enda

The Hateful Eight

Quentin Tarantino, USA, 2015

187 min.U/Spillefilm

I ’The Hateful Eight’, der foregår seks, otte eller 12 år efter Borgerkrigen, kæmper en diligence for at komme gennem det barske vinterlandskab i Wyoming. Dusørjægeren John Ruth (Kurt Russel) og hans fange Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) haster mod byen Red Rock, hvor Ruth, der på disse kanter er kendt som ’The Hangman’, vil sørge for, at Domergue får sin fortjente straf. På vejen møder de to fremmede - Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson), ekssoldat og nu berygtet dusørjæger og Chris Mannix (Walton Goggins), frafalden sydlænding, der hævder at være byens nye sherif. De mister orienteringen i snestormen og søger ly hos ’Minnies’, der ligger i et bjergpas og er en velkendt stoppost for diligencer. Ved ankomsten bydes de ikke velkommen af ejeren men mødes af fire ukendte ansigter - Bob (Demian Bichir), der passer Minnies forretning, mens hun besøger sin mor, Red Rocks bøddel, Oswaldo Mobray (Tim Roth), cowboyen Joe Gage (Michael Madsen) og General Sanford Smithers (Bruce Dern). Mens stormen tiltager i styrke og lukker bjergpasset, indser vores otte rejsende, at de måske ikke alle når frem til Red Rock alligevel…
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Biblioteksressourcer
Dansk titel The Hateful Eight
Instruktør Quentin Tarantino
Medvirkende Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Visiona Romantica
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Dansk biografpremiere 07.01.2016
Vurdering Tilladt for børn over 15 år
Begrundelse Filmen har et overvejende roligt forløb. Den indeholder imidlertid en række meget brutale scener, i hvilke mennesker skydes, dolkes, hænges, kaster blod op og får hugget lemmer af. Drabene vises som blodigt udpenslede splatterscener, og de involverede fremstiles som afstumpede og upålidelige mennesker. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Visiona Romantica
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S

Instruktion

Instruktion Quentin Tarantino

Medvirkende

Medvirkende Samuel L. Jackson
Medvirkende Kurt Russell
Medvirkende Jennifer Jason Leigh

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse Børsen Durr, Morten 2016-01-08
Anmeldelse Information Monggaard, Christian 2016-01-08
Anmeldelse Weekendavisen Green Jensen, Bo 2016-01-08
Anmeldelse BT Hoeeg, Henning 2016-01-07
Anmeldelse Berlingske Tidende Wendt Jensen, Jacob 2016-01-07
Anmeldelse Kristeligt Dagblad Wivel, Henrik 2016-01-07
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Christensen, Johannes H 2016-01-07
Anmeldelse Politiken Skotte, Kim 2016-01-07
Anmeldelse Ekstra Bladet Queitsch, Henrik 2016-01-07