Screen) og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Seertallene er baseret på Gallups Seer-Undersøgelsen og inkluderer kun delvist streaming via DRTV og TV 2 Play.