enda

Jesper Morthorst

Producer. Født 28. april 1977, Danmark. Uddannet som producer fra den alternative filmskole Super16 i 2006. Har en BA i Film- & Medievidenskab fra Københavns Universitet fra 2002. Har tidligere arbejdet på Nimbus Film (2003-2008) og Alphaville Pictures Copenhagen (2009-2012) og har fra 2012 været tilknyttet SF Film Production.



Morthorst har produceret et stort antal spillefilm, kortfilm, dokumentarer og, siden 2010, også TV 2- og Netflix-serien "Rita".



Han har vundet to Robert-statuetter og var nomineret til en European Film Award for dokumentarfilmen "Ønskebørn" (2009). For tv-serien "Rita" blev han i 2012 nomineret i kategorierne Outstanding International Producer og Outstanding European Producer ved tv-festivalen i Monte Carlo. I 2011 var han udvalgt som Danmarks Producer on the Move til filmfestivalen i Cannes.



Hans seneste spillefilm tæller Bille Augusts "Stille hjerte" (2014), der vandt fire Bodil-statuetter, blandt andet for Årets Bedste Film, og Gudmundur Gudmundssons spillefilmdebut "Heartstone" (2016). Som koproducer står han bag Lisa Aschans "Det hvide folk" (Sverige, 2015) med Pernilla August i hovedrollen samt Anna Kazejaks "The Word" (Polen, 2014), som havde verdenspremiere på Berlinalen.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Norskov 2 2017 Producer Tv-serie
Heartstone 2017 Producer DK/Spillefilm
Hjørdis 2015 Producer Tv-serie
Rita 3 2015 Producer Tv-serie
The Word 2014 Co-producer U/Spillefilm
Baby 2014 Producer DK/Kort fiktion
Stille hjerte 2014 Producer DK/Spillefilm
Hvor lyset kommer ind 2013 Producer DK/Kort fiktion
Rita 2 2013 Producer Tv-serie
Rita 1 2012 Producer Tv-serie
Labrador 2012 Udviklingsproducer DK/Spillefilm
Værelse 304 2011 Producer, Producer DK/Spillefilm
Får 2009 Producer DK/Kort fiktion
Ønskebørn 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Sol skin 2009 Producer DK/Kort fiktion
Bobby 2009 Producer DK/Kort fiktion
Vi der blev tilbage 2007 Producer DK/Kort fiktion
Afghan muscles 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Emmalou 2006 Producer DK/Kort fiktion
The prize of the Pole 2006 Producent DK/Dokumentarfilm
Blodsøstre 2006 Producer DK/Kort fiktion
En soap 2006 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Flyd mine tårer 2005 Producer DK/Kort fiktion
Kysss 2004 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Afdeling D 2004 Producer, Stillfotograf DK/Kort fiktion
Zigbrandtsens dans 2003 Producer DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
NDR Promotion Pris 2016 Lübeck, Nordische Filmtage 2016 Heartstone
Lorens Award - Best Producer 2017 Göteborg International Film Festival 2017 Heartstone
Grand Prix - Juryens Hovedpris 2017 Angers Premiers Plans 2017 Heartstone
Audience Award 2017 Angers Premiers Plans 2017 Heartstone
Prix SAFTAS / ERASMUS 2017 Angers Premiers Plans 2017 Heartstone
Bedste instruktør 2017 Transilvania International Film Festival 2017 Heartstone
Audience Award 2017 Transilvania International Film Festival 2017 Heartstone
Best Documentary Price 2007 Los Angeles, AFI Int. Festival 2007 Afghan muscles
Grand Prix for Best Short Film 2007 Melbourne Film Festival 2007 Blodsøstre
Ungdomsjuryens pris for bedste nationale film 2006 Odense Internationale Film Festival 2006 Blodsøstre
1st prize children's jury 2008 Chicago Int. Children's Film Festival 2008 Vi der blev tilbage
Special Mention 2010 Berlinale 2010 Ønskebørn
Nomineret til European Film Awards 2010 Rotterdam, International Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Melbourne Film Festival 2010 Ønskebørn
Best Short Fiction 2010 Stockholm International Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Odense Internationale Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention 2011 Karlovy Vary International Film Festival 2011 Værelse 304
Bedste kvindelige skuespiller 2014 San Sebastian International Film Festival 2014 Stille hjerte
Gold Q Hugo 2016 Chicago International Film Festival 2016 Heartstone
Special Jury Award - Silver Alexander 2016 Thessaloniki International Film Festival 2016 Heartstone
Queer Lion 2016 Venice Days 2016 Heartstone
OCAÑA AWARD TO FREEDOM 2016 Sevilla Festival de Cine 2016 Heartstone
Bedste Instruktør 2016 Warsaw International Film Festival 2016 Heartstone
Ecumenical Jury Award 2016 Warsaw International Film Festival 2016 Heartstone
Special Mention - Hovedrolle 2016 Warsaw International Film Festival 2016 Heartstone
Best Actor 2016 Marrakech International Film Festival 2016 Heartstone
Youth Jury Award for Best Picture 2017 Malmö, BUFF 2017 Heartstone
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Sofia International Film Festival 2019-03-07 Stille hjerte
Transilvania International Film Festival 2017-06-02 Heartstone
