enda

Aage Lorentzen

(1880 – 1955)

Skuespiller. Født 5/12 1880, død 17/10 1955. Gift med skuespillerinde Agnes Lorentzen. Debuterede hos Nordisk Film i 1909 og blev en af selskabets faste birolleskuespillere. Indtil begyndelsen af 1917 medvirkede han ukrediteret i ca. 50 film. Lidt pudsigt ses han i en enkelt film hos Filmfabriken Danmark i 1916.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hvorledes jeg kom til Filmen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
For sit Lands Ære 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Himmelskibet 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Ansigtet lyver I 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Klovnen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Teaterliv bag Kulisserne 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Manden med de ni Fingre IV 1916 Detektivens assistent DK/Spillefilm
En moderne Don Juan 1915 Herr Beck DK/Kort fiktion
Juvelerernes Skræk 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
En Kone søges 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gissemands Kærlighedshistorie 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Stribolt paa Kærlighedsstien 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Af Elskovs Naade 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den tapre Jacob 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Elskovs Magt 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Hustruens Ret 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Bristet Lykke 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
En god Maske 1912 Betjent DK/Kort fiktion
En Opfinders Skæbne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Stærkeste 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Du skal ikke solde 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dødsdrømmen 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mellem Storbyens Artister 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Paa Frierfødder 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hjærternes Kamp 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Manegens Stjerne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den glade Løjtnant 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Hjerte af Guld 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
For aabent Tæppe 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Jernbanens Datter 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dødsflugten 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Herr Storms første Monocle 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Carl Alstrup som Soldat 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Anna fra Æbeltoft 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighedens Styrke 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Det mørke Punkt 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Det bødes der for 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Kuffertens Hemmelighed 1910 Greven DK/Kort fiktion
Den hvide Slavehandel 1910 Medvirkende DK/Spillefilm
Den store Gevinst 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Kvinde af Folket 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Modermærket Medvirkende DK/Kort fiktion
En Børneven Medvirkende DK/Kort fiktion
Medbejlerens Hævn Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.