enda

Tråde i et udviklingsmønster

Tørk Haxthausen, Danmark, 1967

31 min.DK/DokumentarfilmUdviklingsbistandsfilm

Om det nordiske bistandsprojekt i Tanzania, koncentreret om centeret i Kibaha. Filmen giver desuden en oversigt over de geografiske, klimatiske og erhvervsmæssige forhold i Tanzania.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Tråde i et udviklingsmønster
Dansk titel Tråde i et udviklingsmønster
Emneord U-landsprojekter, Tanzania, 1960-1969
Instruktør Tørk Haxthausen
Manuskript Tørk Haxthausen
Fotograf Erik Wittrup Willumsen
Klipper Tørk Haxthausen
Lyd Marguerite Løssl
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Minerva Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 16 mm, Farve, Tone
TV release 23.02.1983, Delta
Comment Tørk Haxthausen skriver kort om filmen i bogen 'Hos de sorte' fra 1987, der mest handler om hans andet ophold i Tanzania 1971-75, da han var udsendt af Danida for at opbygge Tanzania Film Company. S. 45: "I 1966 kørte vi rundt i det nordlige Tanzania og ulejligede folk. Det kaldes research og består for en stor del i, at man opsøger alle mulige mennesker, som kan tænkes at bekræfte ens forudfattede meninger, selv om det sker, at man får noget at vide, man ikke vidste før. Vi kunne hverken swahili eller noget lokalt sprog, så vi var henvist til højere embedsmænd og europæiske projektledere; befolkningen kunne vi stort set ikke snakke med. Det betød, at vores projekt - en film om det fællesnordiske anlæg ved Kibaha - udviklede sig gnidningsløst og sådan, som sponsorerne hjemme i Skandinavien forestillede sig det."

Selskaber

Produktionsselskab Minerva Film
Rekvirent Nordic Tanganyika Project
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Tørk Haxthausen

Manus

Manus Tørk Haxthausen

Produktion

Produktion Niels Drechsel

Foto

Foto Erik Wittrup Willumsen

Klip

Klip Tørk Haxthausen

Lyd

Lyd Marguerite Løssl

Speaker

Speaker Tørk Haxthausen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.