enda

Microcosmos

Claude Nuridsany, Marie Perennou, Frankrig, 1996

75 min.U/Dokumentarfilm

Open your eyes before you die, synger en kvinde i filmens højtflyvende start, hvorefter der dykkes - lang, langt ned - i en eng et sted på jorden. Denne forunderlige dokumentarfilm er i sandhed en øjenåbnende oplevelse om livet i det små, hvor en tot græs bliver et junglelandskab, en sten bliver til et bjerg og det mindste vandhul et ocean. I denne verden ser vi for første gang ultranært brombassen blive bestøvet af en blomst, edderkoppen, der med grusom effektivitet pakker sine ofre ind i spindelvæv, panserklædte biller i dødelig kamp og to slimede snegle i inderligt favntag på et leje af mos. De to instruktører er biologer og har arbejdet på filmen i mere end tyve år.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Microcosmos
Dansk titel Microcosmos
Emneord Insekter, Entomologi, 1990-1999
Instruktør Claude Nuridsany, Marie Perennou
Manuskript Claude Nuridsany, Marie Perennou
Producent Jacques Perrin, Christophe Barratier
Fotograf Claude Nuridsany, Marie Perennou, Hugues Ryffel, Thierry Machado
Editor Marie-Josèphe Yoyotte, Florence Richard
Lyd Philippe Barbeau, Bernard Leroux
Komponist Bruno Coulais
Produktionsland Frankrig, Schweiz, Italien
Produktionsselskab Galatee Films, B.A.C. Films, France 2 Cinéma, Delta Images, Les Productions JMH, Télévision Suisse Romande, Urania Films
Dansk distribution Camera Film
Internationalt salg
Dansk biografpremiere 08.08.1997
Premierebiografer Grand
Mere information Variety , May 20 , 96 , p. 33
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF