enda

Nepal 1-3

Dorte Laumann, Danmark, 1992

67 min.DK/Dokumentarfilm

Filmen består af tre dele, som hver indeholder en selvstændig historie, der kan ses uafhængig af de andre. De tager alle udgangspunkt i den årlige drageopsætning, hvor man konkurrerer om at kappe de andres snore over, og bygger på den myte, at de drager, der falder til jorden, kan drille eller opfylde ønsker alt efter temperament.
»Pigen i bjergene«: Sir Kumari er træt af at hente vand, og en drage, der sidder fast i et træ, opfylder hendes ønske ved at udtørre landsbyens brønd. Landsbyen kan kun få vand igen, hvis Sir Kumari skaffer dragen en ny snor og igen sætter den til vejrs.
»Byen ved hængebroen«: Najaras bedstemor er syg, og en nedstyrtet drage lover at gøre bedstemor rask, hvis Najara vil reparere den og få den i luften. Det lykkes, og bedstemor får det bedre, men Najara er blevet klogere på døden.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Nepal 1-3
Dansk titel Nepal 1-3
Andre titler Pigen i bjergene, Byen ved hængebroen, Templet i haven
Instruktør Dorte Laumann
Manuskript Dorte Laumann, Claus Flygare
Producer Tim Cenius
Fotograf Ole Schultz
Klipper Agi Dudas, Helge Petersen
Lyd Vagn Sten Hansen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab DR [TV-B&U-afdelingen]
Internationalt salg
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab DR [TV-B&U-afdelingen]

Instruktion

Instruktion Dorte Laumann

Manus

Manus Dorte Laumann
Manus Claus Flygare

Produktion

Producer Tim Cenius

Foto

Foto Ole Schultz

Klip

Klip Agi Dudas
Klip Helge Petersen

Lyd

Lyd Vagn Sten Hansen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF