enda

Birgitte Skov

Producer. Birgitte Skov har produceret en række af kort- og spillefilm, heriblandt kortfilmene "Vi der blev tilbage" (2007), som blandt andet blev udtaget til konkurrence på Festivalen i Venedig og "Lulu" (2014), som modtog en Robert for bedste lange novellefilm, samt spillefilmene "Bagland" (2003), der ligeledes modtog en Robert for bedste børne- og familiefilm i 2004, og "Voksne mennesker" (2005), der blev udtaget til Un Certain Regard i Cannes og siden modtog en række internationale priser.


I 2017 producerede Birgitte Skov både Jacob Bitschs drama "Aminas breve" og Max Kestners science-fiction drama "QEDA" samt ko-producerede Janus Metz' "Borg", der blev udtaget som åbningsfilm på Toronto Film Festival.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
QEDA 2017 Producer DK/Spillefilm
Aminas breve 2017 Producer DK/Spillefilm
Hjertestart 2017 Co-producent U/Spillefilm
Borg 2017 Co-producer U/Spillefilm
Pistol 2016 Konsulent DK/Kort fiktion
Lulu 2014 Producer DK/Kort fiktion
10 timer til Paradis 2012 Executive producer DK/Spillefilm
Skyskraber 2011 Producer DK/Spillefilm
Her bor Jensen 2010 Producer DK/Kort fiktion
Eksperimentet 2010 Producer DK/Spillefilm
Det gode hjerte 2009 Co-producer U/Spillefilm
Hvid nat 2007 Producer DK/Spillefilm
Vi der blev tilbage 2007 Producer DK/Kort fiktion
Voksne mennesker 2005 Produktion, Producer DK/Spillefilm
Se til venstre, der er en svensker 2003 Producer DK/Spillefilm
Bagland 2003 Producer DK/Spillefilm
Dykkerdrengen 2002 Producer DK/Kort fiktion
Skoda 2001 Producer DK/Kort fiktion
Udenfor 2000 Producer DK/Kort fiktion
Max 2000 Produktionsleder, 2. unit DK/Spillefilm
Bror, min bror 1999 Produktionsleder DK/Kort fiktion
Svensk roulette 1997 Produktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Leading Actor 2003 Karlovy Vary International Film Festival 2003 Se til venstre, der er en svensker
Grand Jury Prize for International Features 2003 Los Angeles, AFI Int. Festival 2003 Se til venstre, der er en svensker
Bedste Kort Fiktionsfilm 2003 Odense Internationale Film Festival 2003 Dykkerdrengen
Bedste Film 2006 Göteborg International Film Festival 2006 Voksne mennesker
1st prize children's jury 2008 Chicago Int. Children's Film Festival 2008 Vi der blev tilbage
Special Jury Award 2011 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011 Skyskraber
For Tomorrow Award - Youth Jury 2011 Oulu Int. Children's Film Festival 2011 Skyskraber
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2018-04-03 QEDA
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 QEDA
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Aminas breve
Hamburg FilmFest GmbH 2017-10-05 Aminas breve
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 QEDA
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Aminas breve
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Bagland
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 Her bor Jensen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2011-12-04 Eksperimentet
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2011-12-03 Her bor Jensen
Oulu Int. Children's Film Festival 2011-11-21 Skyskraber
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Skyskraber
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 Skyskraber
Lübeck, Nordische Filmtage 2011-11-02 Her bor Jensen
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2011-10-22 Skyskraber
Mumbai Film Festival 2011-10-13 Skyskraber
Seoul International Youth Film Festival 2011-07-07 Skyskraber
Taipei Film Festival 2011-06-24 Skyskraber
Shanghai International Film Festival 2011-06-11 Eksperimentet
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011-05-29 Skyskraber
Kristiansand International Children's Film Festival 2011-05-03 Skyskraber
Malmö, BUFF 2011-03-15 Skyskraber
Berlinale 2011-02-10 Skyskraber
Göteborg International Film Festival 2011-01-28 Eksperimentet
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Eksperimentet
Mumbai Film Festival 2010-10-21 Eksperimentet
Reykjavik Film Festival 2010-09-23 Eksperimentet
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Her bor Jensen
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Eksperimentet
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Vi der blev tilbage
Lithuania Scanorama Film Forum 2009-11-05 Se til venstre, der er en svensker
Guanajuato International Film Festival 2009-07-24 Vi der blev tilbage
Seoul International Youth Film Festival 2009-07-09 Vi der blev tilbage
Sydney Film Festival 2009-06-03 Vi der blev tilbage
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Vi der blev tilbage
Malmö, BUFF 2009-03-10 Vi der blev tilbage
Lithuania Scanorama Film Forum 2008-11-13 Hvid nat
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Vi der blev tilbage
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Vi der blev tilbage
Venice International Film Festival 2008-08-27 Vi der blev tilbage
Hong Kong International Film Festival 2008-03-17 Hvid nat
Göteborg International Film Festival 2008-01-25 Hvid nat
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 Hvid nat
Busan International Film Festival 2007-10-04 Hvid nat
Taipei Film Festival 2007-06-22 Bagland
Torun, Camerimage 2006-11-25 Voksne mennesker
Lithuania Scanorama Film Forum 2006-11-11 Voksne mennesker
Jerusalem Int. Film Festival 2006-07-06 Voksne mennesker
Seattle International Film Festival 2006-05-25 Voksne mennesker
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2006-03-24 Voksne mennesker
Sofia International Film Festival 2006-03-09 Voksne mennesker
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2006-03-09 Voksne mennesker
Göteborg International Film Festival 2006-01-27 Voksne mennesker
Goa - Int. Film Festival of India 2005-11-24 Voksne mennesker
Tallinn Black Nights Film Festival 2005-11-24 Voksne mennesker
Los Angeles, AFI Int. Festival 2005-11-03 Voksne mennesker
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-11-03 Voksne mennesker
Sao Paulo Int. Film Festival 2005-10-21 Voksne mennesker
London Film Festival 2005-10-20 Voksne mennesker
Warsaw International Film Festival 2005-10-07 Voksne mennesker
Busan International Film Festival 2005-10-06 Voksne mennesker
Rio de Janeiro Film Festival 2005-09-22 Voksne mennesker
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2005-09-15 Voksne mennesker
Sarajevo Film Festival 2005-08-19 Bagland
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2005-08-19 Voksne mennesker
Melbourne Film Festival 2005-07-20 Voksne mennesker
Karlovy Vary International Film Festival 2005-07-01 Voksne mennesker
Transilvania International Film Festival 2005-05-27 Voksne mennesker
Cannes, Festival de 2005-05-11 Voksne mennesker
Oulu Int. Children's Film Festival 2004-11-15 Bagland
Rio de Janeiro Film Festival 2004-09-23 Bagland
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Bagland
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2004-05-30 Bagland
Kristiansand International Children's Film Festival 2004-04-27 Dykkerdrengen
Stockholm Film Festival Junior 2004-03-28 Dykkerdrengen
Malmö, BUFF 2004-03-09 Dykkerdrengen
Istanbul Festival of Independent Films 2004-02-12 Se til venstre, der er en svensker
Berlinale 2004-02-05 Bagland
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Bagland
Lithuania Scanorama Film Forum 2003-11-10 Se til venstre, der er en svensker
Los Angeles, AFI Int. Festival 2003-11-06 Se til venstre, der er en svensker
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 Dykkerdrengen
Ghent Flanders Int. Film Festival 2003-10-07 Se til venstre, der er en svensker
Busan International Film Festival 2003-10-02 Se til venstre, der er en svensker
Malmö Nordisk Panorama 2003-09-23 Dykkerdrengen
Hamburg FilmFest GmbH 2003-09-19 Se til venstre, der er en svensker
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2003-09-18 Se til venstre, der er en svensker
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003-08-17 Bagland
Edinburgh International Film Festival 2003-08-13 Dykkerdrengen
Odense Internationale Film Festival 2003-08-11 Dykkerdrengen
Locarno, Festival internazionale del film 2003-08-06 Dykkerdrengen
Karlovy Vary International Film Festival 2003-07-04 Se til venstre, der er en svensker
Berlinale 2003-02-06 Se til venstre, der er en svensker
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Se til venstre, der er en svensker
Göteborg International Film Festival 2002-01-25 Skoda
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.