enda

Helle Faber

Producer. Helle Faber er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Hun har været vært, tilrettelægger og radioproducer på DR og har gennem flere år produceret en lang række dokumentarfilm.

Faber har blandt andet produceret Eva Mulvads 'Vores lykkes fjender' (2006), som vandt en Sølvulv på IDFA og en Grand Jury Prize på Sundance Film Festival, Lise Birk Pedersens 'Putins kys' (2012), som vandt en Bodil for Bedste dokumentarfilm, Nicole N. Horanyis 'Motley's Law' (2015) og 'En fremmed flytter ind' (2017), hvor førstnævnte modtog en Grand Jury Award på DOC NYC samme år, samt Sine Skibsholts 'Dem vi var' (2016), der deltog på flere internationale festivaler.

Faber grundlagde i 2010 produktionsselskabet Made in Copenhagen.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Det sorte kapitel 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Et ægte par 2019 Producer Tv-dokumentar
Lever Elsker Savner 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Den fortabte kriger 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
Overleverne 2:3 2018 Producer Dokumentarserie
Rekonstruktion Utøya 2018 Co-producer U/Dokumentarfilm
Doel 2018 Executive producer DK/Dokumentarfilm
En fremmed flytter ind 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Rigtig voksen 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Mandefald 2017 Producer Tv-dokumentar
Motley's Law 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Dem vi var 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Mon de kommer om natten? 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Grisebasserne 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Gederne 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Kaninerne 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Køkkenhaven 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Hundehvalpen 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Griseslagtning 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Jul på gården 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Krigerne fra Nord 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Et civiliseret land 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Dagbog fra Porn Valley 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Mig og min far - hvem fanden gider klappe? 2014 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Blodets bånd 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Født til at kæmpe 2013 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Putins kys 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Lyssky chokolade 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Min smukke datter 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Med døden til følge 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Byen ved verdens ende 2011 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Au pair 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Fodboldpigerne 2010 Producer Dokumentarserie
Dømt for terror 2010 Producer, Executive producer DK/Dokumentarfilm
Min fætter er pirat 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Fodboldpigerne - Del 1 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Fodboldpigerne - Del 2 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Fodboldpigerne - Del 4 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Fodboldpigerne - Del 3 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Fodboldpigerne - Del 5 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Fodboldpigerne - Del 6 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Usynlige piger 2009 Produktion, Producer DK/Dokumentarfilm
Shanghai Space 2009 Produktion DK/Dokumentarfilm
Mirror 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Terrorist ved et tilfælde 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Drengene fra 3.G 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Store piger græder ikke 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
En feminin dreng 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Jagten på den eneste ene 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Riskær - avantgardekapitalisten 2008 Produktion, Producent DK/Dokumentarfilm
Lille voksen 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Let's be together 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Verden i Danmark 2007 Produktion DK/Dokumentarfilm
Muhammedkrisen under huden 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Vores lykkes fjender 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
CPH Remix 2005 Producent DK/Dokumentarfilm
Det røde guld 2004 Produktion DK/Dokumentarfilm
Defending Ongwen Producer DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Silver Wolf Award 2006 Amsterdam, IDFA 2006 Vores lykkes fjender
Speciel Mention 2007 SilverDocs AFI Documentary Festival 2007 Vores lykkes fjender
World Cinema Jury Prize: Documentary 2007 Sundance Film Festival 2007 Vores lykkes fjender
Nestor Almendros Prisen 2007 New York Human Rights Watch Film Festival 2007 Vores lykkes fjender
Speciel Mention 2007 Prague, One World Human Rights Film Festival 2007 Vores lykkes fjender
Best Cinematography, World Documentary Competition 2012 Sundance Film Festival 2012 Putins kys
Special Mention 2012 Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2012 Putins kys
Speciel Mention 2012 Oulu Nordisk Panorama 2012 Putins kys
Best Mid Length Documentary 2015 Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2015 Krigerne fra Nord
Alliance of Women Film Journalists' EDA Award 2015 Amsterdam, IDFA 2015 Motley's Law
Grand Jury Award 2015 New York, DOC NYC Film Festival 2015 Motley's Law
IDFA First Apparance Award 2016 Amsterdam, IDFA 2016 Dem vi var
Friedrich Ebert Foundation Award 2017 Hamburg FilmFest GmbH 2017 Mon de kommer om natten?
Den professionelle jurys 1. pris for bedste dok 2017 Chicago Int. Children's Film Festival 2017 Mon de kommer om natten?
Ungdoms juryen 1. pris for bedste dokumentarfilm 2017 Chicago Int. Children's Film Festival 2017 Mon de kommer om natten?
Børnejuryens 1. pris for bedste dokumentar 2017 Chicago Int. Children's Film Festival 2017 Mon de kommer om natten?
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Prague, One World Human Rights Film Festival 2019-03-06 Den fortabte kriger
Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 2018-11-08 Den fortabte kriger
Beijing, iDOCS Int. Documentary Forum 2018-11-01 En fremmed flytter ind
Reykjavik Film Festival 2018-09-27 En fremmed flytter ind
Malmö Nordisk Panorama 2018-09-20 En fremmed flytter ind
Sheffield Doc/Fest 2018-06-07 Den fortabte kriger
Warszawa, Against Gravity 2018-05-11 En fremmed flytter ind
Leuven, Docville 2018-03-21 En fremmed flytter ind
CPH:DOX 2018-03-15 Den fortabte kriger
Thessaloniki Documentary Festival 2018-03-02 En fremmed flytter ind
ZagrebDox 2018-02-25 En fremmed flytter ind
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2018-01-23 En fremmed flytter ind
Amsterdam, IDFA 2017-11-15 En fremmed flytter ind
New York, DOC NYC Film Festival 2017-11-09 En fremmed flytter ind
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Dem vi var
Chicago Int. Children's Film Festival 2017-10-27 Mon de kommer om natten?
Hamburg FilmFest GmbH 2017-10-05 Mon de kommer om natten?
Warszawa, Against Gravity 2017-05-12 Dem vi var
München Documentary Festival 2017-05-04 Dem vi var
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2017-03-29 Mon de kommer om natten?
Malmö, BUFF 2017-03-20 Mon de kommer om natten?
London, Human Rights Watch Film Festival 2017-03-07 Mon de kommer om natten?
Prague, One World Human Rights Film Festival 2017-03-06 Dem vi var
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Dem vi var
Amsterdam, IDFA 2016-11-16 Dem vi var
Malmö Nordisk Panorama 2016-09-16 Motley's Law
Warszawa, Against Gravity 2016-05-13 Motley's Law
Leuven, Docville 2016-04-29 Motley's Law
Durham, Full Frame 2016-04-07 Motley's Law
Thessaloniki Documentary Festival 2016-03-18 Motley's Law
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2016-03-18 Motley's Law
Prague, One World Human Rights Film Festival 2016-03-07 Motley's Law
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Motley's Law
Amsterdam, IDFA 2015-11-18 Motley's Law
New York, DOC NYC Film Festival 2015-11-12 Motley's Law
CPH:DOX 2015-11-06 Motley's Law
Chicago International Film Festival 2015-10-15 Motley's Law
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 Krigerne fra Nord
Malmö Nordisk Panorama 2015-09-18 Krigerne fra Nord
DMZ South Korea 2015-09-17 Krigerne fra Nord
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2015-09-17 Krigerne fra Nord
Zagreb Motovun Film Festival 2015-07-25 Krigerne fra Nord
Giffoni Film Festival 2015-07-17 Krigerne fra Nord
Warszawa, Against Gravity 2015-05-09 Krigerne fra Nord
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2015-04-23 Krigerne fra Nord
Thessaloniki Documentary Festival 2015-03-13 Krigerne fra Nord
Prague, One World Human Rights Film Festival 2015-03-02 Krigerne fra Nord
ZagrebDox 2015-02-23 Krigerne fra Nord
Amsterdam, IDFA 2014-11-19 Krigerne fra Nord
CPH:DOX 2014-11-06 Dagbog fra Porn Valley
Prague, One World Human Rights Film Festival 2013-03-04 Putins kys
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2013-01-22 Au pair
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2012-11-03 Au pair
Reykjavik Film Festival 2012-09-27 Putins kys
Message to Man 2012-09-22 Putins kys
Oulu Nordisk Panorama 2012-09-21 Putins kys
Guanajuato International Film Festival 2012-07-20 Putins kys
Jerusalem Int. Film Festival 2012-07-05 Putins kys
Edinburgh International Film Festival 2012-06-20 Au pair
Sheffield Doc/Fest 2012-06-13 Putins kys
Warszawa, Against Gravity 2012-05-11 Putins kys
Istanbul Int. Film Festival 2012-03-31 Putins kys
London, Human Rights Watch Film Festival 2012-03-22 Putins kys
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2012-03-22 Putins kys
