enda

Flyvekatastrofen i Kastrup

Danmark, 1947

3 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

Avisoverskrifter bekendtgør ulykken den 26. januar 1947, hvor 22 mennesker omkommer, efter at et KLM-fly styrter ned lige efter en mellemlanding i Københavns Lufthavn i Kastrup. Flagene i København er på halv, byen sørger. Blandt de omkomne er den 40-årige svenske tronarving prins Gustav Adolf, den amerikanske sangerinde Grace Moore og den danske sangerinde Gerda Neumann. Vragresterne ses på landingsbanen i Københavns Lufthavn. Bisættelse og afskibning af prins Gustav Adolfs kiste.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Flyvekatastrofen i Kastrup
Dansk titel Flyvekatastrofen i Kastrup
International titel The Air Disaster in Kastrup
Emneord Flystyrt, Katastrofer, Københavns Lufthavn, Kongefamilien, Begravelser, Sverige, Svenska Gustafskyrkan, 1940-1949
Medvirkende Kong Frederik IX, Dronning Ingrid, Prins Knud, Dronning Alexandrine
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Dansk Film Co.
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Dansk Film Co.

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid
Medvirkende Prins Knud
Medvirkende Dronning Alexandrine

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF