enda

Get a Life

Michael Klint, Danmark, 2004

58 min.DK/Dokumentarfilm

Billeder fra Afrika er barske, men aldrig mere ubehagelige end at de glider ned med aftenkaffen. Det er budskabet i 'Get a Life'. Den er til gengæld barsk. Her er ingen prime-time-filtre, dette er et lille udsnit af den afrikanske virkelighed. Råt for usødet. Klint rejser til Nordafrika for at finde ofre for den dødelig sygdom Noma. Noma er en følgesygdom af underernæring og den fører frygtelige sygdomsforløb med sig. Noget man ikke har lyst til at se på. Det er totalt umenneskeligt, og det er Vestens dårlige samvittighed. Men det er en film, der vil mere end blot dele verden ind i ofre og bødler. Filmen handler nemlig også om prime-time-tv. Om, hvad der når - og ikke når - vores tv-skærme, og om de journalistiske og etiske dilemmaer, der er forbundet med denne form for "selvcensur".
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Get a Life
Dansk titel Get a Life
Andre titler Dogumentary
Emneord Afrika, Afrikanere, Levevilkår
Instruktør Michael Klint
Producer Carsten Holst
Lyd Per Dybdal Jensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Zentropa Real, Klint Film
Internationalt salg TrustNordisk / Filmbyen 22 / 2650 Hvidovre / t +45 3686 8788 / f +45 3677 4448 / info@trustnordisk.com / www.trustnordisk.com
DFI-støtteform Konsulentstøtte
Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Zentropa Real, Klint Film

Instruktion

Instruktion Michael Klint

Produktion

Producer Carsten Holst
Line producer Signe Birket-Smith
Produktionsleder Karoline Leth

Lyd

Lyd Per Dybdal Jensen

Festivaler

Festival Festival dato
Prague, One World Human Rights Film Festival 2006-03-02
Sevilla Festival de Cine 2005-11-04
Jihlava International Documentary Film Festival 2005-10-25
Sheffield Doc/Fest 2005-10-10
Amsterdam, IDFA 2004-11-18
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.