enda

Soldaten

Nikolaj Møller, Danmark, 2021

58 min.DK/Dokumentarfilm

Den danske krigsveteran Henrik er vendt hjem fra Afghanistan med post-traumatisk stress. Efter en række mislykkede behandlingsforsøg, rejser han dybt ind i Amazon-junglen for at helbrede sig selv med naturmedicin og med verdens stærkeste hallucinogene drik, Ayahuasca. Soldaten følger Henriks kamp for at få det bedre, midt ude i junglen, igennem tre år. Det er et indre portræt af et knækket menneske. En mand, der er blevet svigtet af det samfund, han rejste ud for at forsvare. En mand som nu er på en rejse, der ikke helbreder ham, som han havde forestillet sig.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Soldaten
Dansk titel Soldaten
International titel The Soldier
Emneord Krigsveteraner, Sydamerika, Euforiserende stoffer, Traumer, 2010-2019
Instruktør Nikolaj Møller
Producer Lina Flint
Fotograf Nikolaj Møller
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Film / SPRING
Internationalt salg DR International Sales / DR Byen / Emil Holms Kanal 20 / 0999 København C / t +45 3520 3040 / f +45 3520 3969 / drsales@dr.dk / www.drsales.dk

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Film / SPRING

Instruktion

Instruktion Nikolaj Møller

Produktion

Producer Lina Flint

Foto

Fotograf Nikolaj Møller

Festivaler

Festival Festival dato
CPH:DOX 2021-04-21
Thessaloniki Documentary Festival 2021-03-04
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.