enda

Dum og dummere 2

110 min.U/Spillefilm

Harry og Lloyd er ikke blevet klogere. De to fjollede fumlehoveder holder stadig sammen i tykt og tyndt... der er heller ikke andre, der vil dem. Men ikke alt er godt. Harry er syg og har brug for en ny nyre. Udsigterne er ikke gode, men så viser miraklet sig. Hans korte møde med Fraida Felcher for mange år siden, har tilsyneladende båret frugt, og Harrys chance er nu endelig at vise sig sit ansvar voksen (Gud bedre det!) og indtræde i rollen som far (stakkels barn) og derved måske få en donor. Harry og Lloyd opstøver et anvendeligt køretøj og drager ud i verden. Først til Fraida, som imidlertid har bortadopteret frugten af sit møde med Harry, så jagten går derfor videre for at finde familien Pinchelow og den fortabte datter.
Grundoplysninger Medvirkende Festivaler og priser Materialer
Original titel Dumb and Dumber To
Dansk titel Dum og dummere 2
Instruktør Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Medvirkende Jim Carrey, Jeff Daniels, Rob Riggle
Produktionsland USA
Produktionsselskab Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Internationalt salg
Dansk biografpremiere 27.11.2014
Premierebiografer Følgende 82 biografer/byer havde premiere på filmen:
København og omegn: CinemaxX, Palads, Falkoner, Empire, Nordisk Film i Lyngby, Biocity Taastrup, Hillerød, Albertslund, Ballerup, Birkerød, Gentofte, Humlebæk, Ikast, Kastrup, Park Bio, Rødovere (Atlas og Viften), Valby, Vanløse, Værløse, Drive-in i Lynge, Ishøj. Provinsen: Århus (CinemaxX og BioCity), BioCity i Aalborg, Odense (CinemaxX og BioCity), Esbjerg, Fredericia, Helsingør, Herning, Hjørring, Holstebro, Horsens, Kolding, Middelfart, Nykøbing F, Næstved (BioCity og Bio), Randers, Roskilde, Silkeborg, Slagelse, Svendborg, Vejle, Viborg, Faxe, Frederikshavn, Frederikssund, Frederiksværk, Grenå, Haderslev, Hadsund, Haslev, Holbæk, Hornslet, Kalundborg, Klovborg, Køge, Nyborg, Nykøbring Mors, Ringsted, Rødby La Landia. Rødding, Rønne, Skive, Skørping, Struer, Sønderborg, Thisted, Tønder, Varde, Vordingborg, Åbenrå, Fåborg, Galten, Hadsten, Hobro, Karup, Korsør. Øvrige: Klaksvik, Torshavn.
Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Bobby Farrelly
Instruktion Peter Farrelly

Stills

Stills Hopper Stone

Medvirkende

Lloyd Christmas Jim Carrey
Harry Dunne Jeff Daniels
Travis/Captain Lippincott Rob Riggle

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse BT Henning Hoeeg 2014-11-27
Anmeldelse Ekstra Bladet Henrik Queitsch 2014-11-27
Anmeldelse Information Christian Monggaard 2014-11-27
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Katrine Sommer Boysen 2014-11-27
Anmeldelse Politiken-Fonden Kim Skotte 2014-11-27
Anmeldelse Berlingske Tidende Michael Lindberg 2014-11-27
Download PDF