enda

Vore U-baade

Danmark, 1943

11 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm

Filmen giver et indblik i, hvordan livet leves i danske undervandsbåde under 2. Verdenskrig. Der ses fire forskellige ubåde i filmen herunder fartøjet Havhesten, der blev søsat den 11. juli 1940, men først taget i brug 22. september 1942. På ubådenes tårne har man påmalet Dannebrog. Dette var for at markere Danmarks neutralitet efter udbruddet af 2. Verdenskrig i 1939. Alle fire ubåde blev sænket den 29. august 1943. Årstal anslået.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Vore U-baade
Dansk titel Vore U-baade
International titel Our Submarines
Andre titler Vore undervandsbåde
Emneord Søværnet, Forsvaret, Ubåde, Militær, Flåden, Søværn, Besættelsestiden, 2. Verdenskrig (se: Anden Verdenskrig), Anden Verdenskrig, 1940-1949
Fotograf Arne Jensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Teknisk Film Compagni, Marineministeriet
Dansk distribution Folk og Værn
Tekniske data 220 meter, 35 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Teknisk Film Compagni, Marineministeriet
Rekvirent Marineministeriet
Dansk distribution Folk og Værn

Foto

Foto Arne Jensen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.