Beijing International Film Festival 2017-04-16 Stille hjerte
Istanbul Int. Film Festival 2017-04-06 Heartstone
Malmö, BUFF 2017-03-20 Heartstone
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Heartstone
Angers Premiers Plans 2017-01-20 Heartstone
Palm Springs International Film Festival 2017-01-05 Heartstone
Marrakech International Film Festival 2016-12-02 Heartstone
Tallinn Black Nights Film Festival 2016-11-11 Heartstone
Thessaloniki International Film Festival 2016-11-04 Heartstone
Sevilla Festival de Cine 2016-11-04 Heartstone
Lithuania Scanorama Film Forum 2016-11-03 Heartstone
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Heartstone
Sao Paulo Int. Film Festival 2016-10-20 Heartstone
Chicago International Film Festival 2016-10-13 Heartstone
Ghent Flanders Int. Film Festival 2016-10-11 Heartstone
Warsaw International Film Festival 2016-10-09 Heartstone
Busan International Film Festival 2016-10-06 Heartstone
Toronto International Film Festival 2016-09-08 Heartstone
Venice Days 2016-08-31 Heartstone
Santa Barbara Int. Film Festival 2016-02-03 Stille hjerte
Torun, Camerimage 2015-11-14 Stille hjerte
Haifa International Film Festival 2015-09-26 Stille hjerte
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2015-09-17 Stille hjerte
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2015-08-15 Stille hjerte
München International Film Festival 2015-06-25 Stille hjerte
Shanghai International Film Festival 2015-06-13 Stille hjerte
Transilvania International Film Festival 2015-05-29 Stille hjerte
Moscow - Royal Danish Embassy 2015-04-15 Stille hjerte
Istanbul Int. Film Festival 2015-04-04 Stille hjerte
Vilnius International Film Festival 2015-03-19 Stille hjerte
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Stille hjerte
Marrakech International Film Festival 2014-12-05 Stille hjerte
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 Stille hjerte
Thessaloniki International Film Festival 2014-10-31 Stille hjerte
Busan International Film Festival 2014-10-02 Stille hjerte
Rio de Janeiro Film Festival 2014-09-24 Stille hjerte
San Sebastian International Film Festival 2014-09-19 Stille hjerte
Toronto International Film Festival 2014-09-04 Stille hjerte
Guadalajara Film Festival 2012-03-02 Værelse 304
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Værelse 304
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2011-11-10 Værelse 304
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2011-08-21 Værelse 304
Karlovy Vary International Film Festival 2011-07-01 Værelse 304
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2011-01-25 Ønskebørn
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Ønskebørn
Reykjavik Film Festival 2010-10-30 Ønskebørn
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2010-10-01 Ønskebørn
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Ønskebørn
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Ønskebørn
Sarajevo Film Festival 2010-07-23 Ønskebørn
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Sol skin
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Vi der blev tilbage
Malmö, BUFF 2010-03-16 Sol skin
ZagrebDox 2010-02-28 Ønskebørn
Berlinale 2010-02-11 Sol skin
Rotterdam, International Film Festival 2010-01-27 Ønskebørn
CPH:DOX 2009-11-06 Ønskebørn
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Sol skin
Guanajuato International Film Festival 2009-07-24 Vi der blev tilbage
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Sol skin
Seoul International Youth Film Festival 2009-07-09 Vi der blev tilbage
Sydney Film Festival 2009-06-03 Vi der blev tilbage
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Vi der blev tilbage
Malmö, BUFF 2009-03-10 Vi der blev tilbage
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Vi der blev tilbage
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Vi der blev tilbage
Venice International Film Festival 2008-08-27 Vi der blev tilbage
Leuven, Docville 2008-05-10 Afghan muscles
Warszawa, Against Gravity 2008-05-09 Afghan muscles
Malmö, BUFF 2008-03-11 Blodsøstre
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2008-01-01 Blodsøstre
Los Angeles, AFI Int. Festival 2007-11-01 Afghan muscles
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2007-10-15 Afghan muscles
Hamburg FilmFest GmbH 2007-09-27 Afghan muscles
Odense Internationale Film Festival 2007-08-27 Afghan muscles
Melbourne Film Festival 2007-07-25 Blodsøstre
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Blodsøstre
Nyon, Visions du Réel 2007-04-20 Afghan muscles
Berlinale 2007-02-08 Blodsøstre
CPH:DOX 2006-11-10 Afghan muscles
Odense Internationale Film Festival 2006-08-15 Blodsøstre
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.