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2012-03-22 Putins kys
Hong Kong International Film Festival 2012-03-21 Putins kys
Thessaloniki Documentary Festival 2012-03-09 Med døden til følge
ZagrebDox 2012-02-26 Putins kys
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Med døden til følge
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2012-01-24 Med døden til følge
Sundance Film Festival 2012-01-19 Putins kys
Amsterdam, IDFA 2012-01-15 Putins kys
Amsterdam, IDFA 2011-11-16 Putins kys
CPH:DOX 2011-11-03 Au pair
Bergen International Film festival 2011-10-19 Min fætter er pirat
CPH:DOX 2010-11-04 Min fætter er pirat
Hamptons Film Festival 2010-10-07 Terrorist ved et tilfælde
Hamburg FilmFest GmbH 2010-09-30 Shanghai Space
Dokufest Prizren 2010-07-31 Shanghai Space
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Shanghai Space
Warszawa, Against Gravity 2010-05-08 Shanghai Space
Malmö, BUFF 2010-03-16 Terrorist ved et tilfælde
ZagrebDox 2010-02-28 Shanghai Space
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Shanghai Space
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2010-01-26 Lille voksen
Amsterdam, IDFA 2009-11-19 Terrorist ved et tilfælde
CPH:DOX 2009-11-06 Mirror
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Lille voksen
Jihlava International Documentary Film Festival 2009-10-27 Mirror
London Film Festival 2009-10-14 Mirror
Yamagata Int. Documentary Film Festival 2009-10-08 Let's be together
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Let's be together
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Let's be together
Locarno, Festival internazionale del film 2009-08-05 Mirror
Guanajuato International Film Festival 2009-07-24 Mirror
SilverDocs AFI Documentary Festival 2009-06-15 Let's be together
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009-05-31 Lille voksen
Warszawa, Against Gravity 2009-05-09 Let's be together
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Lille voksen
Malmö, BUFF 2009-03-10 Lille voksen
Amsterdam, IDFA 2008-11-20 Lille voksen
CPH:DOX 2008-11-07 Let's be together
CPH:DOX 2007-11-09 Verden i Danmark
Sheffield Doc/Fest 2007-11-07 Vores lykkes fjender
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 Verden i Danmark
Lisbon Int. Documentary Film Festival 2007-10-18 Vores lykkes fjender
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2007-10-15 Vores lykkes fjender
Oulu Nordisk Panorama 2007-09-21 Vores lykkes fjender
Rio de Janeiro Film Festival 2007-09-20 Vores lykkes fjender
Odense Internationale Film Festival 2007-08-27 Vores lykkes fjender
Melbourne Film Festival 2007-07-25 Vores lykkes fjender
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 2007-07-13 Vores lykkes fjender
Wellington - New Zealand Film Festival 2007-07-13 Vores lykkes fjender
Jerusalem Int. Film Festival 2007-07-06 Vores lykkes fjender
SilverDocs AFI Documentary Festival 2007-06-12 Vores lykkes fjender
Sydney Film Festival 2007-06-08 Vores lykkes fjender
Warszawa, Against Gravity 2007-05-11 Vores lykkes fjender
München Documentary Festival 2007-05-02 Vores lykkes fjender
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2007-04-19 Vores lykkes fjender
Istanbul Int. Film Festival 2007-03-31 Vores lykkes fjender
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2007-03-22 Vores lykkes fjender
London, Human Rights Watch Film Festival 2007-03-22 Vores lykkes fjender
New York Human Rights Watch Film Festival 2007-03-21 Vores lykkes fjender
Hong Kong International Film Festival 2007-03-20 Vores lykkes fjender
Thessaloniki Documentary Festival 2007-03-16 Vores lykkes fjender
Prague, One World Human Rights Film Festival 2007-02-28 Vores lykkes fjender
ZagrebDox 2007-02-26 Vores lykkes fjender
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Vores lykkes fjender
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2007-01-24 Vores lykkes fjender
Amsterdam, IDFA 2007-01-20 Vores lykkes fjender
Sundance Film Festival 2007-01-18 Vores lykkes fjender
Amsterdam, IDFA 2006-11-23 Vores lykkes fjender
CPH:DOX 2006-11-10 Vores lykkes fjender
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.