enda

Janus Billeskov Jansen

(1951 - )

FilmKlipper. Født 25/11 1951. En af dansk films væsentligste klippere siden 1970'erne, både af spillefilm og dokumentarfilm.


Han har samarbejdet med instruktører som Bille August, Nils Malmros, Simon Staho, Søren Kragh-Jacobsen og Thomas Vinterberg. Han har desuden instrueret film under det internationale UNESCO-initiativ "Voices of the World", der arbejder for at bevare verdens truede sprog.


Janus Billeskov Jansen modtog i 2005 en Æres-Bodil for sin mangeårige indsats for dansk film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Forget Me Not 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Lykke-Per 2018 Klipper DK/Spillefilm
Journal 64 2018 Klipper DK/Spillefilm
Engle er skabt af lys 2018 Klipper U/Dokumentarfilm
Dobbeltspil 2018 Klipper DK/Spillefilm
Hjerter Dame 2018 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Dreaming Murakami 2018 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Walaas Vilje 2018 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Fædre og sønner 2018 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Hjertelandet 2018 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Strong Island 2017 Klipper DK/Dokumentarfilm
Heartstone 2017 Klipper DK/Spillefilm
Den bedste mand 2017 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Fantasten 2017 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Der kommer en dag 2016 Klipper DK/Spillefilm
Kollektivet 2016 Klipper DK/Spillefilm
Swinger 2016 Klippekonsulent DK/Spillefilm
De vildfarne 2016 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Afskåret 2016 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Idealisten 2015 Klipper DK/Spillefilm
Life Is Sacred 2015 Klipper DK/Dokumentarfilm
Massakren i Dvor 2015 Klipper DK/Dokumentarfilm
Bridgend 2015 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Skammerens datter 2015 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Et civiliseret land 2014 Klipper, Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Stille hjerte 2014 Klipper DK/Spillefilm
Kulturkatedraler: Halden fængsel 2014 Klipper DK/Dokumentarfilm
En du elsker 2014 A-klipper DK/Spillefilm
Lev stærkt 2014 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Democrats 2014 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Vi er journalister 2014 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
I am Here 2014 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Olmo and the Seagull 2014 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Jagten 2013 Klipper DK/Spillefilm
De udvalgte 2013 Konsulent DK/Dokumentarfilm
En anderledes dreng 2013 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Kvinden i buret 2013 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Blot et åndedrag 2013 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Putins kys 2012 Klip DK/Dokumentarfilm
Travelling with Mr. T 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
TPB AFK: The Pirate Bay away from keyboard 2012 Klippekonsulent U/Dokumentarfilm
The Act of Killing 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
Sort hvid dreng 2012 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Char... The No-Man's Island 2012 Pilotkonsulent U/Dokumentarfilm
Searching For Bill 2012 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Volcano 2012 Klippekonsulent U/Spillefilm
Magi i luften 2011 Klip DK/Spillefilm
Krudtuglerne 2011 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Skyskraber 2011 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Thors saga 2011 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Testamentet 2011 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Dirch 2011 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Præsidenten 2011 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
En familie 2010 Klipper DK/Spillefilm
TeddyBoy 2010 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Broderskab 2010 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Kærlighedens krigere 2009 Klip U/Spillefilm
Bobby 2009 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Himlen falder 2009 Klippekonsulent DK/Spillefilm
En lille film om nisser 2009 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Se min kjole 2009 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Profetia 2009 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Drømme i København 2009 Konsulent DK/Dokumentarfilm
The Devilles 2009 Produktionskonsulent DK/Dokumentarfilm
Himlens hjerte 2008 Klip U/Spillefilm
Burma VJ - reporter i et lukket land 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
Kun med hjertet - kan man rigtig se 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
Det som ingen ved 2008 Klipper DK/Spillefilm
Unge Freud i Gaza 2008 Dramaturg DK/Dokumentarfilm
Kunsten at være Mlabri 2007 Instruktion, Producer DK/Dokumentarfilm
Daisy Diamond 2007 Klip DK/Spillefilm
