enda

Shaun of the Dead

Edgar Wright, Frankrig, 2004

96 min.U/Spillefilm

Shaun er en fyr som ikke kræver så meget af livet. For ham er en perfekt aften en tur på den lokale pub med sin bedste ven, og det er hans kæreste Liz ved at blive godt træt af, så hun dumper ham. Shaun er sønderknust og ænser slet ikke at der er ved at ske nogle mystiske ting omkring ham. De døde rejser sig fra graven og vandrer rundt, og snart er det halve London forvandlet til Zombier...
Da det - efter et pænt stykke tid - går op for Shaun at der er noget galt beslutter han sig for at tage affære. Sammen med Ed begiver han sig ud for at redde Liz og sin mor, men først må de kæmpe sig igennem de vilde zombiehorder!
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Shaun of the Dead
Dansk titel Shaun of the Dead
Instruktør Edgar Wright
Produktionsland Frankrig, Storbritannien
Produktionsselskab Big Talk Productions, StudioCanal, Working Title Films, WT2 Productions, Inside Track 2, FilmFour
Dansk distribution Universal Sony Pictures Nordic AB
Internationalt salg
Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF