enda

Pagten

Bille August, Danmark, 2021

100 min.DK/Spillefilm

Det er 17 år siden Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed, begyndte hun her at genopfinde sig selv som en kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 62, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 29-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen... PAGTEN er et psykologisk drama baseret på virkelige begivenheder; en hjerteskærende historie om en mester og hendes lærling, om hvor langt du vil gå for kærlighed og kunst.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Pagten
Dansk titel Pagten
International titel The Pact
Instruktør Bille August
Manuskript Christian Torpe
Producer Karin Trolle, Jesper Morthorst
Medvirkende Birthe Neumann, Simon Bennebjerg, Asta August, Nanna Skaarup Voss
Produktionsland Danmark
Internationalt salg REinvent Studios / Wilders Plads 8 A / 1403 København K / c +45 20605062 / info@reinvent.dk / www.reinvent.dk
Dansk biografpremiere 15.04.2021
DFI-støtteform Markedsordningen

Selskaber

Producent SF Studios Production

Instruktion

Instruktion Bille August

Manus

Manuskriptforfatter Christian Torpe

Produktion

Producer Karin Trolle
Producer Jesper Morthorst

Medvirkende

Medvirkende Birthe Neumann
Medvirkende Simon Bennebjerg
Medvirkende Asta August
Medvirkende Nanna Skaarup Voss

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.