Solo 2007 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Kunsten at græde i kor 2007 Klippekonsulent DK/Spillefilm
I sproget er jeg 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Awaiting 2006 Klip DK/Eksperimentalfilm
Han, hun og Strindberg 2006 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Gambler 2006 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Bang Bang Orangutang 2005 Klip DK/Spillefilm
The Swenkas 2005 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Afveje 2005 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Pusher II 2004 Klip DK/Spillefilm
Sort Sol - 422 dage i dybet 2004 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Familien Gregersen 2004 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Hjemkomst 2004 Klipper DK/Kort fiktion
Det forbudte landshold 2003 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Bokseren 2003 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Reconstruction 2003 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Territorielle udsagn 2003 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Avation 2003 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Manden bag døren 2003 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Switching 2003 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Humørkortstativsælgerens søn 2002 Klip DK/Spillefilm
De lutrede 2002 Klip DK/Dokumentarfilm
At kende sandheden 2002 Klippekonsulent DK/Spillefilm
En sang for Martin 2001 Klip DK/Spillefilm
Family 2001 Klip DK/Dokumentarfilm
Slottet i Italien 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
De udstillede 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
The Adventures of Young Indiana Jones: Tales of Innocence 1999 Klip Tv-film
De elendige 1998 Klip U/Spillefilm
Johannes' hjerte 1998 Klip DK/Dokumentarfilm
Frøken Smillas fornemmelse for sne 1997 Klip U/Spillefilm
Jerusalem 1996 Klip U/Spillefilm
The Sunset boys 1995 Klip U/Spillefilm
Højskole 1994 1994 Sagkyndig DK/Dokumentarfilm
Åndernes hus 1993 Klip U/Spillefilm
Den gode vilje 1992 Klip U/Spillefilm
1700 meter fra fremtiden 1990 Klip DK/Dokumentarfilm
Dagens Donna 1990 Konsulent DK/Spillefilm
Lykken er en underlig fisk 1989 Klip DK/Spillefilm
En verden til forskel 1989 Klip DK/Spillefilm
Ved vejen 1988 Klip DK/Spillefilm
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Klippesupervisor DK/Spillefilm
Notater fra Kina 1987 Klip DK/Dokumentarfilm
Pelle Erobreren 1987 Klip DK/Spillefilm
Oviri 1986 Klip DK/Spillefilm
Ingen kære mor 1985 Instruktion Tv-film
Min farmors hus 1984 Klip DK/Spillefilm
Tro, håb og kærlighed 1984 Klip DK/Spillefilm
Drengen der forsvandt 1984 Klippeassistent DK/Spillefilm
Isfugle 1983 Klip DK/Spillefilm
Zappa 1983 Klip DK/Spillefilm
Motivation - nærbilleder fra en ungdomsskole 1983 Klip DK/Dokumentarfilm
Der findes ingen tamme dyr 1983 Supervisor DK/Kort fiktion
Jane Muus og billedet 1982 Klip DK/Dokumentarfilm
Guldhjertet 1981 Klip DK/Kort fiktion
Har du set Alice? 1981 Klip DK/Spillefilm
Kundskabens træ 1981 Klip DK/Spillefilm
Træerne og skovens folk 1980 Klip DK/Dokumentarfilm
Sorteper - Det kan du selv være 1980 Klip DK/Dokumentarfilm
Tomas - et barn du ikke kan nå 1980 Klip DK/Dokumentarfilm
En forførers dagbog 1979 Klip DK/Kort fiktion
Skal vi danse først? 1979 Klip DK/Spillefilm
De skar tørv - islandsk byggeskik gennem 1100 år 1978 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kammesjukjul 1978 Klip Tv-film
Honning måne 1978 Klip DK/Spillefilm
Vil du se min smukke navle? 1978 Klip DK/Spillefilm
Drenge 1977 Klip, Lydmix DK/Spillefilm
Svend Wiig Hansen i Nikolaj Kirke 1977 Klip DK/Dokumentarfilm
Kroppens træning og udtryk I 1976 Klip DK/Dokumentarfilm
Det begyndte med Mathilde 1976 Klip Tv-film
Måske ku' vi 1976 Klip DK/Spillefilm
Kroppens træning og udtryk II 1975 Klip DK/Dokumentarfilm
Mafiaen - det er osse mig 1974 Klip DK/Spillefilm
Thy-lejren 1970 1974 Assistent DK/Dokumentarfilm
Det er jo bare teater 1973 Klip DK/Dokumentarfilm
Er kongen død? 1973 Assistent DK/Dokumentarfilm
Kvinden og Fællesmarkedet 1972 Klip DK/Dokumentarfilm
Følelserne er de samme 1972 Klip DK/Dokumentarfilm
Takt og tone i himmelsengen 1972 Klip DK/Spillefilm
Pigen Silke 1971 Klip DK/Dokumentarfilm
Skæve dage i Thy 1971 Assistent DK/Dokumentarfilm
Ang.: Lone 1970 Klippeassistent DK/Spillefilm
Min fremtid ligger i dine hænder 0 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Vilnius International Film Festival 2010-03-18 Kærlighedens krigere
London Lesbian and Gay Film Festival 2010-03-17 Kærlighedens krigere
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Kærlighedens krigere
Paris Cine Nordica 2009-12-16 Kærlighedens krigere
Denver International Film Festival 2009-11-12 Kærlighedens krigere
Kiev Molodist Int. Film Festival 2009-10-24 Kærlighedens krigere
Hamburg FilmFest GmbH 2009-09-24 Kærlighedens krigere
Locarno, Festival internazionale del film 2009-08-05 Kærlighedens krigere
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.