enda

Helle Fagralid

(1976 - )

Skuespiller. Født 11/5 1976.

Færdiguddannet på Statens Teaterskole 2001.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Efter en statistrolle i "Negerkys og labre laver" (1987) debuterer hun som et af de alfebørn, der sætter sig op mod byggespekulanter i den firkantede børnefilm "Rødtotterne og Tyrannos" (1988). Men det er som den lille, lysende teenager, der på det lokale bibliotek lokker drengen Lasse i "Lad isbjørnene danse" (1990) ud i det første forræderiske kys, at man lægger mærke til hende. Derpå er hun drengen Jaspers love interest i børnefilmen "Det skaldede spøgelse" (1992).
Lille af statur rummer hun både sødme, slagfærdighed og erotisk udstråling og viser det i en større rolle som hovedpersonens kæreste, gymnasie-eleven Lina i "Farligt venskab" (1995). Efter en hovedrolle som dansk pige på norsk hotel i den interskandinaviske mini-dramaserie "Hotel Oslo" (1996) bliver 1997 året, hvor hun gør sig bemærket på flere fronter.


Hun Robert-nomineres fortjent for sin forbitrede klosterskole-elev Marianne i "Nonnebørn" - der er lidenskabelig styrke i dette portræt af en tyrannisk oprører. Knap så god er hovedrollen i Jørn Faurschous novellefilm "Hemmeligheder" som den bebrillede Marika, der har en tyngende hemmeligt forhold til sin bedste venindes far. Men også her viser hun intensitet. En mere flatterende rolle har hun som lidt af en drømme-teenager, Britt, i afsnit 5, "Den sjove mand", af tv-serien "Strisser på Samsø".


I "Kærlighed ved første hik" (1999) er hun skurkens sammensvorne frække kusine, der giver helten et eftertrykkeligt kys, en udpræget birolle, og det samme er hendes niece til Juliane i "Klinkevals" (1999). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Så længe jeg lever 2018 Ruth Mogensen DK/Spillefilm
1864 - brødre i krig 2014 Inges mor DK/Spillefilm
1864 2014 Ingrid Juel Tv-serie
Sorg og glæde 2013 Signe DK/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Maja Zeuthen Tv-serie
Ice Age 4 - på gyngende grund 2012 Shira U/Spillefilm
Blekingegade 2010 Tine Weimann Tv-serie
Store drømme 2009 Maria Tv-serie
Original 2009 Unge Harriet DK/Spillefilm
Blå mænd 2008 Sofie DK/Spillefilm
Asterix og vikingerne 2006 Abba U/Spillefilm
Istedgade 2006 Ida DK/Kort fiktion
Bare Holger 2005 Astrid Fjernballe DK/Kort fiktion
Ambulancen 2005 Julie DK/Spillefilm
Jul i Valhal 2005 Freja Tv-serie
Kongekabale 2004 Signe Jonsen DK/Spillefilm
Mellem os 2003 Sabine DK/Kort fiktion
Reconstruction 2003 Nan Sand DK/Spillefilm
Dykkerdrengen 2002 Rejseleder DK/Kort fiktion
Debutanten 2002 Ophelia DK/Kort fiktion
Nikolaj og Julie 2002 Iben Tv-serie
Blind Date 1999 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighed ved første hik 1999 Lotte DK/Spillefilm
Klinkevals - Juliane 1999 Henriette Tv-serie
Hemmeligheder 1997 Marika DK/Kort fiktion
Nonnebørn 1997 Marianne DK/Spillefilm
Strisser på Samsø 1997 Britt Tv-serie
Farligt venskab 1995 Lina DK/Spillefilm
Cirkus Ildebrand 1995 Medvirkende DK/Spillefilm
Det skaldede spøgelse 1992 Beatrice DK/Spillefilm
Landsbyen 1991 Veninde af Astrid Tv-serie
Min kone forstår mig ikke 1990 Thor Mortensens datter Tv-film
Lad isbjørnene danse 1990 Skoleelev DK/Spillefilm
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Helen DK/Spillefilm
Negerkys og labre larver 1987 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.