enda

Adam Price

(1967 - )

Manuskriptforfatter. Født 7/5 1967. Adam Price læste jura ved Københavns Universitet i perioden 1986-90. Han var redaktør på TV 2 Drama i årene 2000-2004. I 2014 etablerede han, producer Meta Louise Foldager Sørensen og manuskriptforfatter Søren Sveistrup selskabet SAM Productions med fokus på tv-produktioner.



Price har stået bag en række succesfulde tv-serier. Han skabte ideen til "Nikolaj og Julie (2002-2003), som modtog en Emmy Award i 2003, og var skaberen og hovedforfatteren bag den internationalt berømmede serie "Borgen" (2010-2013), som modtog en BAFTA, Englands største filmpris, i 2011.



Price har desuden stået bag en række teaterstykker og musicals. Sammen med sin bror James har han over adskillige sæsoner været vært på madprogrammer på tv og har skrevet flere kogebøger.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Herrens veje 1 2017 Manuskript Tv-serie
Mercur 2017 Executive producer Tv-serie
Gidseltagningen 2017 Executive producer Tv-serie
Kampen om det tunge vand 2015 Manus Tv-serie
Borgen 3 2013 Manuskript Tv-serie
Borgen 2 2011 Manuskript Tv-serie
Borgen 1 2010 Manuskript Tv-serie
Anna Pihl 2006 Manus Tv-serie
Forsvar 2003 Klipper (TV 2) Tv-serie
CWC World 2003 Co-executive producer Tv-serie
Lykkevej 2003 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Jesus & Josefine 2003 Executive producer Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Manus Tv-serie
Hjerteafdelingen 2002 Executive producer Tv-serie
Karrusel 1998 Manus Tv-serie
TAXA 1997 Episodeforfatter Tv-serie
Pocahontas 1995 Oversættelse (sange) U/Spillefilm
The julekalender 1993 Executive producer Tv-serie
Den gode, den onde & den virk'li sjove 1990 Manuskript Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.