enda
Person

Andreas Dalsgaard

(1980 – )

Instruktør, producer. Født 1980 i Silkeborg. Uddanet instruktør fra Den Danske Filmskole i 2009. Har tidligere læst visuel antropologi ved Université Denis Diderot Paris VII og har en BA i antropologi fra Aarhus Universitet.

Dalsgaard debuterede som instruktør i det lange dokumentarformat med ''Afghan Muscles'' (2007), der vandt prisen for bedste instruktionved AFI-festivalen i Los Angeles. Han har siden instrueret dokumentarfilm som ''The Human Scale'' (2012), der blandt andet var udtaget til Hot Docs i Toronto, og ''The War Show'' (2016), der vandt priser ved filmfestivalerne i Venedig og Göteborg.

Dalsgaard debuterede som producer med ''The Lost Leonardo'' (2021), som var udtaget til Tribeca Filmfestival.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Før stormen 2023 Ide, Kreativ producer, Executive producer, Manuskriptudvikling DK/Dokumentarfilm
Moderlandet 2022 Producer DK/Dokumentarfilm
Se mig som jeg er 2022 Colorist, Executive producer, Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
The Lost Leonardo 2021 Producer, Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
Fædre og sønner 2018 Instruktion, Manuskript, Fotograf DK/Dokumentarfilm
The War Show - venner i krig 2016 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Life Is Sacred 2015 Instruktion, Fotograf, Co-producer DK/Dokumentarfilm
Travelling with Mr. T 2012 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
The Human Scale 2012 Instruktion, Manuskript, Associate producer DK/Dokumentarfilm
København 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Bogota forvandling 2009 Instruktion, Stills DK/Dokumentarfilm
Flugten 2009 Location scout DK/Spillefilm
Den italienske læge 2007 Produktionskonsulent, Executive producer DK/Dokumentarfilm
Afghan muscles 2006 Instruktion, Manus, Foto, Stills, Klip, Producer DK/Dokumentarfilm