enda

Eldorado

Peter Elsass, Danmark, 1981

29 min.DK/Dokumentarfilm

Danske arbejdsgivere i Argentina, Ecuador og Venezuela fremviser deres fabrikker, deres hjem og de steder, hvor indianerne bor. Filmen fortæller, hvordan den billige og dårligt organiserede arbejdskraft gør Latinamerika til et Eldorado for den foretagsomme forretningsmand. Men den handler også om dansk kultur, om hvorfor danskerne drog ud, og hvordan drømmen opstod om at finde lykken i det fremmede. Danskerne udtaler sig forskelligt alt efter det tidspunkt, de er udvandret på. Den ældste emigrant udvandrede omkring 1908. Han sidder i dag midt ude i junglen i sit usle hus og ejer intet. Den sidst ankomne emigrant står i Country clubben i Caracas. Han er ude for at samle erfaringer til sit firma. Han har penge på lommen og en god uddannelse.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel Eldorado
Original titel Eldorado
Emneord Latinamerika, Udvandrere, Udvandring, Danske udvandrere, Danskere, Kolonialisme, Argentina, Ecuador, Venezuela
Instruktør Peter Elsass
Manuskript Peter Elsass
Fotograf Morten Bruus, Roald Pay
Klipper Niels Pagh Andersen
Lyd Niels Skousen
Produktionsland Danmark
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Det Danske Filmstudie
Dansk distribution Statens Filmcentral
Comment I forhold til undervisningsbrug: Filmen "Mit Danmark er ikke dit Danmark" supplerer "Eldorado". Ved brugen af de to film anbefales det, at "Mit Danmark er ikke dit Danmark" vises først, jvf. undervisningsmaterialet, som omhandler begge film.
Vurdering Tilladt for alle

Selskaber

Produktionsselskaber Det Danske Filmstudie
I samarbejde med Statens Filmcentral, Danmarks Radio
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Peter Elsass

Manus

Manus Peter Elsass

Foto

Fotograf Morten Bruus
Fotograf Roald Pay

Klip

Klipper Niels Pagh Andersen

Lyd

Tonemester Niels Skousen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.