enda

Chaplin i det grønne

Charles Chaplin, , 1914

7 min.U/Kort fiktionStumfilm

Det er en usanselig lille "parkhistorie", der har sin charme, takket være den næsten balletagtige rytmiske form, som præger Chaplins kontrovers med sømanden og politibetjentene.
Den evigt elskovssyge Charlie støder under sin vandring i parken på en ung pige, der netop har forladt en på en bænk sovende sømand og nu slutter sig til Charlie på en anden bænk. Charlie gør forgæves tilnærmelser til hende og får besværligheder, da sømanden, der er vågnet op, finder parret på bænken og går til angreb. Charlie flygter, men indleder en virtuos murstenskastning mod rivalen, der svarer igen med samme mønt. En opdukkende politibetjent bliver den næste skydeskive, og yderligere en kollega blander sig i legen. Charlie og sømanden anholdes, slagsmål opstår ved søens bred, og både politibetjente og sømand ryger i baljen, hvor også Charlie og pigen ender.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Recreation
Dansk titel Chaplin i det grønne
Andre titler Chaplin i skoven
Instruktør Charles Chaplin
Producer Mack Sennett
Fotograf Frank D. Williams
Klipper Charles Chaplin
Medvirkende Charles Chaplin, Charles Bennett
Tekniske data 8, Sort-hvid, Stum

Instruktion

Instruktion Charles Chaplin

Produktion

Producer Mack Sennett

Foto

Foto Frank D. Williams

Klip

Klip Charles Chaplin

Medvirkende

Medvirkende Charles Chaplin
Medvirkende Charles Bennett

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.